Пјанић и Церићева најуспјешнији спортисти БиХ!

Фудбалер Јувентуса Миралем Пјанић изабран је за спортисту године у мушкој, а џудисткиња Лариса Церић у женској конкуренцији, у избору Спортског савеза Босне и Херцеговине.

Остали спортови 26.01.2018 | 13:45
Пјанић и Церићева најуспјешнији спортисти БиХ!
Традиционална, 73. манифестација одржана је у четвртак увече у Народном позоришту у Сарајеву а додијељене су и награде у осталим категоријама, пренијели су сарајевски медији агенцију „Фена“.

За најбољег фудбалера изабран је Един Џеко, док јеЏанан Муса најбољи кошаркаш БиХ у протеклој години. Најуспјешнији клубови у мушкој конкуренцији су Игокеа и Стонотениски клуб "Мостар", у женској конкуренцији Стонотениски клуб "Спин 2012" и Кошаркашки клуб "Плаy офф", док је најуспјешнија државна селекција мушка кошаркашка репрезентација БиХ.

Признање за најуспјешнијег тренера додијељено је селектору џудо репрезентације БиХБраниславу Црногорцу.

У Топ 10 спортиста, на основу изврсних резултата, уврштени су: Дамир Џумхур (тенис), Харун Садиковић (џудо), Бахрудин Махмић (кикбокс), Амел Тука (атлетика), Мерис Муховић (карате), Сањин Пехливановић (билијар), Ирфан Мухић (поwер лифтинг), Адем Фетаховић (бокс), Неџад Хусић (теквондо) и Един Пухало (бокс).

За најуспјешнијег јуниора изабран је Хамза Чајић (карате), док је код јуниорки то Александра Самарџић (џудо).

Најуспјешније екипе у конкуренцији параолимпијских спортова су СДИ "СПИД" Сарајево (сједећа одбојка) и Стрељачки инвалидски клуб "Тузла". Специјална награда за популаризацију и развој спорта додијељена је постхумно Ерни Синановић и Мехмеду Соколовићу.

Награде Амбасадор спорта припале су Сабахудину Делалићу (сједећа одбојка) и Разији Мујановић (кошарка), а посебно признање "Мирза Делибашић"додијељено је рукометашу Мирсаду Терзићу.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар