Интер, Рома, Севиља, Њукасл - НЕ! Стариџ иде у ВБА!

Овакав расплет се донекле очекивао.

Фудбал 30.01.2018 | 15:15
Интер, Рома, Севиља, Њукасл - НЕ! Стариџ иде у ВБА!
У једном тренутку је изгледало да је трансфер Данијела Стариџа у Ливерпул био само питање дана, али сада је извесније - прелазак у ВБА је реалност. 

Овакав расплет се донекле и очекивао. Мада, још ништа није потписано, нити договорено. Али је јако близу. Енглески фудбалери јако ретко се одлучују да напусте Острво, због чега је оваква најава потпуно очекивана. Према тврдњама угледног листа Телеграф, контакт између челника Ливерпула и ВБА постоји и у оптицај долази само једна опција: позајмица до краја сезоне. 

Стариџу би медицински прегледи требало да буду заказани за ујутру или можда чак и вечерас, уколико се клубови договоре око свих детаља. Свакако највеће питање биће како ће се клубови расподелити за плаћање Стариџове плате која није мала. Она износи 170.000 евра и тешко је очекивати да ће ВБА преузети комплетан износ Стариџове плате, па је само питање какви ће проценти бити. 

ВБА се досад није ни помињао толико, већ у првом плану били Севиља, Рома, Интер, а од јутрос и Њукасл. Међутим, Стариџ је изгледа најближи да каријеру настави на Хоторнсу. 

Подсетимо, Интер је био спреман да плаћа комплетну Стариџову плату до краја сезоне, Ливерпул је чак био спреман да умањи потраживања за позајмицу са 5.000.000 на 1.500.000 евра, али је Стариџ на крају ставио вето на одлазак. 

Њему ће ВБА пружити минуте како би остао у конкуренцији за Мундијал у Русији на лето. Због тога је, првенствено и желео да напусти Ливерпул, јер је код Јиргена Клопа изгубио битку за место у тиму због јаке конкуренције. 

Стариџ је ове сезоне одиграо 14 утакмица и постигао три гола, а исти број пута је био асистент. Главни разлог губитка места у тиму су сталне повреде. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар