Интервју - Никола Радичевић: Нисам ово планирао!

"Звезда је велики клуб, велико име. Надао сам се да ће бити другачије. Најлепше је играти у својој земљи. На највишем нивоу кошарке", каже сада већ нови кошаркаш Гран Канарије.

Кошарка 25.01.2018 | 12:30
Интервју - Никола Радичевић: Нисам ово планирао!
Карте су се тако наместиле.

Тако може да се опише период који је Никола Радичевић провео у Црвеној звезди. По доласку је потписао трогодишњи уговор. Био је то знак да је он дугорочно решење црвено-белих. На припремама је био један од најбољих играча. И сам Душан Алимпијевић је истакао да је Никола заслужан за добар старт многих играча које је разиграо.

Међутим, касније је дошла прво повреда, па мало слабије игре и на све то и убацивањеДејана Давидовца и Дилана Ениса на позицију плејмејкера.

Радичевић се борио за своје место, а ту борбу пресекла је понуда Гран Канарије, екипе из најјаче европске лиге са тренером Луисом Казимиром на челу. Са њим је Радичевић већ сарађивао у Севиљи.

Морао је да донесе одлуку.

"Стигла је понуда у четвртак, петак. Све се десило јако брзо. Сео сам, размислио, разговарао са људима и из једног и другог клуба. И одлучио да је за мене најбоље да одем у Шпанију. То је пре свега била играчка одлука", рекао је Радичевић за МОЗЗАРТ Спорт тик пре полетања у Шпанију.

Он је од меча с Басконијом већи део времена проводио ван тима. То је свакако био један од разлога што је изабрао трансфер у тим са Канарских Острва.

"Сваком играчу је тешко да седи поред терена па је тако било и мени. Причао сам са председником клуба и тренером. Одлучили су да ме ставе са стране и да се ја кроз тренинг намећем. Ово нисам планирао, али добро, каријера је предамном, можда ће се прича једном наставити".

Да ли му је жао што је напустио клуб из Србије који се такмичи у Евролиги? Имао је добру прилику да игра на највишем нивоу, мада и ова која га чека није уопште лоша.

"Клуб и ја смо нашли заједнички језик. Наравно да ми је жао. Све је то спорт. Звезда је велики клуб, велико име. Надао сам се да ће бити другачије. Најлепше је играти у својој земљи. На највишем нивоу кошарке. Карте су се тако наместиле. Имао сам потписан уговор на три године, планирао сам другачије".

Сада ће имати прилику да игра у Гран Канарији. Шта је био главни разлог одабира овог клуба? Минути у игри?

"Не идем у Гран Канарију да и тамо не бих играо. Познајем добро тренера, са њим сам радио и у Севиљи. Знам шта ме чека. Нисам желео да идем из Звезде по сваку цену. Ово је била одлука са играчког аспекта. Надам се пре свега да ћу се у Гран Канарији ´играчки вратити´, рекао је Радичевић за наш сајт пре него што се укрцао на авион за Шпанију.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар