Атанасијевић жање Перуђи трофеје!

Одбојкаши Перуђе брзо су се навикли на освајање трофеја, па су после Суперкупа подигли и онај намењен освајачу Купа Италије.

Остали спортови 01.02.2018 | 14:45
Атанасијевић жање Перуђи трофеје!
До другог трофеја у историји, као и до првог, предводио их је српски одбојкаш Александар Атанасијевић.

Због игара од почетка сезоне Перуђа је важила за једног од фаворита пред почетак финалног турнира Купа Италије у Барију.

У полуфиналу, Атанасијевић, Подрашчанин и саиграчи су победили Трентино са 3-0, а у борби за титулу чекао их је Лубе. У досадашњем делу сезоне, велики ривали су одмерили снаге већ четири пута у четири различита такмичења, а Лубе је славио једино у домаћем првенству. 

Перуђа је била боља у Суперкупу, Лиги шампиона, а сада и финалу Купа Италије, које је добила са 3-1, по сетовима 16:25, 25:22, 25:20, 27:25. 

"Ово је огроман успех јер смо после освојеног Суперкупа, потврдили да играмо у сјајној форми и да нам само захваљујући добрим радом долазе и добри резултати. Конкуренција је била заиста јака и самим тим је успех још већи. Најважније је да останемо концентрисани, јер смо тек на половини сезоне. Морамо да наставимо борбу за оно најважније, а то је првенство и наравно Лига шампиона", јасан је Атанасијевић. 

Као и сви претходни дуели два тима, и последњи је обиловао узбуђењима и преокретима. Лубе је боље ушао у утакмицу, али се Перуђа потом пробудила, а како је утакмица одмицала, постајала је све занимљивија. 

Атанасијевић је бриљирао током читавог викенда у Барију. У тријумфу над Трентином учествовао је са 16 поена, а затим је против Лубеа уписао 20. То је било више него довољно да понесе МВП титулу. 

"Сигурно је да ми то признање много значи, али не бих га добио да нема мојих саиграча. Заједно смо стигли до великог трофеја", наглашава популарни Бата. 

Одбојкаше Перуђе до краја сезоне очекују још изазови у Серији А и Лиги шампиона, а у оба такмичења тренутно држе прво место. Наредну утакмицу Атанасијевић и његови саиграчи играју већ у среду, када дочекују белгијски Руселар у четвртом колу Лиге шампиона.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар