Договор пао - Стојковић потписује нови уговор!

Владимир Стојковић ускоро би могао да потпише нови уговор са Партизаном, преноси "Спортски журнал".  Стојковић потврдио - остаје у Партизану: Нови уговор до 2022. године! Репрезентативни голман завршава каријеру у Хумској, има и новог менаџера - Радојицу Божовића!

Фудбал 23.01.2018 | 13:00
Договор пао - Стојковић потписује нови уговор!
Први голман Партизана и репрезентације Србије имао је састанак са челним људима клуба, где су разговорали о продужетку сарадње.

"Имали смо састанак, присутна је обострана жеља да решимо то питање", рекао је за Стојковић за "Журнал".

Стојковић иза себе има једну од најбољих сезона у каријери, пошто је на више фронтова био главни играч тима. 

Са клубом је освојио титулу шампиона Србије, а неколико месеци касније пласирао се у Лигу Европе, а потом и у нокаут фазу овог такмичења. 

У репрезентацији био је такође један од главних играча, пошто се Србија на његовим крилима пласирала на Светско првенство у Русији ове године. 

Управо због таквих партија голман Партизана је привукао пажњу многих клубова у Европи. Такође и Стојковић је најавио одлазак, али изгледа да од тога у јануара неће бити ништа, пошто је српски изјавио да постоји обострана жеља да наставе сарадњу.

Неизвесности је крај - Владимир Стојковић остаје у Партизану!

И не само то: како сад ствари стоје репрезентативни голман ће завршити каријеру у Хумској 1, пошто ће потписати нови уговор на чак четири године и тиме се практично кандидовати да у фудбалску пензију оде са црно-беле стране Топчидерског брда. Кад за то дође време, наравно...

Још од сусрета са Јанг Бојсом, кад је оверено прво европско пролеће после 13 година чекања, а Стојковић наговестио да би опет могао да се отисне ван граница Србије, ухватила је језа Гробаре шта ће бити са најбољим нашим голманом. Све због изјаве „можда је дошао време да се растајемо“. На те речи клупски челници реаговали су мирно, уверавајући да сигурно остаје у Партизану.

А после неколико рунди преговора јучерашњи састанак развејао је већину дилема и потврдио да је договор на помолу.

„Имали смо састанак, присутна је обострана жеља да решимо то питање“, потврдио је Владимир Стојковић Спортском журналу.

Исти извор наводи да је Стојковић имао понуде три неименована турска клуба и да је чак и најмања била дупло уноснија од оне коју је пред њега ставио Партизан. Но, миц по миц, један разговор за другим, Владимир је преломио да остане у Београду и уместо до јуна - докад му траје актуелни уговор - обавеже се на сарадњу до 2022. године.

Тад ће већ имати 38 година и можда ће да размишља о повлачењу, иако је недавно рекао да се осећа феноменално и подсетио на пример Едвина ван дер Сара који је бранио до 41.

Према сазнањима Журнала, Стојковић је недавно променио менаџера, о његовој каријери сад брине Радојица Божовић, који је, истиче поменути лист, био можда и кључни човек у реализацији посла.

„Зна се колико Стојковић значи Партизану, али и Партизан њему. Договорили смо се да у уторак ставимо тачку на ту причу и верујем да ће Стојковић до завршетка каријере остати пред голом Партизана, односно да ће потписати нови четворогодишњи уговор“, појаснио је Божовић.

Владимир Стојковић се у августу вратио у Партизан и одбранама на двомечу са Видеотоном најпре увео Парни ваљак у групну фазу Лиге Европе, а током јесени био његов најбољи појединац, помогао у историјском успеху оличеном презимљавањем на међународној сцени, а успут је био једна од најчвршћих карика у походу репрезентације Србије до Мундијала у Русији, па је оправдано добио Златну лопту ФСС за 2017.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар