Бјелица: Имамо Новака, али је у Србији кошарка број 1!

Кошаркаш Минесоте Немања Бјелица рекао је америчким медијима да је кошарка спорт број један у Србији.

Кошарка 27.01.2018 | 12:30
Бјелица: Имамо Новака, али је у Србији кошарка број 1!
“Кошарка је у нашој крви. Имамо Новака Ђоковића, он је врхунски тенисер, али у Србији је кошарка спорт број један. Сада имамо и петорицу играча у НБА лиги“, рекао је Бјелица за "60 сецондс море ор лесс".

Један од њих је и Милош Теодосић којег Србин посебно хвали.

"Срећан сам што је Тео дошао овде. Он је јединствен. Начин на кој он игра чини да кошарка изгледа тако лако. Није имао среће с повредама, али сада се опоравио и показује да је један од најбољих плејмејкера“.

Управо су Вулвси победили Теодосићеве Лос Анђелес Клиперсе са 126:118, а одличну партију забележио је Бјелица, који је на паркету провео 34 минута И з ато време стварио учинак од 18 поена, девет скокова и четири асистенције, уз шут из игре 6/13.

“У Минесоти сма већ три године и сада имам прилику да урадим нешто великио. Срећан сам што сам део овог тима”, додао је Бјелица и објаснио разлику између Европске кошарке и најјаче лиге света:

"Овде се игра другачије. Кошарка је бржа, атлетске способности су битне. Прве године сам се привикавао на лигу, све ми је било ново, али сам сада спреман да се такмичим”, додао је он.

‘Вукови’ играју добри сезону и тренутно су трећи на Западу.

“Млада смо екипа, али имамо доста потенцијала, као И играча са искуством. Морају неке ствари да се поклопе - Западна конференција је тежа од Источне. Потребно је да будете спремни за сваку утакмицу, ако то није случај противник може да искористи то против вас",истакао је Бели.

Америчке медије занимало је да ли је пратио финале Европског првенства и шта мисли о могућем заједничком тиму бивших југословенских репрезентација.

Подржавао сам своју екипу, али је Драгић урадио сјајан посао, био је најбољи играч на првенству. Заједничка екипа није наш 'проблем', али било би сјајно видети такве играче заједно у екипи", закључио је Бјелица.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар