ПОР: Спортинг ПРВИ ПУТ освојио Лига куп!

Драма у ''Каменолому'' и први трофеј у сезони за Спортинг! После пенала Лавови савладали Сетубал са 6:5.

Фудбал 28.01.2018 | 13:15
ПОР: Спортинг ПРВИ ПУТ освојио Лига куп!
Лисабонски Спортинг коначно је освојио један трофеј, први од пролећа 2015. године. Лавови су тријумфовали у финалу португалског Лига купа над Виторијом Сетубал после пенала са 6:5 и најавили да би ово могла да буде добра сезона.

После 90 минута резултат је био 1:1, а ваља напоменути да је ово најмање престижно португалско клупско такмичење јер чак не обезбеђује место у Европи.

Финале је одиграно у Браги, а кључна је била трећа серија пенала, када Подставски није искористио пенал. Код Спортинга је свих пет извођача било прецизно, а одлучујући пети пенал дао је Вилијам Карваљо.

Спортингу је већ на старту утакмице “чорбу забиберило” дете Порта, Гонсало Пасијенсијакоји се одлично снашао у четвртом минуту.

Одмах је екипа из Сетубала ставила фавориту до знања да нема предаје и лаке победе. Напротив. И није се Сетубал оријентисао само на одбрану, мада је очекивано, Спортинг чешће имао лопту у ногама јер је јурио резултат.

Ипак, тек 10 минута пре краја утакмице стигао је спас за лисабонске Лавове у виду пенала, а сигуран извођач најстроже казне био је Холађанин Бас Дост.

Сјајну прилику за преокрет у првом минуту судијске надокнаде пропустио је Бруно Фернандес, али је његов покушај завршио поред леве стативе.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар