Наставак дијалога након информација

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић поручио је да је Србија опредијељена за дијалог са /самопроглашеним/ Косовом и да ће разговоре наставити када добије конкретне информације о злочину који се десио - убиству лидера Грађанске иницијативе "Слобода, демократија, правда" Оливера Ивановића.

Србија 22.01.2018 | 16:52
Наставак дијалога након информација
Дачић је упозорио да убиство Оливера Ивановића представља пријетњу за стабилност региона и наставак дијалога о нормализацији односа Београда и Приштине.

"Београд од приштинских власти и међународних институција присутних на Космету очекује да што прије пронађу и процесуирају одговорне", рекао је Дачић говорећи на ручку са амбасадорима земаља ЕУ који је уприличио шеф делегације ЕУ у Београду Сем Фабрици, саопштено је из Министарства спољних послова Србије.

Дачић је рекао да пуноправно чланство у ЕУ остаје апсолутни спољнополитички приоритет Србије и додао да је увјерен да ће објављивање 2025. године, као године потенцијалног сљедећег проширења, имати изузетно позитиван ефекат на подршку грађана уласку у ЕУ, а истовремено показати да европске државе сматрају Србију будућим равноправним дијелом Уније.

(Срна)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ђорђе

22.01.2018 16:00

Упс, могу ли се извући неки закључци???...

ОДГОВОРИТЕ
Name

дзоо

22.01.2018 16:10

Па деси ти папагају сад сви у хор.Ици це те ви и питати требали јос.А немогу да сконтам па зар смо ми толико пролупали е мој народе.

ОДГОВОРИТЕ