БиХ: Могућа нова несташица пасоша

Грађани Босне и Херцеговине у марту неће остати без пасоша, нада се министар цивилних послова БиХ Адил Османовић иако траје права битка са временом око још једног тендера за набавку пасошких књижица.

Босна и Херцеговина 29.01.2018 | 22:47
БиХ: Могућа нова несташица пасоша
Ближи се 21. март до када би све требало да буде завршено, али се још чека одлука о жалби француске фирме, која се жалила и на посљедњем тендеру који је расписала Агенција за идентификациона документа.

Коначна одлука се очекивала још прије мјесец дана али је Канцеларија за разматрање жалби још није донијела, иако је законски рок истекао.

На крају, министар је мало кога увјерио да се неће поновити сценарио са почетка прошле године када се на пасоше чекало и по мјесец и по дана.

“Одлука може бити  да се одбија жалба ‘Ђемалта’, и онда смо ми врло близу да се настави даље са тендерском процедуром, која би била завршена и прије 21.марта.

Уколико буде поништен тендер, очекујем да менаџмент  ИДЕЕА  нађе рјешење да грађани БиХ се не би нашли у проблемима који су били као 2017. године”, рекао је Адил Османовић, министар цивилних послова БиХ.

Агенција за идентификациона документа скоро више  од двије године покушава да реализује тендер за набавку пасошких књижица. Неколико покушаја пало је у воду а прошле године тешком муком је ријешена је вишемјесечна криза са издавањем пасоша.

Након што је постало јасно да није могуће завршити тендерску процедуру, а грађани у року од мјесец дана нису могли добити пасоше, продужен је уговор са бањалучком компанијом ”Милабауер” који истиче у марту. Како сада ствари стоје, БиХ није далеко од истог сценарија који би се опет преломио преко леђа грађана.

(Агенције) 

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Мупо

29.01.2018 22:06

Престаје се са издавањем личних карата у БиХ. Почев од првог марта за грађане БиХ вршиће се издавање трајних пасоша свим пунољетним особама. Малољетне особе ће моћи напустити државу уз пратњу једног родитеља са пасошем.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

29.01.2018 22:23

Наса дјеца сва и српска и хрвацка и босњацка и остала треба да буду изведена из бих а онда нас све да се отвори земља и прогута нас такву власт смо бирали да смо све срусили унистили дјеци би било боље да нас нису имали

ОДГОВОРИТЕ
Name

мм

30.01.2018 03:33

Коњу један касно си примјетијо.

Name

мирослав

30.01.2018 04:30

У праву си.

Name

ре ин

30.01.2018 11:42

Све си лијепо написо само ти једно морам рец.ако нисте сватили да покусавате 23 год створит неку јединствену беиха И да вам не полази за руком.Сто се висе не оканите цорава посла.јуце гледам васу тв И код вас има биједе силу, а ви вамо напали ко мазге.умјесто да се окрену тим љyдима ви упорно инститирате на немогуцим стварима.де се опаметите једном.

Name

самуел

29.01.2018 23:18

Каква нестасица, зар нису неко дан на улици дијелили пасосе??

ОДГОВОРИТЕ