"За дом спремни" надзире полиција

Табла са усташким поздравом "За дом спремни", која је у септембру прошле године пресељена из Јасеновца на нову локацију недалеко од Новске, има цјелодневну заштиту полиције, пише хрватски "Јутарњи лист".

Регион 29.01.2018 | 12:14
"За дом спремни" надзире полиција
Полицајци који бдију уз њу понекад су одјевени као цивили и користе аутомобил без видљивих полицијских ознака, а понекад су у службеном полицијском возилу и у униформама саобраћајне полиције.

Табла ХОС-а сада је постављена поред пута који од Пакраца преко Славонског Трокута води према Новској, а саобраћајни полицајци који дежурају уз таблу понекад зауставе неко возило које тим путем пролази и легитимишу возаче.

Фоторепортера "Јутарњег листа" који се зауставио како би фотографисао њихову патролу уз ХОС-ову плочу, такође, су легитимисали, те на његово питање јесу ли ту због табле ХОС-а, одговорили потврдно.

Табла са усташким поздравом 7. септембра прошле године, након вишемјесечних јавних притисака на хрватску Владу, премјештена је из Јасеновца на нову локацију код Новске.

Министар унутрашњих послова Хрватске Давор Божиновић, одговарајући на новинарско питање да ли то значи да се поздрав "За дом спремни" може користити свуда друго у Хрватској осим у Јасеновцу, рекао је да је то прва од двије фазе, те да у другој слиједи свеобухватно рјешење овог питања.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

007 Бонд

29.01.2018 11:17

Вратите Србима Крајину, Далмацију и Славонију. Италијанима вратите Истру. И биће подељени и мањи од маковог зрна. И зло ће нестати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре,

29.01.2018 11:44

Има их пун ку*ац , и нацисти су 2x тразили бекаја ,и добили своје ,ове за дом спремни :да им није било тога великог јозета устаског ,би они ку*ац друкције звиздали ,само да талиани врате свој устав;пред капитукизацију 45е ,ида поцну потразивања пред ратни м збивањима ,имају пуна права као и сваки други.

Name

боске

29.01.2018 18:26

А ти врати Босну и Херцеговину, Босни и Херцеговини и мирна Бацка

Name

Дух

30.01.2018 11:58

Вратите устасе сто није ваше, кад вратите а вратицете бицете у пизди материној.

Name

србин из хр

29.01.2018 11:18

Нека је забију себи у гузицу сиротиња јадна невиде да народ бјези из те сиротиње.

ОДГОВОРИТЕ