ЗОИ: Четворо спортиста БиХ у Пјонгчангу

Босна и Херцеговина ће на предстојећим Зимским олимпијским играма (ЗОИ), које се од 9. до 25. фебруара одржавају у Пјонгчангу, имати четири представника у алпском скијању и скијашком трчању.

Остали спортови 25.01.2018 | 15:45
ЗОИ: Четворо спортиста БиХ у Пјонгчангу
Боје БиХ у Јужној Кореји у алпском скијању браниће Елведина Музаферија, која ће се такмичити у свим дисциплинама и Емир Локмић у слалому и велеслалому, те Младен Плакаловић и Тања Каришик у скијашком трчању.

За олмпијски тим БиХ су још конкурисали Игор Лаикерт у алпском скијању, Един Бранковић у брзом клизању, те Сања Кусмук и Дејана Кошарац у скијашком трачању, али на квалификационим такмичењима нису успјели да остваре захтјевне олимпијске норме.

"Одлазак на ЗОИ за мене, као младог скијаша, велики је успјех и мого се радујем. Олимпијску А-норму сам остварио још прошле сезоне. Квалификације и припреме уопштено за олимпијаду и ниво на којем сам сада је и више него задовољавајући и сваког дана је све боље", рекао је Емир Локмић, 21-годишњи олимпијац из сарајевског Жељезничара, а преносе сарајевски медији агенцију "Фена".

У Олимпијском комитету БиХ ужурбано се припремају за најважнији наступ наших спортиста у овој години, до чијег је почетка још остало 17 дана.

По ријечима предсједника ОК БиХ Марјана Квесића, резервисане су карте за пут у Јужну Кореју, комплетира се опрема за спортисте, потврђују резервације у Олимпијском селу у Пјонгчангу, те обављају остале припреме потребне за овако велико такмичење.

"У Јужну Кореју спортисти путују 4. фебруара, три-четири дана раније, како би се аклиматизовали и лакше пребродили временску разлику, док ће Предсједништво ОК БиХ путовати три дана касније. Поред спортиста и њихових персоналних тренера, уз шефа мисије и администрацију, наш тим би укупно требао да броји до 15 чланова", изјавио је Квесић поменутој агенцији.

Ко ће од спортиста носити заставу Босне и Херцеговине на церемонији свечаног орварања игара још није познато. Квесић је казао да ће то ће одлучити Извршни одбор ОК БиХ на сједници 31. јануара, те да ће то бити спортиста који буде имао најбољи резултат.

Ово ће бити седмо учешће босанскохерцеговачких спортиста на ЗОИ од стицања независности, а најбољи пласман до сада остварио је алпски скијаш Енис Бећирбеговић, који је 1998. године у јапанском Нагану заузео 21. мјесто у спусту.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар