АО (Ж): Сјајни мечеви, у финалу Халеп - Возњацки!

Лудило од меча, Халеп у финалу после 9:7 у сету одлуке! Прва тенисерка света Симона Халеп бориће се за први гренд слем трофеј у суботњем финалу. Победила је бившу шампионку Анђелик Кербер са 6:3, 4:6, 9:7. Возњацки у финалу, игра за пехар и повратак на трон! Друга тенисерка света, Каролина Возњацки играће за прву титулу на Аустралијан Опену. Она је у полуфиналу надиграла Белгијанку Елизе Мертенс, 6:3, 7:6 (2).

Тенис 25.01.2018 | 10:15
АО (Ж): Сјајни мечеви, у финалу Халеп - Возњацки!
Оно што јој није пошло за руком 2011. када је у полуфиналу пропустила меч лопту против Кинескиње Ли На, сада је успела, у суботу је чека велики меч и прва прилика да се бори за титулу у Мелбурну.

У првом сету обе играчице су играле веома добар тенис, о чему сведочи и чињеница да су забележиле готово једнак број винера (Мертенс 12, Возњацки 13). Ипак, када се све сабере, прецизнија и конкретнија је била Возњацки која је нарочито добро погађала бекхенд паралеле.

Тенисерка из Данске је успела да начини један брејк и то у четвртом гему за предност од 3:1. Потом је у наредном спасила брејк поен, повела са 4:1 и до краја тог дела игре била је сигурна на свом сервису, па је добила сет са 6:3.

У другом сету, поново је Каролина прва стигла до брејка (3:2), потом је имала 5:4 и сервис за меч, али је Мертенс у тим тренуцима пронашла задивљујућу менталну снагу и сјајне ударце. Начинила је брејк за изједначење, потом и повела са 6:5. Наредни гем је био дуг, одиграле су укупно 13 поена и Мертенс је пропустила две сет лопте, па су стигле до тај брејка.

У њему је Возњацки била доминантна, повела је са 3:0, потом са 4:2 и 6:2 и ту је био крај свих нада за Мертенс да ће направити још једно изненађење.

Ово је Каролини укупно треће гренд слем финале. Претходна два одиграла је 2009. и 2014. на УС Опену, али није била успешна. Сада у Мелбурну играће не само за први гренд слем пехар у каријери већ и за повратак на трон WТА листе на којем је укупно провела 67 недеља као број 1.

По завршетку меча, Каролина је признала да се борила сам "аветима прошлости" и тим дуелом са Ли На из полуфинала 2011.

"Овај тријумф ми тако много значи. Било је тесно на 5:4, после прве две серве сам рекла себи, смири се, све је у реду, али више није било тако. Мислила сам наравно и на тај меч из 2011. Покушавала сам то некако да потиснем из мисли. Осећала сам нервозу, ноге су ми се тресле. Када је стигла до сет лопти, мислила сам да ћемо играти тај трећи сет, али срећом, то се није догодило. У финалу сам, то је најважније", закључила је Возњацки.

Лудило од меча, Халеп у финалу после 9:7 у сету одлуке! Прва тенисерка света Симона Халеп бориће се за први гренд слем трофеј у суботњем финалу. Победила је бившу шампионку Анђелик Кербер са 6:3, 4:6, 9:7.

Био је то можда и најбољи меч на турниру у женском синглу, обиловао је сјајним и исцрпљујућим поенима, а остаће упамћен по драматици и изузетно узбудљивом финишу где се победник није знао до последњег поена. Публика је уживала, а Симона ће за аустралијску круну играти са другом тенисерком света Каролином Возњацки.

Ово је био десети сусрет Халеп и Кербер и скор у победама је сада нерешен. До овог сусрета, нису изгубиле ниједан меч у сезони, Керберова је у полуфинале ушла са скором 14:0, а Халепова са 10:0.

Почетни сет био је крајње необичан. Симона је у фуриозном темпу за тили час стигла до два брејка и предности од 5:0, у том периоду Немица је освојила само пет поена и чинило се да ће све брзо бити готово.

Тако није мислила шампионка Мелбурна из 2016. Средила је игру, почела да погађа и стигла да направи низ од три узастопна гема за 3:5, међутим, Халепова је после 25 минта игре одсервирала за сет.

Други сет је било неизвеснији. Халепова је поново стекла предност брејка (3:1), али је упорна Кербер успела да се врати у меч тако што је вратила брејк (3:3), а потом у деветом гему и да одузме сервис противници и потом одсервира за изједначење у сетовима.

Сет одлуке почео је обостраним брејковима, да би после вођства од 4:3, Халеп у осмом гему начинила нови брејк за 5:3 и тако, чинило се, сломила отпор противнице.

Међутим, Керберова није на терен понела белу заставицу. Из готово изгубљене позиције прави брејк и смањује на 4:5, а онда Халеп не користи две меч лопте и Немица стиже до изједначења (5:5)

Кербер је потом задала ударац противници, направила је брејк за 6:5 и потом она стигла до две меч лопте, али је Халеп успела да их неутралише! И не само то, после фантастичног поена Румунка је узвратила брејком за 6:6.

Играло се на разлику, и онда је на 8:7, Халепова коначно успела да искориси трећу меч лопту и са 9:7 добије сет одлуке.

"Веома тежак меч за мене. И даље се тресем, емоције навиру. Знала сам да ће бити тешко, она има сјајне ударце из свих позиција и много трчи. Није лако играти овако дуге мечеве, драго ми је да сам финалу. Поносна сам на себе што сам из свега изашла као победник", поручила је Румунка.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар