Анализа: Спремите се за „бум“ на љето!

Реал нагомилао 300. 000. 000 евра у кешу! Мадриђани немају проблем са ликвидношћу, а од имена у оптицају можете да се најежите!

Фудбал 28.01.2018 | 00:00
Анализа: Спремите се за „бум“ на љето!
Реал Мадрид има дубоке џепове пред праву револуцију на тржишту на лето ове године. Краљевски клуб ће имати око 300.000.000 евра у кешу спремних да потроши како би купио играче који ће поновити успехе из 2017. године.

Кључ овако доброг економског стања у Реалу је то што је прилично добро штедео у последње две-три године. Последње велико појачање Реала био је Хамес Родригез, 2014. године, а стигао је за 80.000.000 евра. Од тада, није било скупих појачања када се гледају економска средства. Није било појачања која би по издвојеном новцу могла да стану на пут довођењу Кристијана Роналда (96.000.000 евра) и Герета Бејла (91.000.000).

Због неколико тачака Реал има здраве финансије. На првом месту, морамо да имамо на уму да је прошла година завршена у Мадриду с 178.000.000 евра у плусу. И то је јавни податак.

Поред спортских резулата Реал Мадрид је наставио да шири фамилију кроз маркетинг, као један од највећих фудбалских клубова на свету. Један од последњих спонзорских уговора даће Реалу 200.000.000 евра кроз четири године. А он ће допринети и додатну интернационалну експанзију Реалу кроз ТВ права.

А ту је и наравно продаја играча.

Сетимо се само преласка Морате у Челси, Ди Марије у Јунајтед, Озила у Арсенал, Игуаина у Напуљ. Са новим продајама Реал рачуна на још око 100.000.000 евра. Поред свега овога, независно од успеха у такмичењима, Реал нема проблеме са платама и то упркос недавном обнављању уговора најважнијим играчима. 

Реал је економски здрав, пише Марка, и додаје да веома добро стоји када је Уефин Финансијски фер плеј у питању.

Шта нам све ово говори и чему води?

Чека нас дубока реструктура Реал Мадрида који ће у кешу имати спремно 300.000.000 евра! А имена која се повезују с Реал Мадридом су бројна.

Можда је и најзвучније Бразилац Нејмар. Он има доста проблема у Пари Сен Жермену, а пише се да Мадриђани размишљају чак да се одрекну и продају Роналда (који би вероватно отишао у Манчестер Јунајтед), јер би вероватно једино тако могли да доведу Нејмара у своје редове.

Поред Бразилца, Реал има дугу листу играча које би волео да види у својим редовима. Почевши од голмана Давида Де Хее, Тиба Куртое и Кепе Аризабалаге, преко Едена Азара, Микела Ојарзабала, Роберта Левандовског, Маура Икардија и наравно Харија Кејна.

Када Реал Мадрид, са свом својом величином и куповном моћи, уђе на трансфер пијацу... Биће то као као када би пит бул улетео у кокошињац.

Биће то силовито и гласно. Нека дигне два прста ко једва чека то да види.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар