Шифрин пала, Ребензбург побиједила!

Немачка скијашица Викторија Ребензбург победила је у трци велеслалома у италијанском Сан Виљо ди Маребеу у Светском купу.

Остали спортови 23.01.2018 | 16:00
Шифрин пала, Ребензбург побиједила!
Ребензбург је до победе стигла након трећег места у првој вожњи, а на крају су јој у леђа гледали Норвежанка Рагнилд Мовинкел и Италијанке Федерике Брињоне.

Немица је победила 16. пут у каријери у СК, а трећи пут у сезони (Зелден, Килингтон) за прво место у генералном поретку велеслалома са 37 поена испред Шифрин, која је и даље убедљиво прва у укупном пласману СК са 843 више од Регензбург.

Шифрин је без пласмана остала већ у првој вожњу, изгубила је контролу над унутрашњом скијом приликом обиласка једне капије на изузетном стрмом делу стазе и пала, али је прошла без повреде.

"Дешава се. Једна од ствари на којима сам радила је пребацивање највећег дела притиска на спољну скију да не бих прошла овако", рекла је Американка.

Она је пропустила супервелеслалом у суботу у Кортини Дампецо како би се концентрисала на ову трку, али је сада први пут после шест година пропустила две у низу.

Наредног викенда на програму су још две техничке дисциплине у Швајцарској, а онда се скијашки свет сели у Пјонгчанг где 9. фебруара почињу Зимске олимпијске игре.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар