ПАО и трећи пут срушио Олимпијакос!

Риверс пресудио – ПАО и трећи пут бољи од Олимпијакоса! Кошаркаши Панатинаикоса трећи пут ове сезоне, други у грчком шампионату, били су бољи од највећег ривала Олимпијакоса – 68:61.  Шампион Грчке у серији тријумфа против највећег ривала.

Кошарка 29.01.2018 | 21:15
ПАО и трећи пут срушио Олимпијакос!
Јунак "зелених" био је Кеј Си Риверс који је свих 16 поена на мечу постигао у другом полувремену, у којем је ПАО и сломио црвено-беле из Пиреја.

После првих десет минута није изгледало да ће ПАО и трећи пут надиграти ривала, јер је Олимпијакос сјајном одбраном стигао до чак +11, да би на одмор отишао са 20:11.

Међутим, ПАО се одмах буди у наставку, "затеже" дефанзивни обруч и корак по корак стиже на само кож заостатка до полувремена (32:30).

Уследила је резултатска клацкалица у трећем периоду, иако је Олимпијакос имао +5 у једном тренутку (41:36), да би домаћин нокаутирао госте средином последњег квартала серијом 9:1 за недостижних +8 (61:53).

ПАО је убедљиво први на табели са максималним учинаком из 14 утакмица, док је Олимпијакос други са 10-4.

Осим Риверса, двоцифрен учинак у домаћем тиму имао је још само Литванац Лукас Лекавичус са 12 поена, док је девет додао Ник Калатис.

Олимпијакос је предводио Јоргос Принтезис са 13 поена и 12 скокова, 11 је убацио Костас Папаниколау, а двоцифрен је био и Василис Спанулис са десет поена уз пет асистенција.

Српски кошаркаш Никола Милутинов је за 12 минута на паркету постигао три поена уз две асистенције и само један скок.

У Евролиги је скор 1:0, а у првенству Грчке сада је 2:0!

Панатинаикос је заиста доминантан ове сезоне у окршајима са највећим ривалом, актуелним вицешампионом Европе!

Екипа Ћавија Пасквала савладала је Пирејце и овог понедељка, пред својим навијачима и сачувала перфектан скор у домаћем шампионату, 14-0! Са друге стране, атински црвено-бели остали су у још већем заостатку на другој позицији, 10-4.

ПАНАТИНАИКОС - ОЛИМПИЈАКОС 68:61 (11:20, 19:12, 20:16, 18:13)

Херој дербија био је шутер "зелених" Кеј-Си Риверс. Бивши играч Реал предводио је нападе домаћина у другом полувремену, у којем је убацио свих 16 поена и уз важних седам поена Костаса Митоглуа зацементирао прво место свог тима пред плеј-оф.

Олимпијакос је одлично почео, наговестио да излази из кризе, али је на паузи имао само два поена предности, што је била мала залиха за снажан налет домаћина. Међу Пирејцима је најефикаснији био Јоргос Принтезис са 13 поена (уз шут из игре 4-15), Василис Спанулис постигао је 10, а српски центар Никола Милутинов зарадио је пет личних грешака за само 11 и по минута у игри и до тада је постигао три поена.

Следећи дерби атински ривали одиграће 2. марта, на истом месту, у оквиру Евролиге.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар