Тотенхем доводи велико појачање из ПСЖ-а!

Фудбалски клуб Тотенхем постигао је договор с Пари Сен Жерменом о трансферу Лукаса Моуре у лондонски тим, преноси ББЦ.  Лукас Моура у Лондону, ПСЖ одлично прошао! Договорили су Тотенхем и Пари Сен Жермен.

Фудбал 30.01.2018 | 16:45
Тотенхем доводи велико појачање из ПСЖ-а!
Трансфер Бразилца је наводно вредан нешто више од 28 милиона евра, а уговор ће бити потписан када 25-годишњи везиста прође лекарске прегледе и договори се о личним условима с управом Тотенхема.

Лукас је 2013. године из Сао Паула прешао у Пари Сен Жермен, за који је одиграо 229 утакмица, постигао је 46 голова и имао је 50 асистенција.

Освојио је 13 трофеја у Француској, од којих четири шампионске титуле. Он је ове сезоне одиграо шест утакмица, сваки пут с клупе, а управа Пари Сен Жермена обавестила га је да може да пронадје нови клуб. 

Лукас је одиграо 36 утакмица за репрезентацију Бразила, постигао је четири гола и освојио сребрну олимпијску медаљу у Лондону 2012. године.

Малага и Бетис су једноставно пуцали превисоко. Лукас Моура је, на страну то што је ове сезоне у Лиги 1 одиграо само 71 минут, ипак играч за велики клуб. Можда је Пари Сен Жермен са милионима које су му упумпале газде са Блиског истока био и превелики, али Тотенхем би могао да буде права мера за 25-годишњег Бразилца.

Апсолутно сви енглески медији пишу о ономе о чему смо вас обавестили још пре 11 дана: Певци јесу представљали најозбиљнијег купца који се појавио на Парку принчева. ПСЖ је желео да извуче и више новца, али и овако је добро прошао пошто је за играча кога је Унај Емери прогнао на маргине добио 25.000.000 фунти, односно око 28.400.000 евра.

Клубови су се дакле договорили, а према последњим информацијама Моура је још раније договорио плату који ће примати на Вајт Харт Лејну. Уосталом, није баш да се за Бразилца отимају други клубови, па је и он морао да буде реалан приликом постављања услова.

Подсетимо, тренер Певаца Маурисио Покетино првобитно је, после одласка Жорж-Кевина Нкудуа на позајмицу у Барнли, желео Вилфреда Заху, али Кристал Палас то није дозволио.

И онда Лукас Моура, који је у Париз стзигао јануара 2013, за Свеце одиграо више од 150 утакмица, освојио четири титуле у Лиги 1, три француска Купа, на чак 36 утакмица је бранио боје Бразила, али је код Емерија пао у други план.

Отуд Лондон и Тотенхем. И у осмини финала Лиге шампиона Јувентус као противник. За ПСЖ свеједно није играо у европској елити.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар