Сукоби између радника и полиције

У Зеници је данас дошло до сукоба између штрајкача Жељезаре Зеница и припадника Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона, а због покушаја обесправљених радника да блокирају магистралну цесту М17.

Босна и Херцеговина 25.01.2018 | 11:20
Сукоби између радника и полиције
До нагуравања је дошло на Блатушкој петљи, а након што су штрајкачи одлучили замрзнути штрајк глађу и изаћи на цесту. Како јавља портал Клиx.ба, неколико особа је повријеђено.

Саобраћај је на овом дијелу магистрале у потпуности обустављен.

Радници зеничке жељезаре данас су након четверодневног штрајка глађу одржали конференцију за новинаре на којој су замрзнули штрајк глађу и најавили излаз и блокаду магистралног пута.

Предсједник Синдиката радника Жељезаре Зеница Авдија Халиловић се захвалио свим удружењима и синдикатима који су им дали подршку и који ће с њима блокирати магистрални пут до доласка премијера Федерације БиХ Фадила Новалића.

"Поново морамо блокирати М17 и већ и нећемо прекинути блокаду док Новалић не дође у Зеницу. Ми смо у штрајку глађу и сада идемо блокирати и магистрални пут. Ово је четврти дан штрајка глађу, исцрпљени смо, али настављамо нашу борбу", изјавио је Халиловић.

Предсједник Синдиката металаца ФБиХ Бајро Мелиз је изјавио да су захтјеви радника Жељезаре Зеница минимални.

"Жалосно је да је дошло до овога. Радници су изварани са свих страна, а они то нису заслужили. Највећи преварант је Влада ФБиХ која је продужила уговор Бербићу", додао је Мелиз.

Извор: Клиx

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

дзоо

25.01.2018 10:26

Полиција у праву несмију блокирати пут све би их похапсио несмије других на хиљаде због њих 100 испастати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАКИ

25.01.2018 11:28

РЕ, ЏО, А ДА СМО ПАМЕТНИ НАС ХИЉАДЕ БИ ТРЕБАЛО ПОДРЖАТИ ЊИХ СТО И ТАКО СВУГДЈЕ И УВИЈЕК ПА БИ ВЛАДА ДОШЛА ДО ПАМЕТИ, А СВЕ ДОК ИМА ОВАКВИХ БУДАЛА И РЕЖИМСКИХ ЉИГАВАЦА КАО ШТО СИ ТИ, ВЛАДЕ ЋЕ НАС ПРАВИТИ БУДАЛАМА

Name

бајкер

25.01.2018 11:54

Полицију из Федерације слат на протесте у РСу а Ове из РСа слат у Федерацију па нек марису без милости. То је слобина метода са Косова . Одавде исла полиција на Косово да их дегењаци.

Name

Ре Лаки:

26.01.2018 11:16

Тацно тако

Name

З

25.01.2018 10:52

Тразити своја права другим правним путем, а не блокадом пута. Проходност пута да неко оспори, то није у реду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

превозник

25.01.2018 11:40

Блокадом пута оспорен је пролазак људима превозницима, који живе од волана. Шта сад ето блокирали су пут и шта даље. Није то решење већ права тразити правним и легалним путем.

Name

Амер

25.01.2018 12:49

Требало се то давно десити, јер, полиција је у рукама државне мафије и криминалаца!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ж

25.01.2018 14:37

Одблокирајте пут господо. Није то ресење. Пустите нас да возимо. Своја права тразите другим путем.

Name

Цица

25.01.2018 17:30

Залосно јесте.Али моја господо из зенице радници није ваљала заједницка бивса дрзава!Кад је та иста ЗЕЉЕЗАРА радила пуном паром,плате боговске и редовне радник застицен и сигуран.Ееее ајмо ми са Алијом,Силајдзицем и зеленим берткама пуцати у војску и како сте тада прицали окупаторе моја господо пуцањем у недузну дјецу и армију ЈНА пуцали сте себи у куцу и за увјек изгубили ту васу ЗЕЉЕЗАРУ господо маја драга.Нема плате, нема ниста али битно је било само растурити бивсу дрзаву.И сада вама додје на наплату сви они пуцњи у недузне војнике ЈНА.Моја господо......

Name

Те цицо

25.01.2018 19:04

Не рисе матере ти, па јна је стала на вашу, арканову, шешељеву страну, једи говна краво једна.