АО: Федерер се није ни ознојио, Чунг предао полуфинале!

Роџер Федерер пласирао се у финале Аустралијан опена после предаје Хјеона Чунга у другом сету при 6:1, 5:2 за ривала.  Федерер у финалу на најнепопуларнији начин! Актуелни шампион стигао на корак од одбране трофеја на Аустралијан Опену, након што му је Хјеон Чунг предао полуфинални меч због проблема са жуљевима.

Тенис 26.01.2018 | 11:30
АО: Федерер се није ни ознојио, Чунг предао полуфинале!
Швајцарац је доминирао на Род Лејвер арена, савршено је сервирао, диктирао ритам меча и с лакоћом освајао поене.

Са три брза брејка добио је први сет са 6:1, у другом је моћним форхендом одузео сервис Чунгу за 4:1, након чега Јужнокорејац тражи медицински тајм-аут, али наставља меч.

Међутим, на 30:30 при 5:2 за Швајцарца Чунг није могао више да се креће, са сузама у очима је предао меч Федереру који ће шести пут у каријери играти у финалу Аустралијан опена. 

"Мислио сам да је добро у првом сету, нисам могао да кажем шта је проблем. У другом сам осетио да је спорији. Имао је приблема са жуљем, много. У једном тренутку то је превише, можеш само да учиниш ствар гором. Срећан сам што сам у финалу, али не волим што је овако. Имао је диван турнир", рекао је Федерер. 

"Веома сам срећан што ћу играти у финалу, али не и због начина на који сам прошао. Чунг је стварно имао сјајан турнир", рекао је одмах после предаја ривала Федерер.

"У првом сету све је изгледало у реду, нисам могао да приметим да било шта утиче на његову игру. Онда у другом сам приметио да се све спорије креће. Имао је проблеме са жуљевима. Они заиста много боле. Покушавате, али у неком тренутку схватите да је превише и са само погоршавате ствари", навео је други играч света, који ће се борити за шести пехар у Аустралији.

Уколико му то пође за руком, изједначиће се са рекордерима Новаком Ђооковићем и Ројом Емерсоном.

Федерер ће се за 20. Гренд слем титулу борити са хрватским тенисером Марином Чилићем.

Тенисер из Јужне Кореје, који је најпријатније изненађење овогодишњег Аустралијан Опена, с обзиром на то да је елиминисао и Сашу Зверева, четвртог играча света и шестоструког освајача пехара у Мелбурну Новака Ђоковића, проласком у полуфинале напредоваће за чак 29 позиција на АТП листи, па ће од понедељка заузимати 29. место.

Федерер, на другој страни, без много муке је добио прилику да одбрани трофеј освојен прошле године и тако стигне до 20. гренд слема у каријери, што никада никоме у историји није пошло за руком.

Његов ривал у борби за пехар биће Марин Чилић, који је дан раније елиминисао Британца Кајла Едмунда.

Федереру ће то бити 30. гренд слем финале, а Чилићу треће у каријери.

Чилић је до сада против Федерера одиграо девет мечева, а добио само један у пофиналу УС Опена пре четири године (6:3, 6:4, 6:4).

Федерер му се реванширао у финалу Вимблдона прошле године, када је славио резултатом 6:3, 6:1, 6:4.

Финални меч Аустралијан Опена на програму је у недељу од 9.30 часова по средњеевропском времену.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драшко

26.01.2018 10:54

Овдје се види разлика и између Новака и Федерера. Новак изгубио убједљиво са 3:0 а овај Чунг не може гема освојити против Федерера. Наравно лакат је крив. Мени се чини да му фали мало јањетине, свињетине, меса брате, јер од тих трава нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ