Додик је послао поруку и Вучићу

Један од челних људи СДС-а и замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламента БиХ Младен Босић каже да су са данашњег састанка у Истанбулу послане позитивне поруке, које нису уперене против било кога.

Република Српска 29.01.2018 | 20:26
Додик је послао поруку и Вучићу
То су поруке сарадње зарад бољег живота не само у Србији и БиХ, него и у читавој регији. С тог становишта, мислим да је овај састанак био позитиван.

Мада, очигледно је да они који не желе позитивне развоје догађаја, на сваки начин покушавају сваки корак напријед да зауставе и да ствари врате на почетак, каже Босић.

Говорећи о изградни трасе пута Сарајево – Београд, Босић подсјећа да је он предложио сам декларацију која је подржана од већине посланика у Представничком дому и из Републике Српске и Федерације БиХ.

"Тако нешто нико не би требао да игнорише, јер је то сасвим сигурно у најбољем интересу и РС и ФБиХ. Према томе, задовољан сам тоновима који су дошли са састанка у Истанбулу.

Они узимају у обзир приоритете око повезивања, а то је свакако прироитет који је назначен у декларацији. Такође, најава да ће бити повезан правац од Сарајева преко Вишеграда саставни је дио Декларације, у којој се тврди да Представнички дом подржава и све остале правце међусобног повезивања и развоја инфраструктуре.

Мислим да смо путем те декларације успјели да наметнемо неке критеријуме, које политичари не могу да заобиђу. Дакле, главни критеријум мора да буде шта је интерес народа, а не шта је интерес разних политичара, који би вољели да се баве геостратешким питањима на Балкану поново", каже Босић.

Коментаришући изјаву Милорада Додика о истанбулском састанку, Босић каже да је јасно да Додик не жели да било какав напредак у сарадњи, прије свега, између Бошњака и Срба угледа свјетло дана.

"Рјешавање питање између Срба и Бошњака можда је и главни кључ рјешавања стабилности на Западном Балкану. Већ одавно је познато да постоје политичке снаге не само у РС, него и у ФБиХ, које желе да на сталној политичкој кризи и на сталном дизању тензија плаше народ, те да на тај начин добијају њихове гласове као заштитници нација.

У Додиковој изјави занимљиво ми је то што је очигледно да се он реферише на то да би Драган Човић требало да буде присутан на том састанку. Убјеђен сам да се то не односи на Младена Иванића.

Друга ствар која је интересантна јесте да Додик јасно шаље поруку Вучићу да не представља Србе у БиХ. Из разних порука које су послане и из БиХ и из Истанбула, као и из Србије, свашта се може прочитати", сматра Босић.

Додаје да сваки састанак који напријед покрене ствари у било којем сегменту је добар састанак.

"Било би много боље да се ти састанци одржавају не под било чијим покровитељством, него на домаћем терену међу политичарима.

Вјерујем да ће врло брзо доћи такво вријеме да неће требати посредника из међународне заједнице за рјешавање наших политичких проблема.

Евидентно је да је један од главних разлога састанка у Истанбулу било управо рјешавање инфраструктурног питања аутопута. Уколико је оно договорено, ми смо завршили врло важан посао, који је важан и за читаву регију, каже Босић.

(БН/Вијести)

Коментари / 43

Оставите коментар
Name

попара

29.01.2018 19:31

Цовиц би најрадије да се људи пребацују на магарцима,како је сва његова родбина имала обицај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.01.2018 19:58

Да. Потомци мадјарских коњусара, кметови....

Name

Дарко Асанин

29.01.2018 22:30

Како су хрвати подли то је невјеровтно, ал Додик је преврсио све границе, он је нас србе унистио висе него рат, то само малоумни људи не виде, ако добије на изборима СНСД нама србима спаса нема, ово сто су Бакир и Вуциц код Ердоана је велика ствар, с тим аутопутевима це доци и инвестиције , оцито то неким центрима моци у Загребу, Грудама и Лактасима не одговара, хрватски трховацки лоби ту губи и пада, а ми и босњаци идемо горе, а уз то и Додиков резим пуца, зато им не одговара ово. Руку на срце Федерација је за РС Ел дорадо, Сарајево је велико градилисте, огромне инвестиције, Тузлански крај, средња Бисна, Горазде, а сто и ми срби се у то не би фино уградили па да нам буде боље? Довољно је видјети Сарајево, на сваком углу кранови и велики небодери се граде, индустр.зоне, скупа аута возају, много наси срба ради у Сарајеву, и ми треба да кренемо заједно у велике пројекте, Додик мора пасти и резим хитно за насу бољу будуцност.

Name

Младене свака част

30.01.2018 06:29

...... тако нормалан човјек размишља.

Name

Вирус

30.01.2018 17:17

Ма и овај Босиц да је имало србин напусти би фотељу и прузио сансу новим ликовима.

Name

боске

31.01.2018 16:11

Мислим да би господин Босић био најкориснији и најплодотворнији у Дистрикту Брчко, јер тамо познаје терен и проблематику и засигурно би имао резултате....

Name

питање

31.01.2018 19:30

Један примјер троица нас млади сколовани један мулеман један србин и један хрват и мисмо у зеници а немомо запослење морамо да одлазимо у другу Републику куда би кренули далби кренули Ауто путом Тузла Београд Турска да тразимо посо или би кренули од зенице Зепце Маглај Добој Дервента Брод Хрваска Словенија Аустрија Њемацка па даље у којом би правцу нама из босне требо пут свима нисам подјело нације јер млади васпитани негледају нациу требају гледат дице имат услове за барем један нормални зивот да могу имат фамелиу и скроман зивот

Name

херц

29.01.2018 19:38

СВЕ СТЕ У ПРАВУ . ПОДРШКА ЗА ПАМЕТНОГ ПОЛИТИЧАРА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

... да чико б'ону...

29.01.2018 20:04

Ништа се ти не секирај за Милорада Додика. Њему је тренутно приоритет ову нејач из СзП одучити од политике, да им више никада на памет не падне да ударе на њега. Има да ове изборе добије са историјском разликом и те пајаце из СзП све одреда пошаље у политичку пензију.

Name

ЗА: ДА ЧИКО Б'ОНУ

29.01.2018 20:18

Уффф каква нервоза и мантра црвене секте,не знају ни да ли су пошли или дошли,прилази октобар па их хвата тешка паника!? Ваља за све опљачкано ићи у затвор,за вас бољи чак и рат него силазак са власти и одлазак у затвор!?

Name

стеван

31.01.2018 16:49

Додик је протува

Name

Саво

31.01.2018 20:28

Неце проци јос пуно времена кад цемо у новинама цитати о г. Ронхилу теxтове исте као и о Иви Санадеру. Њему и његовима је побједа на изборима императив, продузавање слободе и задрзавање имовине. Колко су из свог арсенала супље прице потросили и да ли је остало код бирацког тијела висе глупости него глади за свим- видјецемо ускоро. Ал да це им бити лако- неце. Некако су се и околности, многе, промијениле. Не дају им висе паре за мале камате, РС је презадузена, нису добили ни Велики ни Мали, како их гдја. премијерка назва, кредит, Цовиц је потросен- предуго је у главном плану, бас као и Додик, иста прица десетљеце, неостварива обецања, нема бољег зивота- напротив, млади одлазе, образовани страјкују и одлазе, ови из СзП прицају неку прицу која је милија за уси, звуци нормалније да не казем обецавајуце- видјецемо да ли су досљедни. Једноставно, треба бити свјестан да је власт промјењива, да их треба мијењати ако не испуне вецину оног сто су обецавали. Досло је вријеме за полагање рацуна.

Name

Боле

29.01.2018 19:46

Апсите цовица....додика......бакира.......и све њихове пајде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тесла

29.01.2018 19:55

Прије цу ја постати други Тесла,него брза цеста о којој прицате годину дана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

29.01.2018 19:58

Присли пут сам дао један коментар и сад сам се увјерио да сам у праву.Додик свим силама зели да дестабилизује и унисти било какав помак БиХ,а невиди да самим тим највисе унистава РСу.Под зељом да распарца БиХ,довесце до нестанка РСе за коју је пало много зивота,али то њега брига није,јер само подизање тензија или одцијепљење РСе из БиХ мозе га одрзавати на власти и да не заглави робије.Он је кренуо погресним путем са којег повратка нема,а као један од главни фактора нестабилности у БиХ сто у сам својим изјавама показује,бице највеци кривац за све сто се деси у БиХ.Босиц је у праву кад казе да једино добра сарадња измедју Срба и Босњака мозе да оцува мир и бољи економски напредак у региону.Додик игра на погресну карту,а то је Цовиц његов побратим за растурање БиХ,али нису свијесни последица и да су они ладна вода за такво одлуцивање и да се њих двојице и Бакета трецег ниста непита.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Генерал

29.01.2018 20:13

Зато сто Цовиц нема ста да изгуби и игра на карту сукоба како би Хрватска као цланица НАТО-а усла са војском у БиХ и направили Херцег-Босну. Једино на тај нацин мозе несто да добије а Додик није свјестан да це у таквом слуцају изгубити РС. Цовиц је Латин и паметном доста а Додик глупи сељак који би дао све за мало моци и утицаја. У таквом слуцају Додик би био зртвено јагње а Цовиц побједник.

Name

ре генерал

29.01.2018 21:35

Ма јок,генерале,они играју на карту како сацувати опљацкано и како избјеци затвор,брига њих за Херзег-Босном,односно Републиком Српском,не питају се они ста це бити са БиХ,њих инересују само активности које цувају њихово богатство.

Name

Ин

29.01.2018 20:00

Градице путеве Вуциц це тим путем донети гласове Мили а кредит цем врацати ми обицни смртници . коме путеви кад млади одлазе. има ли ико нормалан у овој дрзави

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пут

29.01.2018 20:07

Путевима ће да језде газде на службени пут са швалеркама обичан свијет ће користити макадамске путеве и пут ка ЕУ ал у једном правцу

Name

Зоки Генерал

29.01.2018 21:26

Тако је Пријатељу,драго ми је да има таквих који размисљају позитивно и виде оно сто многи невиде,а то је због мрвице моци појединца губи цитав један Народ оно сто је крвљу направио.

Name

Андрејевиц

29.01.2018 20:00

Јуце сам послао поруку извјесном "Хектору", а и слицнима. г.Додик нигдје није позељан осим на плаценом сликању у Москви. На народу у РС је да казе сам себи, да ли зели да их представља неко ко нигдје није добродосао или неко други. Размислите. Не прихватајте 20 КМ, уље, макароне и шарене лаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

сликање на фору

29.01.2018 20:16

У пролазу, неком ходнику, предворју..брука и срамота, али пролази неписменим орангутанима....узас

Name

Марко

29.01.2018 20:06

Подрска за паметног политичара.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

29.01.2018 20:09

Једини прави и разуман политичар међу овим олошима на политичкој сцени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.01.2018 21:15

КО????

Name

Петар Алексић

29.01.2018 20:11

Како је могуце да нису вец рекли Вуциц потурица бакировац. Цује од ронхила и зељке и ко папагаји лупају против инвалида,бораца,новинара. Ајде сто омладина лаје,него видис стара будала окацио српску заставу и прозива издајнике.хахахахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Браво за овога

29.01.2018 20:18

Хахах погодио је Додика у мозак.... хахахх

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пантиц

29.01.2018 20:22

Па додик је висе у србији код Вуцица него у б луци , и он се насао некоме дрзати моралне придике , или вјероватно не вјерује ни Вуцицу , па нека ти руси изграде Ауто пут , сто зависите од турака ако ти смета ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Да се зна..

30.01.2018 08:52

Руси граде само Русију. Тако је било, тако је сада, тако ће бити и убудуће.

Name

лија

29.01.2018 20:50

Ево почело је !!! хттп://вијести.ба/цланак/391794/претуцен-цлан-управног-одбора-зворницке-алумине

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нушићевац

29.01.2018 20:57

Мислим кад би неки почасни конзул од Никарагуе уселио умјесто израелаца да би Додиг био пуно "паметнији".

ОДГОВОРИТЕ
Name

марко

29.01.2018 21:01

Додику близи Човић него Вучић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре марко

31.01.2018 19:02

То што му је ближи Човић од Вучића само потврђује "ону" да крв није вода. Нажалост протећи ће још кубици и кубици воде нашим ријекама па да то народу буде јасно. А за ту тврдњу постоји камара доказа као што је судбина Јасеновачке грађе и ино Лукачево срамно објашњење неку вече у емисији 2 на 1 на ртрс-у, затим Додиково залагање да РС гради аутопут преко Млиништа што би многим Хрватима скратило пут до Јадрана, па оно Милино хвалисање у "слободној Далмацији" како је поносан на своје "неучешће" у рату с пушком у руци, па сад драги моји Срби који платишмо велику цијену стварања РС аплаудирајмо му и даље.

Name

бале баки

29.01.2018 21:36

Босиц је укратко објаснио све ста се десава. Република Српска је најслабија тацка у региону,Федерација колико год била у кризи има проблем са политиком али се економски дрзи,док се Додо свезао Цовица и његових 1000 верзија истине,вода га ко теле по пазару назалост.Сто је најгоре Миле није нимало свјестан да у вицу са Херцеговцом има улогу товара (ко не зна то је магаре). Уосталом погледајте само ста су од економије урадили, у сред Бањалуке на плус 50 они су били у стању да Фруктону која производи сокове одведу у стецај,или Фармаланд гдје нису у стању да прехране 50 крава које це да дају млијеко које неком треба продати,ваљда о том ниста не писе у Спиркетовим ремек дјелима књигама за Нобелову награду и то висе њих,од награде за станоградњу у Бецу до пољопривреде и временске прогнозе

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

30.01.2018 11:24

Спириц узгаја добар кромпир, врхунски...прода кромпир купи стан у Бецу,....

Name

СБСД

29.01.2018 21:57

У праву је миле. Неможе Србе из РС да представља, како Миле рече "политички побачај".

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

29.01.2018 22:07

Зна ли неко разлог зашто нико несмије отворено рећи да "прве усне Србије"..ЛАЖУ..вечерас она два несретника се свађају на РТРС..Лукач и Мектић,али никако да одапну,па ни овај Мектић,да Вучић ЛАЖЕ-овога"намргођеног" и схватам,он игра како власт свира..нешто се ту крије опасно...А овај поступак "борбе" српских политичара за добро Срба,је одличан пут..овим начином ће угасити РС,убрзано и тиме створити услове за нормалан живот поштеног човјека српске националности.Српску територију,звану Ентитет смо нажалост гласањем за овакве у ових 25 година те уз помоћ попова политичара,свукли у раван.Нико више не иде у цркву из вјерских него политичких разлога,нити се Богу поклања ради бојазни,него да буде виђен.ЗАТО ЈЕ СРБИМА РЕАЛНА БУДУЋНОСТ У ЈЕДИНСТВЕНОЈ БОСНИ,А ШТО ЋЕ СВИ ОНИ КОЈИ СЕ О СРПСТВО ОКОРИШТАВАЈУ-НЕГИРАТИ,ПЉУЈУЋИ ПО МОМ КОМЕНТАРУ,АЛИ НАЖАЛОСТ ТО ЈЕ РЕАЛНОСТ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвијо

29.01.2018 22:39

Куку теби са самим собом.А те форе поклони неким сдповима,они такве расадјују.

Name

Киза

29.01.2018 22:31

Па и не може. Он представља Србе из Србије, а предсједник Српске оне из БиХ и Српске. Њих двојца требају да сарађују, али не и да претендују да представљају народ из друге државе. Ако пак желе онда треба да се кандидују на изборима у тој држави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кацамак

29.01.2018 23:35

Госп.Босицу свака цаст на оваком тексту све си рекао о двојици мамлаза додику и цовицу.Њма никако непасе помирење народа поготово цовицу никако непасе помирење срба и босњака,јер би он онда морао увазити констутивност срба у кантонима где хрвати владају где срби немају никаква права.то исото непасе додику морао би и он посље одговарати за свој криинал кад се висе неби имао препуцавати са бакиром и дизати увек тензије да обстане на власти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цирко

30.01.2018 05:54

Босицеве анализе убисе ко ћумур.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гагигаги

30.01.2018 15:00

Предсједник ме разоцарао скроз,не рекавси у свом маниру ста мисли о том састанку.Ако си Баја буди Баја до краја..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славиша

31.01.2018 17:32

Незнам само како те није срамота људи са истока РС. Никакав лидер.

ОДГОВОРИТЕ