Готова сага - Канга остаје у Звезди!

Габонски фудбалер Гелор Канга остаће у Црвеној звезди до краја сезоне, потврдио је његов менаџер Луј Деноле. Расположени Канга: Пишите, остајем! Као што смо најавили, Габонац ће остати у Црвеној звезди до краја сезоне.  "Неће напустити клуб до лета", потврдио његов менаџер за руске медије

Фудбал 29.01.2018 | 18:15
Готова сага - Канга остаје у Звезди!
Канга, коме уговор са црвено-белима истиче у јуну, одбио је чак четири уносне понуде Спарте из Прага, као и једну од турског Генчлербирлигија ове зиме, што значи да Звезда на лето остати без обештећења.

"Канга до лета остаје у Звезди. Припрема и једва чека утакмице против ЦСКА у Лиги Европе",рекао је Деноле руским медијима.

Црвена звезда је ове зиме била спремна да 27-годишњег везисту пусти у иностранство, али је Канга изабрао останак.

Члан Звезде је од 2016. године када је дошао из руског Ростова.

Расположени су били фудбалери Црвене звезде у понедељак на тренингу у Анталији, а са шалама је настављено и у хотелу.

Пошто су представници београдских медија смештени у другом хотелу од екипе, Гелор Канга се прилично изненадио када је у лобију видео групу новинара, који су чекали на интервју са Ел Фардуом Беном.

Насмејани Габонац имао је и "вест", додуше не баш свежу јер смо о томе писали још током утакмице са БАСК-ом у Београду:

"Канга остаје! Пишите, Канга остаје у Звезди", добацио је, а потом се и умешао у интервјуисање Бена.

"Бен, мој брат", рекао је, снимајући телефоном.

Очигледно, сјајни "плејмејкер" Звезде је добро расположен, а оно што је најбитније, то се могло видети и на терену против Динамо Бреста.

Иако се писало о озбиљном интересовању Спарте и Генчлербирлигија, изгледа да ће омалени фудбалер носити црвено-бели дрес све до лета када му истиче уговор.

"Све до лета Канга остаје у Звезди. Он се већ спрема за важан окршај против ЦСКА у Лиги Европе", рекао је његов менаџер за руске медије.

То би био прилично неочекиван развој догађаја јер се очекивало да Габонац напусти клуб ове зиме и донесе прилив у касу Звезде.

За њега су интересовање ове зиме показали и Спартак и Рубин, а као што смо рекли Спарта из Прага је показала највеће интересовање до сада.

Било је информација да је тим из Прага четири пута прилазио са све већом понудом за Габонца, али овај није желео да их прихвати.

Генчлер му је нудио милион евра годишње са бонусима, али ни до тог договора није дошло. Можда менаџерски тим Канге верује да би на лето као слободан играч могао да добије боље услове за свог клијента па је због тога по среди оваква одлука.

Ово може да се протумачи на више начина, али у сваком случају његов останак би додатно запетљао посао радницима у Љутице Богдана који морају да брину и шта ће се догодити с евентуалним трансфером Ричмонда Боаћија.

Звезду већ 13. фебруара очекује дуел против ЦСКА у шеснаестини финала Лиге Европе, а како сада ствари стоје на трави Маракане у Звездином дресу стајаће и Гелор Канга.

Кангин уговор са Звездом истиче на лето, а већ 12. фебруара кад заврши прелазни рок у Србији може да договори трансфер у други клуб.

Још када смо се приближавали овом зимском прелазном року једно од првих имена на листи оних који ће да иду било је управо Кангино. Али ове изјаве његовог менаџера говоре управо супротно.

На прилично изненађење многих.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар