Као да Њемачка пише Јеврејима!

Предсједник изненађен протестном нотом Хрватске Србији.

Србија 29.01.2018 | 07:17
Као да Њемачка пише Јеврејима!
Предсједник Србије Александар Вучић рекао је синоћ да би волео да види текст протесне ноте коју је Хрватска упутила Србији због изложбе "Јасеновац, право на незаборав" у Уједињеним нацијама у Њујорку и да се пита “да ли је то могуће”, будући да су историјске чињенице у вези са тим логором сасвим јасне.

“- То је као када би неко ко би писао протесну ноту Јеврејима што су обиљележавали дан Холокауста, а да та нота стиже из Њемачке” - рекао је Вучић за "ТВ Пинк".

Он је додао да разуме што са Хрватском не можемо да се сагласимо око онога што се збивало пре 27 година, али да не може да разуме што не можемо да се сагласимо око онога што се збивало прије 72,73 године.

- Посебо, јер ми се чини да су ту историјске чињенице сасвим јасне” - нагласио је Вучић.

Он је истакао да нема начина да се Срби натерају да забораве да постоји страдање свога народа, страшни геноцид и језиве злочине почињене на простору Босанске крајине, Херцеговине али и Лике, Баније и Кордуна, који је контролисала некадашња НДХ.

- То је стварно немогуће, јер би злочин био заборавити, али и не подсјећати у будућности на страшне злочине који су се догодили - баш да се никада не би поновили и да се никад не понове ниједном другом народу - истакао је Вучић.

(Ало)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Бумеранг

29.01.2018 06:24

Ово је одличан потез , поздрављам организаторе , тако се брани истина. А то што хрвати протествују само говори у каквом су они болесном менталном стању.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

29.01.2018 06:43

Израел не лазе о броју зртава...у томе је виц.Писе тоцан број зртава у Јасеновцу Вуцицу и остали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

29.01.2018 08:20

Наравно да писе и у јасеновцу ал ти си заборавио.

Name

Анте

29.01.2018 06:53

Хрватска држава за 20 година неће ми постојати. Брисел ће да угаси једину званично фашистичку државу у свијету.

ОДГОВОРИТЕ