Цвајта: Бохуме, зове те Трећа лига!

Кил и Нирнберг се саплели код куће! Фортуна сутра има шансу да се осами на челу Цвајте.

Фудбал 24.01.2018 | 11:00
Цвајта: Бохуме, зове те Трећа лига!
Цвајта је оживела вечерас после једномесечне паузе, а већ на почетку видели смо добар фудбал и неколико преокрета. Резултати су ишли на руку лидеру Фортуни из Дизелдорфа која ће сутра имати шансу да се одлепи пратиоцима на три бода разлике, пошто су и Кил и Нирнберг забележили по реми.

Ово коло отворили су Бохум и Дузибург, а гости су искористиливелике кадровске и одрганизационе проблеме Бохума и тријумфом од 2:0 стигли на пет бодова од позиције број три која води у бараж. Њима је добро легао и кикс Инголштата који није на свом терену победио Сандхаузен (0:0).

Кил је од вечерас првопласирани у Цвајти, али ће итекако жалити пошто су на свом терену прокоцкали два гола предности против Унион Берлина - 2:2 (2:1). Иако су дуго водили у самом финишу Аустријанац Полтер је са беле тачке донео бод Челичнима и оставио их утрци за бараж.

Спектакуларан меч одигран је и у Нирнбергу где је домаћин два пута стизао предност Регензбурга и на крају се задовољио само бодом - 2:2 (1:2). Камерунац Едгар Салиспасио је бод некадашњем шампиону Немачке почетком другог полувремена после лепе акције.

НЕМАЧКА 2 - 19. КОЛО

Уторак

Бохум - Дуизбург 0:2 (0:2)
/Иљученко 40, Фолце 45+1. пенал/

Кил - Унион Берлин 2:2 (2:1)
/Фејлант 9, Дрекслер 19 - Шкрбски 32, Полтер 85. пенал/

Инголштат - Сандхаузен 0:0

Нирнберг - Регензбург 2:2 (1:2)
/Беренс 10, Сали 49 - Лајс 6, Грутнер 28/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар