АО: Надал због болова предао меч Чилићу!

Марин Чилић пласирао се у полуфинале Аустралијан опена, након што му је Рафаел Надал због болова предао меч четвртфинала – 6-3, 3-6, 7-6(5), 2-6, 0-2.

Тенис 23.01.2018 | 13:30
АО: Надал због болова предао меч Чилићу!
Шпански тенисер средином четвртог сета затражио је медицинки тајм-аут због болова у бутини, тачније бутном мишићу.

Чилић ће у полуфиналу играти против Кајла Едмунда, који је после четири сета победио Григора Димитрова.

Предаја меча Надала не би требало никако да умањи овај тријумф хрватског тенисера. Чилић је, и када је Рафа играо добро, био у равни са Шпанцем и његовим тенисом, а ако не и бољи. 

Надал није играо на добром нивоу од средине другог сета, али и упркос томе успео је да освоји трећи сет. 

Пред почетак турнира знало да се Рафа није на 100 одсто могућности, али како је играо од почетка Ози опена чинило се да је повреда иза њега. 

Обојица су кренула веома добро на почетку меча. Гледали смо велику борбу, а први до брејка стигао је Шпанац. Иако је Чилић играо на истом нивоу као и Надал, најбољи играч света дошао је до првог сета, 6-3.

То није омело хрватског тенисера који је у истом темпу наставио да игра. Иако је Надал први дошао до брејка предности (3:2), шести играч света добио је наредна четири гема и са 6-3 освојио други сет.

У трећем периоду игре видели смо лавовску борбу двојице тенисера, каква заслужује финале Гренд слема. Играло се у јаком темпу, а Чилић је изгледао веома добро, док се Надал мучио.

На искуство и на класу Шпанац се извукао из свих тешки ситауција и на крају у 13. гему дошао до вођства од 2-1 у сетовима. Чинило се да ће Шпанац у четвртом сету сломити отпор Хрвата.

Међутим, то се није договодило – већ обрнуто. Шпанац је осетио бол у бутном мишићу, после чега је добио медицинки тајм-аут.

Када се вратио на терен очигледно је било да најбољи играч на свету тешко креће. Често је имао гримасе на лицу, што уопште није обећавало.

На моменте је Надал одиграо неке врхунске потезе, међутим није имао снаге у ногама. Чилић добио четврти сет, а потом је у петом уследио расплет.

Хрватски тенисер очекивано је добро кренуо у петом сету, док је Надал наставио са мучењем. Очекивано, после само два одиграна гема у одлучујућем периоду Рафаел Надал предао је меч Марину Чилићу.

Ово је била тек друга победа Чилића у седмом одиграном мечу ове двојице тенисера.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар