Ђорђевић: Смрт Ђурића је велики губитак!

Живот је посветио Партизану! Селектор Србије Александар Ђорђевић рекао је да је смрт некадашњег кошаркаша и председника Партизана Милорада Микета Ђурића велики губитак.

Кошарка 30.01.2018 | 15:30
Ђорђевић: Смрт Ђурића је велики губитак!
"Велики губитак. Био је човек који је цео живот био везан за кошарку и Партизан, учествовао у великим успесима клуба, на овај или онај начин. Човек који је много радио и свима који су били у Партизану, како играчима, тако и свима осталима, много помогао и учинио за њих. Како играчки, тако и људски", навео је Ђорђевић у изјави достављеној агенцији Бета.

Некадашњи кошаркаш, функционер и председник кошаркашког клуба Партизан Милорад Микета Ђурић умро је у 85. години, саопштили су црно-бели.

"Био је човек за кога су везане многе лепе приче из Партизана. Имао је велику енергију, цео живот посветио је кошарци и Партизану", рекао је Ђорђевић, који је вест о смрти добио у Минхену.

Ђурић је од педесетих година прошлог века био везан за Партизан. Након завршетка играчке каријере, активно је учествовао у стварању Партизана дуго година радећи као технико, секретар, а једно време и председник клуба.

Имао је директне заслуге за то што су црно-бели дрес обукли Кићановић, Далипагић, Дивац и бројни други асови, навео је клуб. Ђурић је осам година био члан Председништва у Кошаркашком савезу Југославије и десет година члан Регистрационе комисије.

И након повлачења из кошарке, Милорад Микета Ђурић је остао уз Партизан, који је редовно пратио из првог реда дворане "Александар Николић".

Последњи пут, црно-беле је бодрио на мечу против Цибоне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар