Нека Инцко објави ОХР стенограме

Шеф Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Александра Пандуревић, гостујући вечерас на ТВ1 позвала је високог представника у БиХ Валентина Инцка да објави стенограме посљедњег разговора Мирка Шаровића и Педија Ешдауна. Тај разговор се, каже, тиче Милорада Додика.

Република Српска 24.01.2018 | 22:47
Нека Инцко објави ОХР стенограме
Милорада Додика треба да буде срамота што потурицом назива Мирка Шаровића кога су својевремено хапсиле НАТО трупе, који је смијењен са свих позиција, натјеран да поднесе оставку у Предсједништву БиХ и коме су замрзнути текући рачуни, категорична Пандуревићева.

“Знате шта се тад десило. Покојни митрополит Николај је покренуо петицију да се Мирку Шаровићу дозволи да се брани са слободе, и знате која су два једина функционера која нису хтјела да потпишу ту петицију? Додик и Шпирић. Ми данас имамо тај документ.”

Пандуревићева је позвала високог представника у БиХ Валентина Инцка да објави стенограме разговора Педија Ешдауна са Шаровићем.

“Када је Педи Ешдаун позвао Шаровића да тражи од њега оставку, господин Ешдаун је јако много у томе разговору помињао Милорада Додика као свога партнера. Позивам господина Валентина Инцка да објави стенограме посљедњег разговора Мирка Шаровића и Педија Ешдауна, да видимо каква је улога у одсјецању главе Мирка Шаровића од стране Додика.”

На тврдње Милорада Додика да је Савез за промјене прије годину дана од институција Србије тражио да га се ухапси након што пређе границу Босне и Херцеговине и Србије Пандуревићева је одговорила ријечима да је на то питање одговор једноставан и да га може дати Тужилаштво.

"Овдје се у овој земљи хапси по налогу Тужилаштва али ја не видим зашто оно ако жели то не уради да га ухапси по налогу Агенције за истраге и заштиту или МУП РС, и Додик би био овдје ухапшен и нема разлога да се хапси негдје друго.”

“То је само једна од Додикових лажи, која има за циљ да њему дигне рејтинг, и ја заиста вјерујем да је он и подметнуо ту информацију Србији. Ја га јавно позивам нека покаже тај документ. Уколико има тај документ, ја ћу поднијети оставке на све функције у СДС-у само ако није фалсивикат.”

Додала је да је Додик Србији већ једном подметао фалсификоване документе у афери "Ушће", за које је и сам Никола Шпирић рекао да је ријеч о фалсификату.

На сљедећим општим изборима у БиХ Младен Иванић ће бити један од кандидата СзП рекла је Пандуревићева, наводећи да ће други кандидат бити из СДС-а а име ће се знати крајем фебруара.

БН телевизија

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

Зворник Република

24.01.2018 21:50

РС це бити врло брзо независна република...Вјерујте ми ЕУ,МЗ,УСА, су исрпљени оваквим стањем у БиХ и Балкан препустају Русији...БиХ це брзо постати као Чеченија ..без икаквог утицаја на РС и њену дрзавност,вањску и монетарну политику.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Издајник

24.01.2018 22:16

Ма за Додикових мандата смо изгубили порески систем,царину,граничну полицију,грб,химну и што је најгоре територију,БРЧКО СМО ИЗГУБИЛИ,нема више Републике Српске,немамо континуитет територије,ал то овај глупи народ и хоће,ја сам отиша,а ви крепајте дабогда вам са женама спавао и објашњавао коко то није тако,зато што ви вјерујете својим а не његовим очима.Слијпци.

Name

Миро

24.01.2018 22:26

Шта ти значи као Чеченија? Да ће бити рат'? Да ћемо ми ратовати за независност као Чечени против Руса и да ћемо тако проћи? Немој да би ко реко јуриш него замно ти први из Зворника, али не преко Дрине него на Олово.

Name

викторпрњавор

24.01.2018 22:28

како мозес бити такав издајнице Српска никада није била видљивија и јача него за Додика и његове партије СНСД...мало мало се о нама прица у УСА,Њемацкој,Русији..Нисмо висе небитан фактор... Српска има своју традицију,снагу и идентитет... Фискално смо неовисни од БиХ

Name

Зоки Зворник

24.01.2018 22:40

Реци ми молим те,а ста то ми добијамо и ако се одцијепимо од Би Х,неки бољи зивот од овог.Е мој неписмењаковицу па ми смо јос мало дотакли дно,оа Босњаци моле Бога да се одвојимо од њих да недјеле са нама ПДВ јер имају дупло веци прилив ПДВа који мора са нама дијелити и да неврацају разне депозите опљацкани и пропали насих банака.Територија без људи никоме нетреба,а како видим то нас врло брзо оцекује,јер сви одосе трбухом за крухом.

Name

а добили

24.01.2018 22:44

Добили смо парвојну формацију да плаши и прогања народ по Републици Српској.Како нам је Рудоња завуко на одласку нож у леђа,тек ћемо тока бити свјесни кад га стрпамо у затвор.Све на овом свијету је нама Србима требало осим да имамо паравосну формацију и некакве набилдоване мајмуне,тама када је свијет почео да увиђа да је исти проблем и нас и њих а то је исламски милитаризам и исламско ставарање паравосјки по БиХ од стране СДА и њихових ментора из Арабије и блиског Истока,све са Вехабијским и другим покретима,када се цијала Европа препала тог радикализма,Рудоња нам направи паравојску за спас своје гузице а потоп српског народа..Биједо један трунућеш у најцрњим затворима.Десети пут нас гураш у ропство и изолацију.Ма гласј Србине,гласј овакве,дезертер и шверцер нека вас води који за спас своје гузице прода Брчко а оформи паравојску.

Name

или

25.01.2018 00:40

Александра све си одлично објаснила,али недостаје једна чињеница.Вучић је први изговорио ту небулозу о захтеву за хапшење.Чињеница је да је СДС пружио подршку Вучићу и Николићу на изборима 2012,а Додик их назвао политичким побачајем.Чињеница је да је ПДП подржао и лобирао као члан ЕПП-Европске народне партије да се СНС придружи тој групацији.То је Вучић искористио и заборавио и показао да је и Додик једном рекао истину и да је Вучић заиста политички побачај.СзП мора бити свестан при планирању кампање за октобарске изборе да ће Вучић отворено подржати Додика.Он планира након избора за град Београд да објави свој лудачки план за Косово и Метохију због којег ће бити приморан од народа и СПЦ да оде са власти.

Name

лоча

25.01.2018 05:54

ОХР према додику не уводи санкције зато што је њихов човјек постављен је да све српско уништи и задужи да нам дјеца робују у властитој држави .Шта је све реко против странаца и нису ништа предузели јер су му дозволили да би глумио великиг србина а вамо ради пљачкај задужи унушти све штоје српско.

Name

Турбоскара за Зворник република

25.01.2018 06:12

Е мој Зворник биће прије да ће нам укинути РС политиком Баје .Рс је припала економски привредно финансијски.Коћи бих уласком у НАТО и ЕУ.Што западу неодговарајуће. Баја одржава везу са Русијом што му запад и ЕУ неће никад опростити.Како је кренуло ми смо РС већ изгубили нажалост само сљеп то невиди

Name

Вук

25.01.2018 06:33

Зворник Република ,алијас Илија из Зворника итд сами тупсони на небу боотова РС , ко да вјерује ментолу који се крије иза лажног профила , сједи у кући , зајашио тастатуру и ратује ли ратује , хушка ли хушка , с....е ли с...е све како му полуписмени газда из политичког миљеа каже, не знам која му будала рече да ће Амери препустити Балкан Русима и и отићи одавде када су зајашили на границе Русије, атри феуда на балкану још фале па да комплетирају читаву Европу.Будала вазда , а папир све трпи.Има и горих од њега поготово овај који рече да је РС важан фактор у свјету.Криминална регија са цца 800 000 становника да је важна у свјету, ко фол кроји политику , а предсједник мјесне заједнице из Лакташа нигдје не смије отићи нити га ко прима изузев у Руске губерније. гдје ће на крају вјероватно и побјећи.Е земљо свашта се начитах на овим порталима , ја их зовем "Веселе свеске" , никад краја људским будалештинама.

Name

Миле

25.01.2018 08:03

Ако је икад била прилика да будемо у саставу србије било је то 1918 и нисмо. Никада висе нисмо имали као срби у босни него сто сада имамо и уместо да Босну градимо сви заједно као сто је свицерска а сутра кад будемо цланица ЕУ опет цемо бити сви заједно ми слусамо кловна који у цирилици непомену ни једног тренутка фабрике стране инвестиције него само прица ста је он казао странцима као велики фрајер а пола од тога није истина само прица да се неписмени задовоље и да га доведу на власт на дрзавном нивоу а онда це он да направи много цврсцу Босну него сто је сада.

Name

Робин Худ

24.01.2018 21:56

Недајте бандиту само да лаже,јер ће све потопити због жеље за влашћу...само чињенице,па нека народ зна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

24.01.2018 22:08

Поштени Мирко, ма људи дајте.

Name

Ре Коле

25.01.2018 08:33

Мирко је за Додика мајка Тереза

Name

Па

24.01.2018 21:59

Покажи га ти кад га имаш, што да ти га забринути Инцко показујее. Значи Додик и страшног Педија намагарчио а поштени Мирко испаштао, е јој

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарган

25.01.2018 06:59

Мирко је Додику нанијео једини пораз на изборима... Мирко се спомиње као Додиков протукандидат... Додику се тресу гаце па лаје по Мирку... јел ти треба јос појаснити?

Name

ццц

24.01.2018 22:05

Молим лепо,ста су друго него то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миро

24.01.2018 22:23

Народ је луд, вјерује неком ко је са НАТО тенковима рушио истог Мирка Шаровића, а онда каже да је Шаровић Потурица. Шароваића је Додик држао годину дана у затвору низашта, док није учврстио своју власт. Све то има негјде записано и случај Шаровић, Гарић, све о приватизацији, предаја Брчког у дистрикт, и остали лоповлуци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Улог

24.01.2018 22:37

Цаст ми је сто сам имао једном прилику да упознам Александру. Могу вам реци да све сто прица казе из срца, Говори истину , и не видим разлог да јој се не вијерује. Велики поyдарв из Окупираног Калиновика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аааа

25.01.2018 10:01

А јебате, ти мора да си неки психолог, након једног руковања одма' знаш све квалитете. Бра'о!

Name

НЕРОН РС

24.01.2018 22:41

Додик це вас свију доци главе, он ако изгуби изборе све це затрт и РС,само це остати дим,и празнина једне хистерије ЗИВИ БИЛИ ПА ВИДЈЕЛИ, лик је ко Нерон 100%

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара за нерон

25.01.2018 06:27

Свака част за комент.

Name

зорандоц

25.01.2018 11:59

Нису ни гори (као Алија, Тудјман, појединци из ЕУ и САД) могли да затру РС ни српски народ, а камоли Он да то уради... Једини је који се бори за српски интерес, а сто се тице крадје, Додик најмање краде у односу на остале странке... А нека ми неко објасни како је он крив сто је Брцко "изгубљено" и кад је изгубљено и кад је било српско (осим током рата)?

Name

Боки

24.01.2018 22:46

Браво Александра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЗП

24.01.2018 23:07

Вецег совинизма и мрзње јос нико невидје од овог које је додик изрекао на српској ТВ ПРЕМА СРБИМА који другације мисле од њга,а друго онолику мрзњу јавно изреци према босњацком народу мислим сваки нормални србин треба се оградити од оваког совинистицко нацистицког говора милорада додика,који посљедну сламку спаса трази од оваке предизборне пропаганде.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Изборни закон

24.01.2018 23:12

За кандидате увести обавезан психијатријски преглед и Миле луда не може на изборе

ОДГОВОРИТЕ
Name

СЗП

25.01.2018 00:03

ДОБАР СИ..НЕК ДОДО ДЈЕЛИ ЦРКВИ У БГ, 25000 ЕУРА А БОРЦИ ПУСИТЕ к.....КАО И ДОСАД А И ЗАСЛУЗИЛИ СУ ЈЕР Д ЈЕ ВЕЛИКИ СРБИН ИАКО НАМА ДАНА СТАЗА..ИМА У СВЕРЦУ А НЕ У РАТУ

Name

МУНГОС

25.01.2018 04:03

НИЈЕ ,, МИЛЕ ЛУДА " , НЕГО ,, ЛУДИ БОСКЕ " КАКО СУ ГА ЗВАЛИ У БЕОГРАДУ КАДА ЈЕ КУПОВАО ИСПИТЕ ПО ФАКУЛТЕТИМА , КРАТКА СУ ВАМ СЈЕЋАЊА...

Name

ЦОВЕК ПАТКА

25.01.2018 05:11

То има у закону, али кога брига за то!

Name

Педи

24.01.2018 23:13

Не требају стенограми. Педи је то описао у својој књизи. ''Посјеци суму да додјес до стабла''. У преводу, одсјеци главе овим из СДС да доведес Додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ин

24.01.2018 23:23

Александра је краљица

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

25.01.2018 05:54

НИКО НЕ СМИЈЕ ДА КАЖЕ ДА СЕ ВУЧИЦ УКЉУЧИО У ИЗБОРЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

25.01.2018 06:22

Мирко Шаровић је један природни господин.За разлику од нашег Баје пјевача испод шатора.Спомињати име Шаровића у сваком контексту са бајом је срамотаБајс неможе ни ципеле шаровићи чистити .Бају само треба игнорирати у сваком погледу лик је тотално небитан.на црној листи са највећим олошом .За њега је Шаровић свемир.Само за своје паразите и полтронцине који ништа не раде. А узимају плате и баја их зато и држи да би имао гласачку апаратуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

камелон

25.01.2018 08:25

Баја кад споенес мирка саровица и драгана мектица морас устати и наклонити се они су за тебе феномени.

Name

Ре камелеон

25.01.2018 11:01

Не дао Бог ни моме душманину да буду феномени као та двојица које ти спомињеш.

Name

Бијељинац

25.01.2018 12:02

Ста цовјек лупи, не могу да вјерујем. Максим је мала маца за ТУРБОСКАРА..

Name

ГРУЈО

25.01.2018 06:53

ПА ПОКАЗИТЕ НАМ ЈЕДНОМ ТЕ ДОКУМЕНТЕ СВИ ВИ КОЈИ ГОВОРИТЕ ДА ПОСТОЈЕ СА БИЛО КОЈЕ СТРАНЕ.....АКО ИХ НЕ ПОКАЗЕТЕ ЗАДУЗИТ ЦУ СТЕВАНДИЦА ДА ИХ ПРОНАДЈЕ ЈЕР ЈЕ ОН НАЈИНФОРМИСАНИЈИ СПИЈУН НА ПОДРУЦЈУ РС И БИХ....ТОЛИКО СВИМА ВАМА О ДОКУМЕНТИМА

ОДГОВОРИТЕ
Name

Биги

25.01.2018 07:00

Зена сампион.Све је тако, само кога јос занима истина у овој темљи туге и страха...Главу гоее народе-бори се

ОДГОВОРИТЕ