Денис Звиздић на форуму у Давосу

Предсједавајући Савјета министара Босне и Херцеговине Денис Звиздић први је високи политички дужносник који ће, након дуже времена, представљати Босну и Херцеговину на Свјетском економском форуму у Давосу.

Босна и Херцеговина 25.01.2018 | 09:55
Денис Звиздић на форуму у Давосу
Звиздић ће, како је најављено, у петак, 26. јануара, учествовати на посебној сесији „Убрзање дугорочног развоја западног Балкана“ на којој ће се разговарати о регионалној сарадњи, економском развоју и јачању стабилности и сигурности.

Осим предсједавајућег Савјета министара БиХ, на сесији о западном Балкану учествују и премијери Бугарске, Црне Горе, Македоније, Хрватске и Албаније - Бојко Борисов, Душко Марковић, Зоран Заев, Андреј Пленковић и Еди Рама, те предсједници Србије и Косова - Александар Вучић и Хашим Тачи.

Посебну сесију о западном Балкану ће отворити предсједник Свјетског економског форума Борге Бренде, док ће замјеник генералног секретара УН-а Јеффреy Д. Фелтман и комесар ЕУ за политику проширења Јоханнес Хахн одржати уводне говоре.

''То је добра прилика да се разговара о модалитетима економске сарадње, стварању амбијента за стране инвестиције и јачању економске сарадње у региону'', изјавио је предсједавајући Звиздић пред одлазак у Давос.

Извор: Фена

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Република Зворник

25.01.2018 09:02

Стање у РС је 2 x боље него у пропалој ФБиХ..Ми смо стабилна,перспективна админ јединица ...Нико из сарајева не мозе да нам намеце вољу.Постајемо препознатљивији у политицким свјетским круговима.Независност РС више није табу тема ни у Стате Депарменту.Српску нико не мозе унистит ,отет нити опљачкат.Ми кројимо своју судбину и у овом тренутку би нас признало преко 20 дрзава како еуропе тако свијета.Убиједите ме у супротно .Ову поруку цу данас схароват на свим вијестима нек се зна да смо неунистиви.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

25.01.2018 09:25

Вози Миско.

Name

дзоо

25.01.2018 09:28

Република Зворник@Није ти одбро оцито одма на терапију нем висе нико ста пљацкати.

Name

ех сад

25.01.2018 17:30

Стабилна и перспективна па вјероватно јест некима.