Војне вјежбе малољетника! (ВИДЕО)

Душко Вукотић тврди да није знао да „потомке ветерана“ шаљу у војне кампове у Русију. За потребе потомака ветерана РС набављено стотину униформи. Почасни предсједник потомака ветерана – Бојан Стојковић – предсједник Србске части. ПОВЕРС-е предводи пресуђени криминалац Игор Билбија.

Република Српска 25.01.2018 | 19:29
Војне вјежбе малољетника! (ВИДЕО)
„Пете морају бити слијепљене са подом“, преводи мушкарац из позадине док маскирани руски специјалац дјечацима са Балкана демонстрира заузимање става за гађање пушком. Који секунд касније, дјечаци понављају исто. С пушком у руци.



Троминутни видео, објављен на руским страницама, показује какве све вјежбе пролазе дјеца-полазници руских војних патриотских кампова у којима су прошле године, поред дјеце из Русије, учествовали потомци ветерана из „братских земаља – Србије, Републике Српске, Бугарске...“.

За оне мало већег узраста, пише испод једног од  видеа насталог у кампу, вјежба подразумијева подјелу на „зелене“ и „плаве“. Плави су, на вјежби одржаној у новембру 2017. године требали глумити отмичаре, док су „зелени“ требали штити „високе званице“.  Суорганизатор ове вјежбе било је удружење ветерана из Москве познато под именом – „Наследники победе“, којима руководи генерал Валериј Вјечеславович Каљакин.

Који мјесец касније – потомци ветерана РС, скраћено ПОВЕРС-и,  са заставом „Наследника победе“ постројени су у спортској дворани у Броду. 

 „Стројева обука ветерана и потомака“, написао је 4. јануара ове године први ветеран РС Душко Вукотић испод фотографије на којој двадесетак младића и дјевојака у маскирним униформама вјежба војне кораке. Нико од њих није припадник Оружаних снага БиХ. Нико од њих није ни припадник регуларних јединица МУП-а РС. Па, шта је, онда, ова група?

„Мирнодопски ешалон“, објаснит ће Вукотић током разговора за Журнал. 

Е, за „мирнодопске ешалоне“ крајем прошле године набављено је стотијак војних униформи. Дио је набављен преко Ветерана РС и биће стављен на располагање тзв. ПОВЕРС-има. Почасни предсједник ПОВЕРС-а зове се Бојан Стојковић и он је предсједник Србске части. Формални  вођа ПОВЕРС-а зове се Игор Билбија, Приједорчанин којем ни МУП РС није дозволио да учествује у званичном дефилеу поводм Дана Републике Српске. 

„Није прошао сигурносну провјеру“, признаје Вукотић и преузима на себе одговорност што су „хуманитарци Стојковић и Билбија“ пуштени у Народну скупштину РС. 

Но, није баш све тако. Власти Републике Српске годинама његују сарадњу са особама које су одликовале Стојковића због његових „анти НАТО“ протеста у Нишу. На службеној страници „Наследника победе“, удружења руских ветерана које његује односе са ветеранима из РС и Србије, објављено је да је предсједник РС Милорад Додик 2015. године у својим просторијама примио делегацију руских ветерана са генералом Валеријем Вјечаславовичем Каљакином на челу.



Два дана касније, генерал Каљакин у Нишу је одликовао вођу Србске части Бојана Стојковића с којим је тада посјетио Руско-српски хуанитарни центар у Нишу.

„Не спорим да смо били у Центру у Нишу. Били смо само у канцеларији. Били смо Бојан Стојковић, генерал Каљакин и ја“, каже ветеран Вукотић који не види ништа спорно у томе што су се тог дана челици Српске части „хуманитарцима из Русије ставили на располагање у људству и осталом“. 

Признаје Вукотић да је, захваљујући генералу Каљакину био и у Луганску, у Украјини, али да је у питању само „конференција“. На сличну конференцију је, каже, ишао и у Москву, и то заједно са Бојаном Стојковићем из Србске части.

„Ништа ту спорно нема“, каже Вукотић и истиче да су и Бојан Стојковић и Игор Билбија потомци ветерана и да ће као такви имати подршку. 

Но, о одласцима потомака у војне кампове у Русију, Вукотић, наводно, ништа не зна. Међутим, на службеним страницама ветерана Србије пише да су потомци ветерана крајем септембра 2017. године поново боравили у „патриотском кампу у Русији“. 

„У камп су позвана деца, са екипама узраста од 14 до 18. година из различитих региона Русије, војних и спортских школа, козаци и дјеца из братских земаља Белорусије, Црне Горе, Репулике Српске, Бугарске и других“, гласи вијест објављена на српским порталима средином прошле године.

„Ја ово не подржавам“, каже Вукотић након што смо му презентирали кратки видео из „патриотског кампа у Русији“.

Опет истиче да није знао за ове кампове. Као што није знао ни да је његов партнер из Србске части Бојан Стојковић заједно са Братиславом Дикићем и Немањом Ристићем организовао анти НАТО протесте у Нишу. Дикић и Ристић данас су оптужени за покушај државног удара у Црној Гори. 

(Журнал.инфо)

Коментари / 99

Оставите коментар
Name

Никила

25.01.2018 18:37

Додик је дошао на НАТО тенковима,а другације и без неког новог рата неће отићи! Дај Боже да нисам у праву!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.01.2018 19:13

Ти си клен.

Name

Огњен Истоцна Илидза

25.01.2018 19:18

Ста ово треба да знаци, јел опет у рат да идемо за луде идеале неких будала, 90-их нам Милосевиц и Чосиц Добрица с домацом болументом сервирасе рат, резултат је катастрофа по нас србе, први ја а и сви које знам неце ратовати, а ако додзе до рата ми цемо трајно нестати у БиХ као и РС , нас је много бројцано мање него прије 26 г., засто тразити хљеба преко погаце, зар нас није пуно страдало? Нико нама не пријети ратом, ал у неким насим глава је изгледа велика зеља за ратом, тј.Додиком да би спасио свој лоповлук и да се крене у нове пљацке. Сарајевски срби су највеца зртва били и топовско месо, ако мислите опет народ тјерати варате се грдно. Оно сто је СДС изградио ви оцете да срусите и нове српске Зејтинлуке, Миљевице, Врањесе.... Народе у памет добро сад, ја предлазем револуцију да збацимо Додика и његове кретена или цемо нестати. Све похвале БН ТВ на коректном извјеставању и борби за српски народ.

Name

Ре Огњен

25.01.2018 19:50

У рат ја како...тад је највеца марза била на Ронхил и нафту....Миле зна...А ратовала сиротиња није он ни ове лопурде око њега...

Name

Ре Огњен

25.01.2018 19:50

У рат ја како...тад је највеца марза била на Ронхил и нафту....Миле зна...А ратовала сиротиња није он ни ове лопурде око њега...

Name

xxxл

25.01.2018 20:11

Браво Баја само напред до распада српске.

Name

Лудацки Балкан

25.01.2018 20:32

Лудацки Балкан.Странацке мафијаске војске од 1991.Никако да сјасу.Огавно.

Name

Идиотлук

25.01.2018 20:41

Ако је Додик довео РС да је у свијету Гардијан оцјењује преко набилданог имбецила Игора е онда смо ми Срби дно дна.

Name

075

25.01.2018 22:42

Само тако Милораде! Одличан посао радиш јер си Босну и Херцеговину вратио под "радар" Запада и учинио си више за Босну и Херцеговину него све,како ти кажеш, "пробосанске странке" из Сарајева!

Name

Циркус

26.01.2018 08:13

Неке ствари никако не могу да сватим. Неко ко се борио и презивио све страхоте рата који ниста није сем биједе добио заузврат опет мозе свон дијету дозволити да помисли на рат и да их саљу у те кампове. Лудост.

Name

Пролетер

26.01.2018 17:21

Из рата имам анксиозни депресивни поремећај, јер сам џаба ратовао, а иза рата сам и гладовао. Игор нек му иде, па нек ратује. За шта да се борим? За Српску? Па већ је имамо, идиоти! Значи треба нови ратни циљ и то треба истаћи прије почетка рата, па да знам да ли ће ми се допасти, или, да ли је уопште изводљиво, да не наебемо сви џаба.

Name

ФБиХ

27.01.2018 07:23

Јбг људи памет у главу. Не вјерујем да се икоме ратује али ако је ово истина морате га ви ријесити јер је на васој територији.

Name

цевапмајстор

25.01.2018 18:38

Код Додике се несто кува..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXЛ

25.01.2018 20:51

МА ГЛЕДАЈУ ПУНО РАТНИХ ФИЛМОВА ПА СЕ МАЛО ЗАЈЕБАВАЈУ....НЕЗНАЈУ ОНИ КАД ТЕ ГРАНАТА ИСКОПА ИЗ РУПЕ А ОСТАНЕС ЗИВ...ИЛ МЕТАК КРОЗ КОСУ ПРОДЈЕ И ОСТАНЕС ЗИВ...ДЈЕЦУРЛИЈА.

Name

ДЕГОТХИА

25.01.2018 22:47

АКО ЈЕ СВЕ ОВО ТАЧНО - Е ОНДА ЈЕ ВРИЈЕМЕ ДА СЕ ОЗБИЉНО ЗАБРИНЕМО ЗА БУДУЋНОСТ СВИХ НАС И ТО СВЕ ДА ЗАУСТАВИМО ДОК ЈЕ ВРИЈЕМЕ И ТО МИ СВИ КОЈИ ДОБРО ЗНАМО ШТА ЈЕ ТО - ОРУЖАНИ СУКОБ, ДА СЕ НЕ БИ ДЕСИЛО ДА ДОБИЈЕМО СИРИЈУ У СВОМ ДВОРИШТУ И ДА НАМ ДЈЕЦА СУТРА "ЧУЧЕ" У ИЗБЈЕГЛИЧКИМ КАМПОВИМА У ХРВАТСКОЈ, МАЂАРСКОЈ, СЛОВЕНИЈИ, АУСТРИЈИ ИЛИ СРБИЈИ. А ПРВО МИ СРБИ ТРЕБА ДА ЕЛИМИНИШЕМО НАШ РЕМЕТИЛАЧКИ ФАКТОР КОЈИ СЕ ЗОВЕ МИЛОРАД ДОДИК И СНСД. СТРАВА, ОНИ УМЈЕСТО ДА ДЈЕЧАЦИМА КУПУЈУ РАЧУНАРЕ И УЧЕ ИХ ДА НЕШТО КОРИСНО РАДЕ, ОНИ ЊИМА КУПУЈУ МАСКИРНЕ УНИФОРМЕ - ДЈЕЦИ ЧАСНИХ БОРАЦА ВРС - УЖАС. ЗАТО ХИТНО ЛОЦИРАТИ, ИСТРАЖИТИ И ХАПСИТИ СВЕ ОРАНИЗАТОРЕ ОВИХ ГЛУПОСТИ, А ОНДА НЕКЕ НА РОБИЈУ, А НЕКЕ НА ПСИХИЈАТРИЈУ ЗАТВОРЕНОГ ТИПА.

Name

Последњи кинески цар

25.01.2018 18:41

Ако тај Центар у Нишу, који се узгред зове и Хуманитарни, служи за пријем оваквих ликова, онда није ни чудо што САД траже да се исти затвори. Русија са тим Центром гура прст у око Србији и само нам свима са њим прави проблеме зарад некох сопствених интереса.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Частан ипоштен

25.01.2018 19:08

Колико видим и читам сви имају неку паравојску у екс Југи.Није добро.

Name

ре последњи алијин

25.01.2018 20:23

Па ста ради америка у сарајевском пасалуку.ста ради на косову И у другим мјестима.гура трн у око наквим таквим као ти И слицни теби.

Name

БАНЕ

25.01.2018 23:09

РЕ ИДИ СПАВАЈ

Name

Објективан

25.01.2018 18:45

Сзп губи и ове изборе вода у усима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

25.01.2018 19:01

Од додикове владавине имамо ми сви одавно воду у усима. Јос нам преостаје неколико дубоких удисаја до потонуца.

Name

РЕ ОБЈЕКТИВАН

25.01.2018 19:05

НЕ САМО ДА ГУБЕ ИЗБОРЕ ВЕЦ И ЦЛАНСТВО И ЦАСТ ОЦРЊУЦИ ВЕТЕРАНЕ А ЦУТЕ О ИСИЛУ ОВО ИМ ЈЕ КРАЈ ..

Name

ре реалан

25.01.2018 19:14

А кад су твоји били на власти ни воде није било.

Name

Несо за ре

25.01.2018 19:58

Моја будало, ниси ти добар никако ко ни твој ДодиГ. Гдје си видио постројавање врхабија у маскирним униформама и пускама и какав болан ИСИЛ ста лупас. Ми смо сами себи проблем други нису, немој да лоптицу пребацујемо гдје не треба, ово ДодиГ ради да би себе спасио и све сто је покрао, ко оце да гине нека иде, само запамтите сви, запад и америка уз ислам.земље су уз босњаке, њих је 2.100.000 бројцано, а нас 900.000 , немој да мислите да би Србија гинула за нас, људи америка би нас сравнила, Додик је унистио позицију српског народа у свијету а посебно код америке, својим лајањима и глупостима, деградирао нас тотално. Буде ли рата ми цемо нестати исто као наса браца у Хрватској. СДС ако нас не спаси пропасти неце ни бог , људи у питању је нас опстанак а ДодиГу је то и циљ, плацен је да нас сахрани. Не дајмо оно сто створисмо и сви на ноге

Name

Ре објективан

25.01.2018 21:16

Има вас добро глупих.

Name

ре

25.01.2018 22:38

Глупих на овим просторима никад није фалило и само да знате једном сте ме зајебали и никад висе нецете ни мене ни моју фамилију

Name

xнxx

26.01.2018 06:12

Тако је објективни ови из СзП не заказују конференцију да укажу на обукукоја се дешава о Федерацији, јер је то наводно ''спорт''

Name

Пролетер

26.01.2018 17:35

Није то тако лоше, ако СзП изгуби изборе. Зашто би они сад на своја плећа преузели порушену и опљачкану Српску? Идемо до краја - с Бајом на челу. Желим да видим ове који га подржавају, како у ритама и гологузи трче за њим и проклињу га, јер се другачије неће опаметити. Ови што тврде о војној обуци у Федерацији, ја о томе не знам ништа, ваљда зато што нам је РТРС добар и прав и патриотски сервис. Важније је пратити Додика на некој слави, него шта Бошње раде по Бихаћу.

Name

Ре исправка

27.01.2018 07:29

Мала исправка, вас има и мање од 900 хиљада а поготово кад вас пола оде за Србију, док ми немамо резервне дрзаве и остат цемо бранит ово сто има. Нико не зели рат али не знам ста це вам ово парадирање у униформама, кад знате да немате санси. Имате своју РС дрзите се тамо...

Name

Лопов

25.01.2018 18:46

Има она кад лопов бјежи и да би заварао гонитеље повиче"држите лопова"Сада треба схватити зашто је Додик и његови сатрапи онолико лајали о камповима терориста.Ово и србска част су разлог.Незнам како се човјек осјећа кад стално лаже,кад мисли да нико други не вриједи осим ниега,кад пљачка оне који га бирају и прави будале од њих.То може само болесник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

..................

26.01.2018 16:38

Психопата.

Name

ре лопов

28.01.2018 11:27

Благо теби

Name

Ратни Ветеринар

25.01.2018 18:50

Игор Билбија је из Санског Моста а сада зиви у Приједору.Од доласка у Приједор 1995 постаје проблематицан и бави се мутним пословима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ветеран

25.01.2018 19:11

То је један обицни насмркани малоумник . Мозе краткороцно просперирати , брзо це га потросити.

Name

ре ветеринар

25.01.2018 19:57

Билбија је легенда.

Name

Кец

25.01.2018 20:57

Миле се спрема за рат. Ово није дјеција игра. Руси су то узели под своје. Воска плаценика, водјена криминалцима има задатак да изавое рат. Направице покољи и мало послије тога нико неце ни прицати ко је поцео. Улазимо у врло рузан блискоистоцни третман ..

Name

лемилица

25.01.2018 22:21

Рат је сукоб војски у којем учествују ...војници,а војници су здравствено способни мушкарци и то у довољном броју..а тога у БиХ...нема..Нек Додик набави оног"малог Милоша"што су га промовисали кад је и он био на оној циркусијади у Србији..ЗА РАТ НЕМА ЉУДСКИХ РЕСУРСА..НА СРЕЋУ

Name

Питање ,гласи ......

26.01.2018 17:30

Ко је ,ратни ветеран ,а ко ,БОРАЦ !!!

Name

колико ,знам

26.01.2018 17:56

Ратних Ветеринара ,није било у Српској Војсци ,а ни Ветерана .Били ,су само БОРЦИ .Ветерани ,су досли послије РАТА ,сам ,назив ,,ветеран,,звуци ,,моцно,,,на ,устрб БОРЦА СРПСКЕ стим ,Борацка Организација РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ,треба да се изјасни ....и да ....објасни тај феномен искрено ,разлозно и постено .

Name

лемилица

26.01.2018 20:24

Одговор на "питање гласи"... БОРАЦ је у овој нашој свакодневици,човјек који је послије рата ради своје сигурности,,односно да им не упада у очи,не зато што се бојао,крио од муслимана и Хрвата да је био на првој линији,А САДА ТАЈ ИСТИ ЧОВЈЕК МОРА ТУ ИНФОРМАЦИЈУ КРИТИ И У ТВОРЕВИНИ ЗА КОЈУ СЕ БОРИО..јер је све чешће питање "А ко те гонио да ратујеш".Брига власти и опозиције,као и Борачке организације се види на дјелу..пођимо од "мртве страже"на Сокоцу,па од Требиња до Приједора. ВЕТЕРАН је пак,живо створење најсличније човјеку,које у свом организму има приближне количине тинте,као и крви.Такве личности заслужују врјеме предсједника створене творевине,а које он одваја да се слика са њима и да им уступа просторије које им ни по ком основу не припадају,ни горе поменутим БОРЦИМА,а поготово овим ВЕТЕРАНИМА. Чекам оцјену на одговор!

Name

Брод

25.01.2018 18:58

Постројена јединица (горња слика) у малој сали Дома спортова у Броду, ручком частио Начелник општине Брод господин Илија Јовичић.

ОДГОВОРИТЕ
Name

смијурија

26.01.2018 11:10

А испред њих стоји ноторни лактаски преварант Зељко Милинковиц.

Name

Пјескови

26.01.2018 12:09

Вукотић је обични сероња и гледа само свој интерес, као и шеф му.

Name

Људи!!

25.01.2018 19:01

Ово постаје опасно...нису висе у питању ни партије, ни избори...Додик цува своје богатство пуском! Ту сви губимо.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

25.01.2018 19:58

Браво,једна реченица и све објашњено.

Name

Назо

25.01.2018 21:09

Није ни Баке ниста бољи и њега зелене беретке цувају...све је то иста багра.

Name

Израелац

25.01.2018 19:08

Овде ниста спорно нема осим биографија људи који су водили организацију и јос треба доказати намјеру истих , да су спремали неко кривицно дјело.. јер свако се дјете има право играти рата и паинтбола, униформе није проблем купити ни на пијаци, као ни пластицне пуске... а у српској су сви војно обуцени и били у рату, па могу показивати ста хоце колко хоце.. тако да је овде једини проблем сто овни имају дирекнту везу са власцу и против су НАТО , сто није добро јер нато је алергицан на оне који га мрзе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре израелац

25.01.2018 20:10

Благо теби.

Name

Па

25.01.2018 20:15

Баш су смјешни посташе и дјеца од 14 год параформација. Хахаха. Сад да се мало уозбиљим. Неможе нашем Мекти ништа промаћи, све он зна и види.

Name

Боки

25.01.2018 19:33

Засто то вама смета ако сте срби ако нису ботови друге вјере..прије неколико мјесеци био је прилог обуке момака у цазину и бузиму па прије тога био је прилог из осијека ако се сјецате па нико од нас срба није ријец написао и коментарисао а када то неко ради у Нису или вец гдје ви коментаристе негативно па какви смо ми то срби тј људи..други могу све и ником ниста а ми је моземо ниста...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србољуб Србљановиц

25.01.2018 20:01

Ако це ови са снимка сутра да нас бране ја се предајем одмах данас.Све је то килаво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Муки

30.01.2018 10:55

Друг мој за вријеме Иранско-Ирацког рата духовни возд Ирана Хомеини малољетницима је дјелио кљуцеве од Дзенета ( Раја) ... њихово је било само да дрзеци се за руке у есалонима прејдју прекп Ирацких МИНСКИХ ПОЉА и тако оцисте пролаз за војску ....Цим загину иду у Рај јер кљуцеве ( буквално кљуц за врата ) вец имају ...па ти види сад који то глада,зеда,напацен и неписмен клинац неби пригватио

Name

Босанац додик

25.01.2018 20:09

Спремите се спремите хуманитарни радници.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

25.01.2018 20:26

Народ Босне и Херцеговине у братоубилачки рат 1992, године су послала 3 јахача апокалипсе (СДА, СДС и ХДЗ). Поносан сам што у власти у РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ данас нису сљедбеници те 3 странке. Предсједник Додик је 1991. године био члан Странке реформиста Анте Марковића, странке која је се борила за очување Југославије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гојко ре Петар

25.01.2018 21:19

Јебо те твој Додик води га цаци , он це нас у рат увести без повода и разлога, коме је до рата дабогда му у куци био. Како те није стид да бранис кретена , гори је од Стаљина. Нема нама мира изгледа, најбоље разгулити одавде без повратка , овдје висе мема зивота дефинитивно.

Name

Далај Лама

25.01.2018 21:43

Е Петре не лупетај.Ко је растурио СКЈ него АНТЕ МАРКОВИЦ. Не прицај дезинформације. Ако цемо право најгнусније радње пред распад СФРЈ су одиграли реформисти које је запад дебело платио да то направе. Додик није слуцајно био у Реформистима и све сто се десавало а и данас сто се десава није слуцајно.Не сикирајте се Додик це бити макет онај моменат кад западу не буде одговарао...ако неце добром вољом нека вам за то буде примјер Садам Хусеин и Гадафи.Кратковиди људи попут тебе не вјерују у ове ствари па цу те само питати....КОМЕ ОДГОВАРА ОВАКВО СТАЊЕ

Name

лемилица

25.01.2018 22:27

Рата нема између двије нације у Босни-неда свјет,а нема ни разлога за то,кад смо у истим говнима сви..рат може бити између једне нације због економије..данас је у Зеници индиректно такав рат почео..упамтите то.ОВАЈ ПУТ СВЈЕТ ЋЕ НАС У ТО УВЕСТИ ЗАВРТАЊЕМ ФИНАНСИЈСКЕ ПИПЕ,А ТАДА КРЕЋУ ОВЕ БЉУВОТИНЕ ПОПУТ ОВИХ АКТУЕЛНИХ

Name

РОМАНИЈА

26.01.2018 05:59

Очување Југославије или очивање "РОНХИЛА"??? Сви сте ви дезертерско смеће..

Name

007 Бонд

25.01.2018 20:28

Неће се никад више поновити рат у Бих! То свима да вам је јасно! Јер Србија је потписница Дејтона и одговорни смо за стање мира...тако да запуца ли неко на неког - ето одмах 100 000 специјалаца восјске Србије са пуном војном опремом на међу-ентитетским границама, и има онда да буде мир, и има онда да се БиХ распадне у миру, јер овако више не може! ...Јер и нама у Србији је мука од свега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Срб

25.01.2018 21:56

Какве везе има Србија са БиХ. Хај не лупетај зив био.

Name

Ре

25.01.2018 22:16

Узми банану.

Name

Глуп си

25.01.2018 22:16

Србија нема ниста са тим. Процитај Дејтон. Никакав гарант нити који к.... Безвезе трабуњас немас појма ста прицас. Пита се србије као и јапана не лупетај.

Name

007 Бонд

25.01.2018 22:47

Оригинал Дејтон има 10 000 + страна, а наш примерак чувају Милошевићи (Мира и Марко) у Москви! И изнесен је из земље због сигурносних разлога. Тако да никакав обичан цивил то не може да прочита! Али, људи који су га проучили, и који су упућени то све су објаснили, а ја само преносим оно што сам чуо од њих... Тако да: Србија јесте гарант мира, и дужна је да мир сачува (средство није битно - битан је само циљ)... И то вам се стално понавља по медијима, и то углавном кад председник Србије, или неки високи државник даје изјаве страним, или домаћим мединима... То вам је то... Тако да: џабе се надате, рата неће бити (или хоће, али само ако одете на пејтбал)...

Name

Ре 007

26.01.2018 06:17

Јес јес. Добро се сјећамо интервенције тих 100 хиљада специјалаца '95.године. Оно кад се РСК селила из Хрватске. Сјећамо се оних непрегледних колона. Па селидбе Срба унутар РС, страдања народа.

Name

ре

26.01.2018 11:00

Ти си стварно посебан случај. Кажеш како рата неће бити, а онда извалиш ту идиотарију о 100.000 српских специјалаца који ће ући у БиХ. Шта, мировне трупе, је ли :Д

Name

Нурага

26.01.2018 11:29

100.000 специјалаца па србија нема толико војника, изадји мало бонд из те стале погледајте око себе

Name

Смијесно

25.01.2018 20:29

Каква је ово војска, ма ста прицате, ово је смијесно, дјеца се играју рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре смијешно

25.01.2018 22:26

Колико имају година они што се разносе са експлозивним направама, гдје ти живиш ?

Name

Анти

25.01.2018 20:36

Не разумијем: није забрањено бити анти-нато настројен. Није забрањено протествовати против нато убица. Уосталом против нато-а се протестује и у нато државама. Чему стварање слике да је нато светиња а знамо да су убице српског народа, 1995. и 1999. Овде неко хоће да створи климу да се против нато-а не смије говорити. Иначе, Вукотић и та братија су задњи људи које бих подржао али дај дозволите, није забрањено бити анти-нато настројен. Па чак и да је забрањено...баш зато, ја сам анти нато. Зликовци и убице.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цццц

25.01.2018 20:57

Бозе сацувај

ОДГОВОРИТЕ
Name

НН

25.01.2018 20:58

Е моји глупи Срби, то се тако неради, зар нисте ниста науцили кроз историју...

ОДГОВОРИТЕ
Name

један

25.01.2018 21:31

коме је до (новог) рата......дабогда му у куци увијек пуцало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роки5

25.01.2018 21:31

Ваљда це да науце несто ново ,да се Цивили не убијају у Рату ..??

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мики БЛ

25.01.2018 21:33

Јаоо Силе и војника, а немају 20€ у Дзепу .Пропала генерација.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

25.01.2018 22:10

Ко мозе нек бјези из ове провалије ,никад висе гинути за политицаре!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

нема ,бјезања

26.01.2018 18:32

Ово треба да се разјасни .

Name

Зоки

25.01.2018 22:59

Вукотиц је преварант,све он зна само се прави блесав.Удрузење Ветерана је урдио лицно за своју корист,слаб цовијек,а јос гори радник.Ста мислите ста би ми урадили да су овакви снимци направљени са дијецом Босњака у кампу у Турској,Додика неби могли утисати од вике или да се Бакир сликао са онаквим изтетовираним горла би земља од критика насег предсједника и остале клике било бих хоце да нас нападну спремају паравојну формацију.Да ми је неко ово показао прије пар мијесеци,рекао бих да је луд и да мрзи Србе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гагигаги

25.01.2018 23:22

Сака јада...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

26.01.2018 06:01

Је ли баја и зељка послали своју унуцад на обуку

Name

Истина

26.01.2018 07:21

Док има васих коментара бице и будала настројених за проблеме са свих страна.Кад само онако прелистате наслов и насмјесите се ,тада нас нико завадити неце.

Name

Несто контам..

25.01.2018 23:35

Заиста сам у принципу пацифиста, легалиста и припадам реду "осталих". Али...рат је наставак дипломатије насилним средствима, зар не. Ми у Бих смо досли до тацке кад се за столом висе ниста не мозе ријесити. Срби упорно инсистирају на рс и могуцој независности, Босњаци не дају ни педља БиХ. Два искљуцива става која се по мени могу ријесити само ратом! Тхе wиннер такес ит алл! Постено!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Додик је Терориста 21 вјека

26.01.2018 01:02

Па Додик рече да Бакир припрема и мобилисе војску. А оно СУПРОТНО . Додик не само да прави паравојне КАБАДАХИЈЕ већ као Афричке поглавице мобилисе и ДЈЕЦУ. Фујјјј ГАДЕ ЈЕДАН ,!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

26.01.2018 06:15

Цудили се исламистима по цему се разликујемо обуцаавамо дјецу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

никола-нико микић

26.01.2018 07:31

ПОШТОВАНИ КОМЕНТАТОРИ НА ПРОСТОРУ БИХ, КАКО У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ ТАКО И У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ ПОСТОЈЕ "АИР-СОФТ КЛУБОВИ" КОЈЕ ВИ НАЗИВАТЕ ПАРАВОЈНИМ ЈЕДИНИЦАМА, ЈЕР ОНИ У СУШТИНИ ЛИЧЕ НА ТО,А ТО НИСУ И ТРЕБА ИМАТИ КОНТРОЛУ НАД ЊИМА ДА ИХ НЕКО НЕБИ ЗЛОУПОТРЕБИО. СВИ ИМАЈУ ОРГИНАЛНЕ УНИФОРМЕ И ОПРЕМУ, А ПУШКЕ КОЈЕ НОСУ СУ ВЈЕРНЕ РЕПЛИКЕ ПРАВИХ ПУШАКА. ОВАЈ СПОРТ ЈЕ ВЕОМА СКУП И ЗНАТНО ЈЕ РАЗВИЈЕНИЈИ И МАСОВНИЈИ У ФЕДЕРАЦИЈИ БИХ НЕГО У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ. ОБЈАСНИТЕ НАРОДУ О ЧЕМУ СЕ РАДИ И СВЕ МУ ПОКАЖИТЕ,А НЕ САМО ДА СТВАРАТЕ И ШИРИТЕ СТРАХ У ПОЛИТИЧКЕ СВРХЕ ПОЈЕДИНИХ ПАРТИЈА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

26.01.2018 07:32

Срам вас било, још ћемо испасти и терористи умјесто муслимана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој сале

27.01.2018 19:11

Мајмуне један...

Name

Друга минхенска ударна

26.01.2018 08:27

Идемо децки кад се креце у офанзивна деиства.Ови сто остану нек се затрпају сами у рововима нек ставе имена горе неце висе ни Амор Масовиц да ради...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

26.01.2018 09:08

Који мотив стоји иза ових настојања СЗП да прави лажну слику о милитаризованој РС, док се истински милитаризоване Федерације не дотичу? Како онда човек да не помисли да раде по нечијем налогу?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАНДИ

26.01.2018 09:27

Који нормални Родитељи саљу ову дјецу на тренинг овога.Када би свако своју дјецу упутио како треба неби ни било рата.Борба против себе је најтеза.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемилица

26.01.2018 20:28

Ово је вртић,а не тренинг..поготово овај "тренирант" Простор ограђен траком као мјесто злочина,а оно што највише доказује квалитет "специјалца "који обуку врши је то да му будући борци ДРЖЕ ПУШКУ ЗА ОКВИР..

Name

ре-075

26.01.2018 11:41

Тачно је да је Додик вратио БиХ на свјетску сцену, али није случајно, да је он свијету сметао давно би они њега овдје уклонили. Највећи издајник увијек прича о нечијој издаји, то је правило, па није случајно она народна "курва о поштењу". Само усрана мотка, нема друге да скине народ, ако ова олигархија остане на власти, помињаће се турци као добри окупатори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Симо

26.01.2018 12:11

Жао ми је што није жив Перендија па да разбуца овог Вукотића што нам доводи ове будале. А и борачкој би било другачије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуциц

26.01.2018 15:55

Хапси банду, нарицито тог пробисвјета Вукотица!!!!!

Name

ахаха

26.01.2018 13:29

Кхм, докле се стигло са истрагом савеза извиђача и херцегновских мажореткиња..?

ОДГОВОРИТЕ
Name

стево

26.01.2018 17:17

Кунете се у Додика и РС и бојите се вехабија. Па зар немате повјерења у МУП РС да це да нас застити од истих? Овде није уопсте прица о брадатим фанатицима вец како под разним маскама дјеци усадјују у главу тоталитаризам, рат, мрзњу, једноумље, а истовремено промовису маргиналне ликове који нису достојни ни у црквено двористе да удју. Дјеци рацунаре купите, а не униформе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Претерујес Стево

27.01.2018 10:02

Мозда се сецас и ли ти је неко прицао, да је СФРЈ имала своју војску коју је млад цовек морао да одслузи а био је мир. Данас је мир на просторима бивсе СФРЈ,висе излизана,много корисцена рец, него реалност. Ако ми не верујес окрени се око себе. Скоро у свакој "дрзави" бивсе југе је стање такво да се сваког тренутка мозе импортирати "сибица" и ето белаја. Ако на подруцју бивсе СФРЈ постоје годинама кампови за обуку ових и оних. Засто те онда цуди реакција на несто сто је вец давно постало нормално за неке.

Name

Терористи

26.01.2018 18:08

Све похапсити и ставити Р.Србску под око.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Забринут

27.01.2018 18:20

Мало це им два ока бити за плакање Вјерујте ми.Ови,сто невину неуку дјецу увлаце у белај казнице сам Бог.Умјесто,да дјеци дадну постену сансу за запослење,да омладина ријеси своја зивотна питања,ови монструми им гурају пуску у руке.Гурају их у пропаст тоталну.Испирају неуким клинцима родјеним током 90их година главу националистицким глупостима,умјесто да их кроз образовни систем и уз асистенцију Владе запосљавају и усмјеравају да оснивају породице. Наводе дјецу на сукоб са сопственим народом само да сацувају позиције за тоталну пљацку. НЕЦЕ ОВО ИЗАЦИ НА ДОБРО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Босњо напацени

27.01.2018 18:28

Људи у памет се, нисмо јос ни све мртве из прослог рата покопали, треба поново да се кољемо због будала...

ОДГОВОРИТЕ