Сутра сунчано и топлије вријеме

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити претежно сунчано и топло вријеме уз дневну температуру ваздуха до 16 степени Целзијусових.
Ујутро ће бити претежно ведро уз слаб мраз понегдје, а око ријека и по котлинама на сјеверу и истоку мјестимично ће се јављати магла, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Босна и Херцеговина 28.01.2018 | 14:17
Сутра сунчано и топлије вријеме
Јутарња температура ваздуха биће од минус три до четири, у вишим предјелима на истоку од минус седам степени Целзијусових.

Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 16, у вишим предјелима и мјестима са маглом од четири степена Целзијусових.

Током дана биће претежно сунчано и још топлије време. Магла и ниска облачност ће се понегдје задржавати дуже током дана и у тим предјелима остаје хладније.

У уторак, 30. јануара, наставља се натпросјечно топло и сунчано вријеме уз мало облака. Ујутру ће понегдје на истоку и сјеверу око ријека јавити магла.

Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 15, у вишим предјелима и рјеђим мјестима са маглом од четири степена Целзијусових.

У сриједу, 31. јануара, наставља се натпросјечно топло вријеме. У првом дијелу дана биће претежно сунчано, а поподне постепено наоблачење које се премешта од запада. Ујутру ће се само понегде на истоку око ријека јавити магла.

Јутарња температура ваздуха биће од минус два до три, у вишим предјелима од минус пет. Највиша дневна температура ваздуха биће од осам до 14, у вишим предјелима од четири степена Целзијусови.

У четвртак, 1. фебруара, биће топло уз даље наоблачење и јачање јужног вјетра. Почеће да дува југо и од средине дана вјетар ће бити јак, у Крајини повремено олујни. На југу и западу ће бити претежно облачно уз слабу кишу, а на истоку у првом дијелу дана сунчаније.

Поподне и увече биће кише на западу, а слабе падавине ће увече почети и на истоку. У ноћу захлађење на западу уз даље јачање падавина и киша ће прећи у снијег. Највиша дневна температура ваздуха биће од девет до 15, у вишим предјелима од пет степени целзијусових.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус један, Рудо и Фоча нула, Вишеград један, Тузла два, Бијељина и Добој три, Крупа на Уни, Зворник и Србац четири, Источно Сарајево, Гацко, Приједор, Нови Град и Соколац пет, Рибник, Сребреница, Бањалука и Сарајево седам, Хан Пијесак, Мраковица, Шипово и Бугојно осам, Невесиње, Мркоњић Град и Билећа девет, Требиње и Мостар 13 степени Целзијусових.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Директ

28.01.2018 22:03

Јос који степен па прољеце у јануару, а ја се сјецам просле године у ово доба да сам дрзао лопату, скидао снијег и пребацивао на једну гомилу, а сад играм се с лоптом усред зиме. Да барем хоце се попети на 20 да искљуцим гријање макар на дан.

ОДГОВОРИТЕ