Борис Бекер изгубио пехаре са Вимблдона и АО!

Борис Бекер изгубио је пет од укупно шест Гренд Слем трофеја које је освојио у каријери и затражио помоћ да се пронађу како би их продао и покрио дугове.

Тенис 26.01.2018 | 22:00
Борис Бекер изгубио пехаре са Вимблдона и АО!
Бившем тренеру Новака Дјоковића, који је прогласио банкрот прошлог јуна, легендарном Немцу недостају два трофеја са Аустралијан Опена и три са Вимблдона, као и златна олимпијска медаља.

"Господин Бекер не може да се сети где је ставио трофеје", објављено је у заједничком саопштењу Бекера и његових стечајних управника из Лондона. 

Недуго затим огласили су се челници Вимблдона, Немачке тениске асоцијације, Америчке тениске асоцијације, Аустралијске тениске асоцијације и Куће славних – истакавши да споменути пехари нису код њих. 

Стечајни суд из Лондона је у јуну донео пресуду да је Бекер дугује велику новчану суму приватној банци и да нема довољно средстава да исплати. 

"Тренутно радимо на томе да лоцирамо и повратимо пехаре са Аустралиан Опена и Вимблдона, како бисмо наплатили потраживања дугова за наредне три године. Такође, настављамо и истрау поводом проналажења некретнина и осталих вредности које су у власништву господина Бекера, у Уједињеном Краљевству и остатку света", рекао је Марк Форд, представник компаније Смит и Вилијамсон, која води стечајни поступак. 

Некадашњи најбољи светски тенисер са само 17 година освојио је титулу на Вимблдону, а током каријере укупно 64 трофеја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар