Стратегија ЕУ шанса за Косово

Председник Косова Хашим Тачи оценио је да стратегије Европске комисије за евроинтеграције земаља Западног Балкана представља историјску прилику за Косово.

Србија 30.01.2018 | 08:18
Стратегија ЕУ шанса за Косово
Како је рекао, то је историјска прилика за Косово да буде укључено у ову стратегију, а грађани Косова да имају јасну слику о наредним корацима ка интеграцији у Европску унију.

Косовски председник је на Фејсбуку навео да би безвизно путовање грађана Косова у шенгенску зону била најбоља вест за Косово на десету годишњицу проглашења независности. 

Тачи је оценио да ЕУ не занима шта грађани желе, али да је заинтересована да види како су њихове институције испуниле њене захтеве. 

"Хитно питање које имамо пред собом јесте да ли ћемо учинити оно што је потребно да би се уклониле сумње да желимо будућност у ЕУ? Да ли желимо да нашој омладини пружимо прилику да се труди за заслужену будућност у европској породици? Или желимо да их заувек збуњујемо краткорочним политичким циљевима", навео је Тачи. 

Тачи је рекао да сада није време да тражи кривица или изговор, веч је време "за поступке у интересу државе и грађана". 

"Не могу довољно да нагласим ;да је у овим тренуцима неопходно показати одговорно руковођење", навео је Тачи. 

Косовски председник је тражио да се ратификује демаркација с Црном Гором и, према његовим речима, тиме запечати европска перспектива Косова и визна либерализација.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар