Емотивни Величковић: Дошао у први ред да ме вријеђа!

Капитен Партизана Новица Величковић са доста емоција је причао о поразу од Црвене звезде, али су га посебно уздрмала вређања од навијача ривала из првог реда.

Кошарка 30.01.2018 | 12:00
Емотивни Величковић: Дошао у први ред да ме вријеђа!
Величковић је забележио дабл-дабл са 20 поена и десет скокова, али није успео да помогне Партизану да избегне пораз 86:74, у 18. колу АБА лиге.

"Честитке Звезди. Трудили смо се да парирамо. Имали смо проблема, те вирус, те ситне повреде, али нема оправдања јер смо имали седам дана да се спремимо. Звезда је изузетно јака, ја бих напоменуо и поштена. Немам ништа лоше према њима. Кад год смо нешто урадили добили смо тројку, у одређеним моментима су везали једну, другу, Добрић је убацио шест чини ми се, и то је то", рекао је Величковић.

Партизан је био у егалу до средине трећег периода, када је Звезда добром одбраном и серијом тројки "побегла" на недостижних +15 (71:56).

"Мислим да можемо да играмо с њима. Саиграчи морају да схвате да могу. Мора да се игра 40, или минимум 38 минута с њима. Тих десет минута нам фали. Они играју много јако, са доста ротације. Изађе један, уђе други и нон-стоп притискају. На то мораш да се адаптираш физички, да издржиш сваки контакт. Али шта је ту је, 28 минута је мало да би се добила озбиљна екипа", додао је капитен Партизана.

Црно-бели су имали проблема да одрже једнак ниво игре током целог меча, а често су резервисти били конкретнији на паркету од стартне петорке. У првом периоду су "водили" 25:8.

"Да ли је неко са клупе дао кош или не, те статистике ме не занимају. Оне су зло. Да ли је овај или онај, нема ту бројева. Сам си, убаци. Играј кошарку. Не волим кад ми неко на полувремену каже "еј, шутирају овако или онако". Заустави га. То је једино мерило. Изађеш напоље и бијеш се 40 минута", истиче Величковић.

Партизан је овим поразом дошао у скоро безизлазну ситуацију у борби за плеј-оф, јер четири кола пре краја заостаје две победе за Морнаром из Бара.

"Веровао сам да ћемо добити, шалим се. Ако немаш мотив да играш за Партизан и сад кад си изгубио утакмицу, онда ниси за кошарку. Ако немаш мотив да играш за клуб који је највећи на овим просторима, ако нису ушао у плеј-оф, лоше одиграли први део сезоне, сами себи загорчали живот поразом од Морнара овде, од МЗТ код куће, од Олимпије овде. Онда тај Морнар заслужује да иде у плеј-оф. Ако ти немаш мотив да завршиш сезону како доликује да играш у овом клубу онда стварно ниси за кошарку. Ја имам мотив, нисам остао ни из једног разлога осим што волим овај клуб. Немам други интерес да играм у Партизану. Мене свака утакмица мотивише. Ја само позивам навијаче да напуне салу, да препознају тренутак. Ако изборимо плеј-оф, не пратим друге шта раде, то је најгоре. Али ако немаш мотив да играш за Партизан онда ниси за кошарку", рекао је Величковић.

"Пукао сам"

Уследио је експлозија емоција након што се сетио увреда које је добио од једног навијача Звезде из првог реда током меча.

"Пукао сам. Волим да играм овакве утакмице, никад никог нисам увредио, нити сам неко ко подржава овакве ствари. Немам ништа против било ког навијача Звезде. Доживео сам неке увреде од човека из првог реда. Кад седиш у првом реду, ко код да си, треба да имаш неке манире. Он је мени изговорио 300 ствари. Моја је грешка што сам се погубио у том моменту, јер сам одиграо милијарду утакмица и не би смело то да се деси то да ме дотакне. Али ја кошарку играм зато што је волим, своју приврженост Партизану показујем кроз борбу, срчаност. Такав сам. Никад их увредио нисам. Тамо где никад раније нисам губио главу на те увреде пукао сам на терену, качио сам се. Искуснији сам, не бих смео, све стоји, али дирнуло ме. Човек ми је свашта добацивао, ја нисам веровао. Човек из првог реда, сео је ту да би вређао. Бодри свој клуб. Ја дајем свој максимум за Партизан, бијем се као што се и они бију, Нема разлике. Могу да ми вичу, али моја грешка", закључио је Величковић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар