Љуљ о најтежим паркетима Европе...

Када гостујеш Звезди као да играш у магли! „Њих бодри 20. 000 људи и сви стоје“, каже легендардни плејмејкер Реал Мадрида.

Кошарка 28.01.2018 | 09:30
Љуљ о најтежим паркетима Европе...
Пауза је била предугачка, уместо одласка на Европско првенство и припрема за нову сезону, Серхио Љуљ је доживео тешку повреду колена, али је излазак из најтежег периода каријере све ближе. Сјајни шпански плејмејкер био могао да буде спреман за финални турнир Купа краља (15. - 17. фебруар).

Ас Реал Мадрида је на гостовању у телевизијској емисији забавног карактера говорио о најважнијим тренуцима каријере, о чему је маштао као дете, као и која су му гостовања била најтежа.

Играч родом са острва Менорка врата Краљевског клуба отворио је играма у Манреси. Ипак, пре тога је блистао у локалном клубу из родног Махона.

„Постигао сам 71 поен у мечу кадета. Вести су се брзо појавиле на интернету, после чега ме је узела Мареса, као тим који много води рачуна о омладинском погону. После промоције са каталонским тимом, Ђоан Плаза ме је позвао у Реал као појачање за плеј-оф. Када ме је звао Реал Мадрид нисам морао превише да размишљам. То је била јединстена прилика. Мој сан још од када сам био дете сан ми је увек био да играм за Реал Мадрид“, рекао је Љуљ.

Љубав за игром под обручима наследио је од оца, који се такође бавио кошарком.

„Био сам прилично неваљао. Када сам гледао мечеве свог оца улазио сам на терен да играм и мајка би ме јурила да ме изведе са терена како би се утакмица завршила. Када будем отишао у пензију волео бих да останем повезан са кошарком и Реал Мадирдом. Можда као тренер са децом, да их учим техничким аспектима. Не видим себе водећи професионални тим, то је велики подухват“.

На крају, против кога је најтеже играти у Европи?

„Гостовања Олимпијакосу и Панатинаикосу су увек незгодна, а поготово Црвеној звезди. Њих бодри 20.000 људи и сви стоје. Такође, људи пуше цигарете па вам се чини да играте у магли“, рекао је Љуљ, који је повреду задобио на припремама националног тима за Евробаскет.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН пресс

Коментари / 0

Оставите коментар