Халеп - Вознијацки: За 2,6 милиона €, први ГС трофеј и WТА трон!

Ретко када је неко гренд слем финале тако важно за обе играчице као што је овогодишње на Аустралијан опену.

Тенис 27.01.2018 | 00:10
Халеп - Вознијацки: За 2,6 милиона €, први ГС трофеј и WТА трон!
Претпоследњи од 14 „радних дана“ на Аустралијан опену традиционално је резервисан за финале женског сингла. А овогодишње здање истог носи предзнак веома убудљивог.

На легендарном централном терену спортског комплекса у Мелбурну, Род Лејвер Арени рекете ће укрсити прва и друга играчица света, Симона Халеп и Каролина Вознијацки. А ово финале носи са собом баш велики багаж из неколико разлога. Први је лова, наравно, јер победници, то јест освајачици првог гренд слема сезоне следи преко 2,6 милиона евра награде, као и 2.000 WТА поена. Поражена мора да се „утеши“ дупло мањом свотом, али и са 1.300 бодова.

Други је још важнији девојкама које су већ зарадиле довољно „и за унуке“, а то је прво место на WТА листи. Тренутно га држи Румунка, али би у случају победе ту поново засела Данкиња.

Трећи разлог је наравно и најважнији, а то је гренд слем титула. Ма колико изгледало чудно, ни једној ни другој, иако већ годинама играју врхунски тенис то до сада није пошло за руком. Биле су близу, обе су играле гренд слем финала, али никако нису успевале.Халепова је у прошлогодишпњем финалу била проклето близу, али ју је Јелена Остапенко ипак сломила. Сада је време да макар једно од њих скине тај терет са леђа и када то буде ућинила, верујемо да ће постати боља играчица. Њих две су тако најбоље искористиле „празан простор“ који је остао у Мелбурну недоласком Серене Вилијамс и Викторије Азаренке.

„То финале Ролан Гароса сам добила пошто сам почела да сумњам у себе. Нисам била довољно агресивна, што ме је на крају коштало. Овај пут то нећу дозволити себи, играћу јако и храбро као и у полуфиналуи против Керберове! “, обећала је Симона Халеп.

Румунка је славила на два од шест сусрета са Вознијацки, а већина мечева је била изузетно напета. Очекујте тако нешто и овај пут, тако да верујеми да ће биоти три сдета и бар један тај-брејк. Плус гемови су такође препоручљиви.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар