Трејд: Марјановић дошао код Теодосића, Грифин у Детроиту!

Лос Анђелес Клиперси и Детроит Пистонси направили су трејд којим је Бобан Марјановић постао саиграч Милоша Теодосића у Калифорнији.

Кошарка 30.01.2018 | 12:45
Трејд: Марјановић дошао код Теодосића, Грифин у Детроиту!
Клиперси су у Мичиген послали највећу звезду Блејка Грифина, а осим Марјановића добили су још Тобајаса Хериса и Ејверија Бредлија, те "пали" на 629.000 $ испод границе пореза на луксуз.

Иако се најављивало, Марјановић је и ове сезоне ретко играо, наступио је на само 19 мечева и просечно бележио 6,2 поена, 3 скока, 0,7 асистенција и 0,3 блокаде за девет минута по мечу. 

Иако је суверена "петица" Клиперса Деандре Џордан, Марјановић би ипак могао да коначно добије више простора за игру јер се спекулише да ће и Џордан напустити "Град анђела". 

Одласком Грифина завршила се најуспешнија ера у историји Клиперса, коју је обележио његов тандем са Крисом Полом. који је пре само седам месеци отишао у Хјустон. Ипак, нису успели да донесу титулу. 

Грифин је ове сезоне просечно бележио 22,6 поена уз 7,9 скокова и 5,4 асистенције за Клиперсе који су са скором 25-24 девети на Западу, боре се за место у плеј-офу, али заостају чак 14,5 победа за лидером Голден Стејт Вориорсима. 

Такође, Клиперси су добили и пикове прве и друге рунде. Пистонси су осим Ол-стара Грифина, који је 1. јула потписао петогодишњи уговор за 171 милиона долара, добили још Брајса Џонсона и Вилија Рида. 

То омогућава Клиперсима да имају ростер од 15 играча. Херис заузима 16 милиона долара у "селери кепу" ове сезоне, а 14,8 милиона следеће, Бредли 8,8 ове након које постаје слободан играч, док Марјановић узима по седам милиона ове и наредне сезоне. 

Слобода Клиперса у "селери кепу" предстојећег лета зависиће од Деандре Џордана који има опцију на 24 милиона долара, те слободних агената Бредлија и Луа Вилијамса. Једино Данило Галинари има гарантован уговор за сезону 2019/2020.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар