Лига нација: БиХ, АУТ, НИР; СРБ, МНЕ, РОМ и ЛИТ!

БиХ против Аустрије и Сјеверне Ирске! Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у УЕФА Лиги нација Б играће у групи 3 против Аустрије и Сјеверне Ирске, одлучено је данашњим жријебом у Лозани.  Србија на Црну Гору, Хрватима "група смрти"! Репрезентација Србије играће у Лиги нација са селекцијама Црне Горе, Литваније и Румуније, одлучено је жребом у Лозани.  Биће много дербија у Лиги нација: Немци на Фанцузе, Италијани на Португалце - Хрвати у паклу групе 4! Познати сви учесници новог такмичења.

Фудбал 24.01.2018 | 13:00
Лига нација: БиХ, АУТ, НИР; СРБ, МНЕ, РОМ и ЛИТ!
У Лозани је данас одржан жријеб УЕФА Лиге нација, након којег је свих 55 европских репрезентација сазнало ривале у новоформираном такмичењу.

Фудбалска репрезентација Босне и Херцеговине у Б лиги играће у групи 3 против Аустрије и Сјеверне Ирске, одлучено је данашњим жријебом.

Утакмице првог кола у групама свих лига почеће од 6. до 8. септембра ове године, а завршиће најкасније 20. новембра.

ЛИГА Б:
Група 1: Словачка, Украјина, Чешка
Група 2: Русија, Шведска, Турска
Група 3: Аустрија, Босна и Херцеговина, Сјеверна Ирска
Група 4: Велс, Република Ирска, Данска

Репрезетација Србије играће против Румуније, Црне Горе и Литваније у у оквиру Ц Лиге нација!  

Наша репрезентација била је у другом шеширу, заједно са селекцијама Грчке, Албаније и Норвешке, тако да са тим екипама није могла да се састане. У новом такмичењу репрезентација су подељене у једну групу од три, и три групе са по четири тима - победници група избориће пласман у Б лигу, док ће последњепласирани из сваке групе испасти у Д лигу нација.

Нема дилеме да је наша селекција добила ривале по мери. Ту се пре свега мисли на Румунију, која би требало да нам буде највећи конкурент у борби за прво место у групи, али свакако да ни Црногорце не би требало потценити, поготово што ће ово бити први окршај са њима откако су се отцепили 2006. године. 

Литванија је у оваквом друштву аутсајдер и главни кандидат за испадање у лигу ниже...

Оно што може да радује нашег селектора Младена Крстајића, али и играче, јесте чињеница да осим у Литванију, Орлови неће далеко путовати. Тако ћемо два од три меча на страни одиграти у комшилуку.

Ево и свих група Лиге Ц...

ГРУПА 1: Шкотска, Албанија, Израел.
ГРУПА 2: Мађарска, Грчка, Финска, Естонија.
ГРУПА 3: Словенија, Норвешка, Бугарска, Кипар.
ГРУПА 4: Румунија, Србија, Црна Гора, Литванија.

Термини утакмица Лиге нација:

6-8. септембар
9-11. септембар
11-13. октобар
14-16. октобар
15-17. новембар
18-20. новембар

Завршни турнир на коме шансу да играју имају само селекције из А лиге биће одржан од 5. до 9. јуна 2019, а бараж за Европско првество у оквиру Лиге нације од 26. до 31. марта 2020. године.

Извучене су све групе новоформиране Лиге нација, а жреб у Лозани донео је неколико изузетно занимљивих група. Наравно, највећу пажњу привукла је Лига А у којој се налазе најквалитетније селекције на Старом континенту, а врло узбудљиво биће и у Лиги 2, где је такође неколико врло атрактивних репрезентација. Најмање интересовање привукла је Лига Д, где су најслабије селекције, али то не значи да и тамо неће бити великих изненађења.

Жреб за Лигу нација: Србија на Црну Гору!

Три гурпе у Лиги А су изузетно атрактивне. У групи 1 се нлазе Немачка, Француска и Италија, у групи 3 су Португалија, Италија и Пољска, док су у групи 4 Шпанија, Енглеска и Хрватска. Значајно слабија је она где су Белгија, Швајцарска и Исланд.

Сви победници група у лигама ићи ће у виши ранг, а последњепласиране испадати у лигу ниже. Оно што је такође јасно првог победника Лиге нација добићемо из Лиге А. На финалном турниру од 5. до 9. јуна 2019. године место ће заузети четири најбоље селекције, односно по једна из сваке групе.

У Лиги Б ће бити изузетно велика борба за пласман у елитно друштво. У први план по јачини селекција искачу Русија, Шведска и Турска, али се чини да би свака група могла да буде прилично неизвесна. Када је у питању Лига Д, тамо се највеће шансе дају носиоцима група дају највеће шансе, а то су Грузија, Белорусија, Азербејџан и Македонија.

ЛИГА А:

Група 1: Немачка, Француска, Холандија

Група 2: Белгија, Швајцарска, Исланд

Група 3: Португалија, Италија, Пољска

Група 4: Шпанија, Енглеска, Хрватска

ЛИГА Б:

Група 1: Словачка, Украјина, Чешка

Група 2: Русија, Шведска, Турска

Група 3: Аустрија, Босна и Херцеговина, Северна Ирска

Група 4: Велс, Република Ирска, Данска

ЛИГА Ц:

Група 1: Шкотска, Албанија, Израел

Група 2: Мађарска, Грчка, Финска, Естонија

Група 3: Словенија, Норвешка, Бугарска, Кипар

Група 4: Румунија, Србија, Црна Гора, Литванија

ЛИГА Д:

Група 1: Грузија, Летонија, Казахстан, Андора

Група 2: Белорусија, Луксембург, Молдавија, Сан Марино

Група 3: Азербејџан, Фарска Острва, Малта, Косово

Група 4: Македонија, Јерменија, Лихтенштајн, Гибралтар

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар