Одмах мора да се ради на српском рукомету!

"Нама је пролазак у други круг изузетно тешко пао. Видело се. . . ", рекао је селектор Јовица Цветковић након последње утакмице на Европском првенству.

Остали спортови 25.01.2018 | 14:30
Одмах мора да се ради на српском рукомету!
Србија је завршила Европско првенство у другој фази, међу 12 најбољих репрезентација Европе, али са само једном победом на завршној смотри.

"Орлови" су у Загребу и ове среде одиграли лоше и изгубили од Белорусије, чиме су уписали и трећи неуспех у четвртфиналној групи. Болније од пораза и биланса 1-5 на Европском првенству је то што је мало шта позитивно може да се извуче у бледом наступу наше репрезентације у Хрватској.

Селектор Јовица Цветковић конкретно је говорио после пораза против Белорусије.

"Лоше смо почели утакмицу. Због много промашених зицера дошли смо у ситуацију да јуримо резултат. У другом полувремену смо успели да уз одређене промене и квалитетан напад додемо до три разлике. Промашили смо два, три зицера. Противник се одвојио. Нисмо могли то да стигнемо до краја. Толико од нас. Морамо да радимо одмах, не само када је у питању репрезентација, већ српски рукомет", рекао је Цветковић, наводи се на сајту Рукометног савеза.

Он је додао да ће екипа имати мало времена да се припреми за бараж за Светско првенство, у јуну.

"Урадићемо све што можемо да будемо на вишем нивоу него сада. Нама је пролазак у други круг и шест утакмица у условима у којима смо били, изузетно тешко пало. Видело се да кондиционо не можемо да изнесемо утакмицу. Надам се да тога неће бити у наредном периоду", навео је селектор Србије.

Капитен Србије Жарко Шешум рекао је да је његова екипа у данашњој утакмици имала проблема у нападу и оценио да млади играчи имају потенцијал.

"Играли су добро у одбрани, њихов голман је био фантастичан. Контролисали су резултат, када смо дошли на три гола заостатка, промашили смо неке зицере. Белоруси су заслужили да победе данас.Видео сам потенцијал у младим играчима. Сигурно је лепше побеђивати, али годило је тим момцима да одиграју више утакмица", навео је Шешум.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар