Лацио кажњен због нациста и "Ане Франк"!

Римски клуб ће због ужасног поступка својих навијача морати да плати 50. 000 евра. Одбијен предлог тужиоца да Лацио буде кажњен и са два меча без публике.

Фудбал 25.01.2018 | 21:45
Лацио кажњен због нациста и "Ане Франк"!
Ужасан гест навијача Лација, када су на утакмици против Каљарија излепили налепнице са ликом Ане Франк у дресу Роме на трибини на којој су смештене најватреније присталице "вучице", добио је епилог. 

Државни тужилац затражио је од Фудбалског савеза Италије да казни "небескоплаве" са два меча пред празним трибинама "Олимпика", као и новчаном казном од 50.000 евра.

Ипак, одлучено је да Лацио буде само новчано кажњен (дакле, 50.000 евра), не и да игра утакмице без присуства гледалаца.

"Навијачи" Лација, познати по ултрадесничарским, фашистичко-нацистичким ставовима, крајем октобра прошле године искористили су прилику да боравак на "супарничкој" трибини претворе у позорницу за антисемитске поруке и вређање јеврејске девојчице из Другог светског рата, а овакав гест осудила је цела Европа. 

Порука "навијача" Лација требало је да има увредљиву ноту: "Навијачи Роме су Јевреји".

Недуго затим, клуб се оградио од оваквог понашања својих присталица, па су играчи Лација у дуелу са Болоњом носили мајице са поруком "Сви смо ми Ана Франк".

Челници клуба су тада поручили да ће "фашистима пред сваку утакмицу читати одломке из 'Дневника Ане Франк'".

Председник клуба Клаудио Лотито је иницирао, а управа прихватила одлуку да СВАКЕ ГОДИНЕ 200 младих навијача ће ићи о трошку клуба у посету злогласном нацистичком логору из Другог светског рата - логор Аушвиц, како би се образовали.

"Дистанцирамо се од било каквог облика ксенофобије и антисемитизма. Огромна већина навијача Лација дели наше мишљење. Имаћемо многе акције како бисмо сузбили овакве инциденте", рекао је Лотито приликом посете синагоге у Риму.

Он је навео да у сваком друштву "постоје лоше јабуке" и да није у могућности да одреди по једног редара за сваког навијача.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар