Масакр у Кабулу: Погинуло 40 лица

Најмање 40 особа је погинуло, док је око 140 људи рањено када је јутрос експлодирала бомба у возилу Хитне помоћи на полицијском пункту у Кабулу, недалеко од дијела града гдје се налазе стране амбасаде и зграде владе, саопштило је авганистанско Министарство здравља.

Свијет 27.01.2018 | 13:35
Масакр у Кабулу: Погинуло 40 лица
Одговорност за овај самоубилачки напад аутомобилом-бомбом преузели су талибани, недјељу дана нако што су извели напад и на хотел “Интерконтинентал” у Кабулу при чему је убијено више од 20 особа, јављају агенције.

“Ово је масакр”, рекао је Дејан Панић, координатор у Авганистану за италијанску хуманитарну групу “Имерџенси”, која управља оближњом болницом, преноси Ројтерс.

У поруци објављеној на Твитеру, ова група је саопштила да је више од 50 рањених пребачено само у ту болницу.

Портпарол Министарства здравља Авганистана изјавио је раније данас да је 17 погинулих и 110 повређених превезено у градске болнице.

Посланик Мирваис Јасини, који се налазио у близини када је одјекнула експлозија, рекао је да се возило Хитне помоћи приближило контролном пункту, у близини канцеларије Високог савјета за мир и многобројних страних амбасада, и да је потом експлодирало.

Он је додао да је велики број људи остао да лежи на земљи, пренио је Ројтерс.

Стуб сивог дима уздигао се с мјеста експлозије у центру града, а због снаге експлозије затресло се неколико зграда удаљених неколико стотина метара.

Извор: Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар