Кључ Митровићеве судбине држи Нант?!

У Премијер лиги нема решења! Све зависи од коначног расплета на релацији Нант - Брисел.

Фудбал 28.01.2018 | 13:45
Кључ Митровићеве судбине држи Нант?!
Није било среће за Александра Митровића у досадашњем току прелазног рока, али би исту српски нападач могао да пронађе у његовом самом финишу. 

Останак у Њукаслу није опција, а све је мање отворених могућности за момка који тражи ухлебљење и клуб који ће му дати минутажу уочи Мундијала у Русији. Њукасл је на прагу да потпуно стопира преговоре са Брајтоном због тога што се ради о директном ривалу у борби за опстанак, због чега је Њукасл већ одбио две понуде, а недавно је Рафа Бенитез и сам потврдио да Митровића неће продати ниједном клубу у Премијер лиги. 

Кључ Митровићеве судбине могао би да буде Нант. 

Француски спортски дневник Л'Екип јавља да је Нант у активним преговорима са Андерлехтом за Лукаша Теодорчик, који ове сезоне игра непрепознатљиво лоше у односу на прошлу годину. Свега шест голова у свим такмичењима нису уверила тренера Хајна Ванхејзебрука да је он прави играч за Краљевски клуб из Брисела, због чега се овај размишља да ипак ове зиме ангажује Митровића.

Ванхејзебрук је још на отварању зимске пијаце рекао да не жели Митровића и да је он нереална опција за клуб јер нема да плати 15.000.000 евра за трансфер, док позајмица не би била право решење. Али, уколико Теодорчик оде у Нант, Андерлехт остаје само саСилвером Ђанвулом као јединим правим центарфором, пошто је почетком године искусниХамди Харбауји отишао у Стандард. 

Дакле, Андерлехту је нападач преко потребан уколико жели да нападне титулу, а Митровић би могао да буде право решење. Тачније, био би то посао из којег би профитирале све три стране. Њукасл би се решио играча на кога не рачуна, Митровић би добио минуте и прилику да се распуца, а Андерлехт провереног нападача, који је својевремено био страх и трепет за голмане широм Белгије. Додуше, Њукасл не би извукао жељену финансијску добит, с тим да тражених 15.000.000 евра у овом тренутку нико не жели да плати.

Такође, Њукасл упорно ради на довођењу Митровићеве замене, односно нападача који би био без премца. Фајенордов талентовани голгетер Николај Јоргенсен је мета, али су Свраке већ два пута одбијене. Последња понуда гласила је на 17.000.000 евра, док актуелни холандски шампион тражи бар 22.000.000.

Биће ово неколико замршених дана за српског нападача...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар