АО - најава: Новаков ''клон'' на Федексовом путу!

У петак ујутру сазнаћемо ко је други финалиста првог гренд слема сезоне, али и титуларке у женском дублу. Марко Миладиновић за јуниорско финале против сина легендарног Петра Корде.

Тенис 25.01.2018 | 21:30
АО - најава: Новаков ''клон'' на Федексовом путу!
Још само три такмичарска дана остала су до завршетка првог гренд слема сеозоне, који је донео много интересатних мечева, одличну игру, али и разочарања и изненађења. А једно од највећих изненађења турнира је свакако Хјеон Чунг момак који јер за собом оставиоМишу и Александера Зверева, Данила Медведева, свог идола Новака Ђоковића и у четвртфиналу још једно велико изненађење турнира, Тениса Сандгрена. Успут се пробио и до трећег кола дубла у пару са Румуном Радуом Алботом.

Рачунајући само сингл Корејац је на паклено врућим бетонским теренима Мелбурн Парка провео 11 сати и 55 минута, што је знатно више од девет сати и 48 минута колико је провео његов ривал у полуфиналу Роџер Федерер. Умор, међутим не би требало да представља проблем за њега пошто је чак 15 година млађи од ривала. Осим младости, Чунг против Федерера може да рачуна на одличну дефанзивну игру, која је практично ископирана Новакова. А добро знамо да се Швајцарац не сналази с њом најбоље, тако да би могао да се нађе у проблемима. Предност Чунга је и у томе што нема никакво оптерећење. Фаворит, и то велики, маестро је из Базела, човек који је синоним за бели спорт. Али будите сигурни да ће Чунг дати све од себе да му загорча живот.

"Мислим да нисам уморан зато што побеђујем", тврди 21-годишњак из Сувона, "Заиста сам изненађен шта сам постигао на овом гренд слему, савладавши такве играче као што су Саша или Ноле. Овде је и одигран мој најдражи меч, када је Ђоковић 2008. узео титулу у финалу савладавши Жоа Вилфдреда Цонгу. Пресрећан сам!"

Пошто ће им ово бити тек прво одмеравање снага намамо важан основ за кладилачку статистику, али можемо очекивати велику борбу. Корејска момчина је храбра, неустрашива, воли изазове, воли велику спортску сцену и не либи се да одигра свом снагом. Зна то сада и Ноле врло добро. Истина, наш ас је играо повређен, али то је већ нека друга прича.

"Сигурно нећу имати лак задатак у полуфиналу. Хјеон је победио Зверева и Новака, заиста је спектакуларан играч веома сличан Ђоковћу. Клиза по бетону као да је шљака и нема шта да изгуби. Очекујем да га је, као и Нолета веома тешко победити у три сета", реалан је Швајцарац.

Пре њих на Род Лејвер арени игра се финале женског дубла у којој су све четири учеснице Европљанке. Са једне стране мреже ће бити фаворизоване Рускиње Јекатерина Макарова и Јелена Веснина, а са друге Мађарица Тимеа Бабош и "наша" Францускиња Кристина Младеновић.

А од пет сати у петак ујутру на Терен 5 у Мелбурну излази једини наш преостали представник,Марко Миладиновић. Млади српски тенисер је други јуниорски носилац на аустралијском гренд слему, а наспрам њега у полуфиналу ће стати седми носилац, Себастијан Корда. У питању је амерички таленат којем је отац Петр Корда, легендарни чешки тенисер и гренд слем шампион.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар