Јокићев говор тијела и порука...

Човече, не мораш свако вече да будеш Супермен! Разговор Мајкл Мелоуна и Николе очи у очи, јануарски проблеми и одличан савет Вила Бартона.

Кошарка 26.01.2018 | 22:45
Јокићев говор тијела и порука...
Никола Јокић је имао један мало лошији период у игри, опао му је проценат шута, а самим тим и самопоуздање. То су приметили и његови саиграчи, као и тренер Мајкл Мелоун. Није се тренеру допао говор тела нашег центра.

Иначе, тренер Мелоун је имао индивидуални састанак са сваким од играча Денвера пре и после једног од тренинга.

Сада је открио шта је рекао Јокићу.

"Човече, само мораш да дишеш", биле су прве речи Мелоуна, а пише Денверпост.

Труде се у Денверу да нађу баланс с Јокићем. Покушавају да га науче да контролише емоције боље него до сада. Уопште није питање да ли је он играч франшизе, па зато и противничке одбране много више обраћају пажњу на њега.

Притисак целе ситуације се осећа на Јокићевим плећима.

"Морам да пронађем начин да га искористим што боље и да играм на његове врлине. Али то морам да учиним, а да га не доведем у ситуацију да каже сам себи - човече, морам да будем Супермен вечерас. Не желим да се осећа као да је све на њему", рекао је Мелоун.

И ово се све видело на мечу против Портланда када је Јокић одмах одиграо боље и постигао 16 поена и имао 12 скокова против Портланда. На паркету се видело олакшање. 

А није тако деловао током јануара. Мелоун је помињао Јокићев говор тела и све је то довело до скора Нагетса од 5-6 у јануару. То што је Никола "превише размишљао" довело је до опадања његовог процента шута и пораста изгубљених лопти.

Саиграчи желе да се што више опусти и да не размишља о споредним стварима као што су одлуке судија.

"Никола само мора да буде Никола. И да остане позитиван. Да игра своју игру. Зато је он то што јесте. Када прави грешке, некада га видите да је клонуо. Он је и даље дете. Мора да научи да остане ментално јак и биће то све у реду", рекао је Вил Бартон.

Џамалу Марију се свидела Јокићева партија против Портланда.

"Када има овакву врсту приступа мечу - то диже целу екипу. Када је фрустриран, када смо сви фрустрирани - то не ваља. У овом мечу се борио с недаћама и такав нам треба", рекао јеМари.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар