Срамота! ''Навијачи'' Звезде вријеђали Омића!

"Делије" вређале Омића, остатак хале га поздравио! Група навијача Црвене звезде није добро дочекала новог кошаркаша Црвене звезде Алена Омића.  Подељене страсти у Пиониру - Омићу одлази, па звиждуци! Део навијача Звезде није пријатељски дочекао словеначког центра.  Делије терале новог играча Звезде! Делије певале "Омићу, одлази", на шта је остатак хале протестовао звиждуцима и скандирањем "Ален Омић" пружио подршку словеначком центру.

Кошарка 26.01.2018 | 20:30
Срамота! ''Навијачи'' Звезде вријеђали Омића!
На трибини где се налазе најватренији навијачи Звезде стајао је танспарент – "Шиптар, Хрват, Балија, нису моја братија".

Када је Омић ушао у игру викали су му "одлази, одлази", док је остатак хале звиждао тим навијачима и поздравио улазак Омића у игру.

Подсетимо се и Омићеве изјаве по доласку у Звезду.

"Народ у Србији доживљавам као себи близак, уосталом имао сам још знатно раније идеју да аплицирам за српски пасош уз матерњи словеначки. Ја као Словенац нисам што се вере тиче неко кога то баш занима, одмах и да додам, људе делим на оне добре и лоше, трећег нема. Ако баш некога и интересује, атеиста сам, па нека буде да је Црвена звезда моја нада и вера, јер је мени кошарка на првом месту", рекао је Омић.

Ален Омић тек недавно је стигао у Црвену звезду, дебитује против Олимпијакоса у Евролиги, али га је једна група навијача дочекала повицима "Омићу, одлази!".

Друга, већа група, присталица Звезде је ове повике дочекала звиждуцима. Такође на једном делу трибине где су најватреније присталице истакнут је транспарент увредљиве садржине.

Део навијача Звезде је од првог тренутка када је објављено да је Омић нови центар истакао негативан став према словеначком репрезентативцу. 

Мучно вече у хали Пионир!

Ален Омић је ове вечери први пут истрчао на паркет у опреми Црвене звезде, а навијачка група Делије потврдила је гласине да - благо речено - није задовољна овим ангажманом.

Након представљања играча на старту меча могло се чути спорадично звиждање последњој аквизицији Црвене звезде, а потом и јасно скандирање "Омићу, одлази", на шта је велика већина осталих на трибинама хале "Александар Николић" одговорила подршком Словенцу - "Ален Омић!", уз аплаузе када је закорачио на паркет и забележио прве минуте у новом клубу.

Сличан сценарио поновио се у 9. минуту, када је Омић ушао у игру.

Делије су на својој трибини истакле и транспарент "Шиптар, Хрват, Балија, нису моја братија!", којим се недвосмислено поручује да је национална, односно верска, припадност Омића проблем.

Млади центар из Тузле је пре седам дана постао нови кошаркаш Црвене звезде, и други је Словенац после Јаке Блажича који носи црвено-бели дрес, а занимљиво је да је у првом интервјуу за клупски сајт већ говорио на тему "непријатељског комшилука", наводећи да је атеиста.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Синиса

26.01.2018 20:32

Протерати наркомане,будале и сав други олос са спортских терена,нисте ви никакве Делије лако је бити Србин у Београду. Немогу нормални људи са децом да прате спорт,од примитиваца и простака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре синиса

26.01.2018 20:53

Људи само воле и постују свој народ за разлику од тебе гњидо Бранковића лозе.

Name

Истина

26.01.2018 20:56

Група од 300 хулигана и дилера, који не долазе на звездине утакмице у регионалној АБА лиги. Вецерас су буквално понизени. Док су они звиздали с друге стране 6 000 правих навијаца је буквално сваки контакт Омица са лоптом пропратило овацијама и подрском. Цела Србија вецерас на свим порталима оставља поруке подрске и добродослице Алену Омицу. Колико је тај олос погодила подрска публике Омицу, најбоље показује цињеница да су на крају утакмице истакли транспарент да висе неце долазити на утакмице, сто је изазвало јос вецу ерупцију одусевљења нормалних навијаца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

26.01.2018 21:20

То нису навијачи Звезде, то је група идиота која брука клуб. Нама, навијачима Звезде. дечко не смета. О њему ћемо судити пи игри, а не по пореклу. Ако овако настави, биће то добра инвестиција. У сваком случају, ја му желим срећу и добродошлицу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.01.2018 01:03

Па то траје вец 30 година..стас. Вазно је да нас играц буде свуда добро доцекан ..у Словенији,Турској,Америци...инаце ако га извизде одмах сва стампа пише како су то фасисти ...тамо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пикси

27.01.2018 07:34

Већина је показала шта мисли о тим “навијачима”....а Звезда још једном да је велики клуб! Онај који би да преузме Звезду и да је контролише нека се запита...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драганче

27.01.2018 07:53

БРАТ И ЈА...ееее!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

27.01.2018 12:40

Ово нико не коментарише, као да уопште није ни важно. А јест, и те како. Против овог зла, нацизма и фашизма се итекако треба борити, иначе нема будућности на овим просторима. Оваквим "квази навијачима" је мјесто у затвору, а не на трибинама или још горе у управама клубова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

27.01.2018 23:39

На јаа...грејесис. Овде се брани фасизам.Људи би нормално коментарисали ал несто теско пролазе ...

Name

иван ивке

29.01.2018 15:16

То су наркомани нису навијаци они и не знају ко игра у звезди они су само за забелу