Лилард "запријетио" власнику - или на титулу или ја одох!

Демијен Лилард потписао је 2016. петогодишњи уговор са Портланд Трејлблејзерсима за 140 милиона долара, али сјајни плејмејкер није потпуно срећан у Орегону.

Кошарка 31.01.2018 | 15:30
Лилард "запријетио" власнику - или на титулу или ја одох!
Лилард је пре годину и по постао главни играч Блејзерса након одласка Ламаркуса Олдриџа у Сан Антонио Спарсе, али није задовољан амбицијама клуба.

Блејзерси су у међувремену од звучнијих појачања довели само центра Јусуфа Нуркића, али његов долазак у Орегон није значајно подигао квалитет Блејзерса, који се опет боре за пласман у плеј-оф.

Како преноси ЕСПН, Лилард је због тога прошле недеље тражио састанак са власником Полом Аленом како би схватио који су планови организације за будућност.

Наводно су разговарали два сата, уочи дуела са Индијана Пејсерсима прошлог четвртка. Била је то прва утакмица Портланда код куће којој је власник клуба присуствовао у 2018. години.

Лилард ће 15. јула напунити 28 година, а важи за једног од најбољих бекова у НБА лиги, па је логично да почиње да размишља о својој будућности и могућности да пре краја каријере освоји титулу.

Управо је због тога затражио састанак како би га први човек клуба уверио да једини тим за који је играо откад је дошао у НБА има такве амбиције.

За овај састанак наводно није знао нико други из Блејзерса, док их власник Ален није касније обавестио.

Извор ЕСПН тврди да се Ален прибојавао да ће Лилард затражити трејд, али то није била тема разговора. Двоструки Ол-стар је, међутим, ставио до знања да жели да се бори за титулу док је на врхунцу.

Портланд је са скором 25-22 тренутно седми на Западу, али га у стопу прате Денвер Нагетси, Лос Анђелес Клиперси, Јута Џез. Блејзерси су добили три од последње четири утакмице, поражени су управо од Нагетса протекле ноћи.

Лилард је био најбољи руки у сезони 2012/2013, а предводио је Блејзерсе до плеј-офа у последње четири сезоне. Међутим, ниједном нису стигли даље од друге рунде.

Иако није необично да Ален разговара насамо са кључним играчима својих тимова, а власник је и НФЛ франшизе Сијетл Сихокса, први пут је имао овакав сусрет са Лилардом.

Наводно су се дотакли и потенцијалних појачања, а једно од имена о којима се спекулише је центар Клиперса Диандре Џордан. Такође, Лилард је затражио објашњење за трејд из фебруара 2015. у којем је Вил Бартон завршио у Денверу, чији је данас један од кључних играча, а какав управо недостаје Блејзерсима.

Лилард игра једну од најбољих сезона у каријери са просеком од 25,2 поена уз 6,6 асистенција и 4,8 скокова по мечу, а шутира 43,1 одсто из игре и 36,9% за три поена.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар