Леконт: Повреда га кочи, али је Ноле опет срећан кад је на терену!

Анри Леконт велики је пријатељ Новака Ђоковића и човек који никада није крио да навија за српског тенисера.

Тенис 25.01.2018 | 20:30
Леконт: Повреда га кочи, али је Ноле опет срећан кад је на терену!
Леконт је током Аустралијан опен мечеве пратио из Ђоковићеве ложе и био је веома тужан због испадања српског тенисера – толико да сам га видео усамљеног у 1.15 ујутру, како у празној башти Аустралијан опена прати дуел Каролине Плишкове и Барборе Стрицове.

"Ооо оуи, Србија… Ноле, Ноле", повикао је Леконт када сам му се представио.

Некадашњи финалиста Ролан Гароса претходна три меча гледао је из Ђоковићевог бокса, укључујући и последњи са Хјеоном Чунгом – 7:6 (7-4), 7:5, 7:6 (7-3).

"Тешко ми је пао пораз. Жао ми је било што смо гледали како се мучи на терену, у овом стању није могао много да пружи. Одиграо је четири добра меча, али је сада морао да заврши турнир. Видећемо шта ће лекари рећи за тај лакат, али не бринем ја за њега, вратиће се ускоро где припада".

Француз има разлог за оптимизам.

"Срећан је. Претходних годину дана није био срећан и играо је тенис само ради играња. Сада је срећан што игра, што тренира и што може да се такмичи са највећим ривалима. То је велика разлика у односу на то како је изгледао почетком прошле сезоне. Жели поново да буде свој, да буде прави Новак Ђоковић".

Тренутно 14. играч на АТП листи вратио се после шест месеци паузе, сада ће можда поново морати да одмара, али је током тог периода направио неке промене.

"Дефинитивно је била добра одлука што је паузирао. Мислим да је јасно да је та одлука била перфектна за њега. Такође, верујем да је учинио праву ствар када је комплетно променио људе око себе. Има невероватног физиотерапеута, ту су сада Радек и Андре. Одрадио је 'ресет', вратио се свеж, опуштен је и концентрисан на оно што се дешава на терену. За мене је веома важно да то видим".

Леконт је могао из прве руке да прати како Ђоковић развија однос са тренерима и на томе базира теорију да, када буде потпуно здрав, поново ће освајати Гренд слемове – како сам каже, у то не треба уопште сумњати.

"Имам добар однос са Новаком, познајем га откад је био оволишни (показао руком као на мало дете). Упознали смо се када је имао 17 година, тако да се знамо већ доста дуго. Много га волим, али осим с њим, одличну комуникацију имам са тренерима – Андреом Агасијем и Радеком Шћепанеком. Пријатељи смо толико време и снажно навијам за њега јер тог момка много волим".

Новак и Анри имали су прилике да се друже и на добротворним вечерама које је организовала Ђоковићева фондација, где је Леконт био један од специјалних гостију.

"Он је изузетан човек. Погледајте шта све ради на терену и ван њега, колико значи тенису. Све у вези с њим је сјајно – његове реакције, менталитет, да не причам о тениским квалитетима… Постали смо пријатељи и зато сам овде".

Духовити Француз један је од најпрепознатљивијих амбасадора компаније "Лакост", са којом је Новак потписао петогодишњи уговор средином 2017.

"Давно ми је рекао да обожава 'Лакост' и да би волео једног дана да носи тај бренд. Сада је пресрећан јер 'Лакост' за њега представља стил који жели – елеганцију и квалитет. Мислим да је и компанија направила добар посао што га је узела у свој тим. Вратио се, игра добро и заједно би могли да ураде велике ствари", закључио је Анри Леконт за Б92.нет.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар