Разговори о борби против тероризма

Министар безбједности БиХ Драган Мектић разговарао је данас са амбасадором Холандије Реинаутом Каспаром Восом и шефом дипломатске канцеларије Белгије у БиХ Вилијамом Аселборном о безбједносној ситуацији и мјерама које предузимају агенције у БиХ, а у фокусу је посебно била "Србска част", која је окарактерисана као паравојна група.

Босна и Херцеговина 26.01.2018 | 15:50
Разговори о борби против тероризма
Мектић је истакао да откривање набавки војних униформи, спровођење обука, те чињеница да су укључена и лица са озбиљном криминалном прошлошћу, указује на озбиљну безбједносну пријетњу, саопштено је из Министарства безбједности БиХ.

Разговарано је и о борби против тероризма и пријетњама које долазе од радикалних група и повратника са страних ратишта који су дјеловали у оквиру терористичких организација.

Мектић је истакао да се и ова безбједносна пријетња држи под сталним надзором, те да су у процедури доношења строже мјере за осуђене за тероризам, попут ускраћивања могућности помиловања или пријевременог изласка из затвора, као и да се планира повећање казне за ова дјела.

Министар безбједности БиХ састао се данас у Сарајеву и са амбасадором Грчке у БиХ Георгиусом Илиопулосом, којем је пренио да има пуно елемената који усложњавају безбједносну ситуацију у БиХ, а најоговорнијим сматра политичке лидере који својом реториком узбуњују јавност и стварају осјећај страха код грађана.

Разговарано је о мјерама које се предузимају против паравојних група и у борби против тероризма, а размијењени су и ставови о проблему миграција и могућностима за рјешавање проблема илегалних миграната и трговине људима, којима је БиХ изложена посљедњих неколико мјесеци.

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Смијесно

26.01.2018 15:40

Сад це терористи у БиХ постати ови српски билдери, а не ИСИС.Смијесно.Па нису ови билдери ником одсјекли главу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

26.01.2018 21:54

Смијешно теби, Мектићу није а ни СДС- овцима

Name

Коле

26.01.2018 15:46

Ово је невиђено, да Србин форсира оптужбе на рачун Срба .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свака цаст

26.01.2018 15:54

Мислим да БиХ неце имаи никад бољег министра безбједности или сигурности.Показаце Мекта и униформе односно фактуре о набавци плацене из бyдзета насим новцем а све у организацији Дуска Вукотица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пиши пропало

26.01.2018 16:47

Поред тужилаштва гдје је неписмена Славица Матијаш тужилац,Милан Тегелтија ВТВС,Лепир предсједник,Спасан Келеман судија и остали Додикови полтрони,од тог посла нема ништа!

ОДГОВОРИТЕ