Вучић задовољан посјетом Косову

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да му "није било лако и пријатно", али да је задовољан боравком на Косову и Метохији, јер је обавио "изузетно важан посао" за уједињење спрског народа на Косову и Метохији.

Србија 22.01.2018 | 09:37
Вучић задовољан посјетом Косову
Он напомиње и да је у Митровицу позвао све своје политичке противнике и да је са њима разговарао.

Сумирајући тринаесточасовне разговоре са Србима у Бањској, Косовској Митровици, Грацаници, Лапљем Селу, српски предсједник каже да је тамношњим Србима прије свега желио да каже да треба да остану на својој земљи.

"Имао сам обавезу да свима њима кажем шта је интерес српског народа, а то је да морају да остану да живе на својој земљи. Онолики број људи који ме је дочекао у Лапљем Селу никада никога није сачекао од увођења вишестраначја. Добро сам разумео да су ти људи дошли да се боре за своју земљу и народ, своје продице, за опстанак", рекао је Вучић у интервјуу за данашње "Вечерње новости."

Упитан да прокоментарише критике политичких ривала, који су тај скуп означили као "провидну режију", Вучић је рекао да му је најстрашније када кажу како је то некакава политичка "задруга" или "велики брат", а "добро се зна да су те ријалитије у Србији патентирали лопови који ме нападају".

"Ја сам увео отворен и искрен разговор са народом, желео сам да чујем какви су им свакодневни проблеми и можемо ли да их решимо, не додворавајући се никоме. Искрено, нисмо могли да решимо 90 одсто њихових проблема, али 10 одсто смо могли да решимо", навео је предсједник Србије.

У контакту са народом са Косова, како је истакао, указано му је на три ствари.

"Прво, да има људи који живе богато, а примају велике плате од државе Србије, док други немају ништа од државе. Друго, ти људи су ми јасно ставили до зњања, а и сам сам тог уверења, да можемо са мало више труда и ангажмана да им помогнемо и олакшамо живот. Треће, чини ми се да сам на рационалан и реалан начин говорио о ситуацији на Косову и Метохији, па макар то многи не волели да чују", додао је он.

То се, како каже, није допало Албанцима, а ни некима у Србији, који би, како каже, "вољели да се Срби са КиМ никада ни не чују".

"Разумем Албанце што им много смета да се чује то да је мали Милан из Сувог Грла изгубио оца и да му је пуцано на брата, или да је мајка са шесторо деце изгубила мужа и да јој је пуцано на сина. Јер, до сада је било приче да су само Срби злочинци", нагласио је председник.

Сматра да је најбитније да су људи први пут видели права лица Срба који су изгубили своје најмилије и који само тражде да могу да преживе.

"Не траже освету. Траже да могу да буду Срби и да живе на свом огњишту. Заиста је много било дивних људи са горким судбинама", рекао је Вучић.

На питање како је лично доживио то што су поједини опозициони прваци у Београду и на КиМ њега и СНС практично оптужили за убиство Оливера Ивановића, Вучић је рекао да "када неко има потребу да шефа државе оптужује за тако нешто, а притом ти исти нити су икада били на Косову, нити су икада видели Ивановића, на то је најбоље да оћутите, и не реагујете на нападе тих који мисле да су људи, а на људе не личе".

"На крају, када вам је савест чиста, када радите у интересу свог народа, онда морате да издржавате све то и да идете напред", рекао је Вучић.

Он је додао да је гледао "како су побјеснели због његовог разговора са нашим народом на КиМ, због свега онога што они нису ни смјели, ни хтјели, нити их је икада интересовало".

"Ко ме то напада? Рада Трајковић која представља 0,0001 одсто Срба на КиМ. Такви много воле неке стране канцеларије, али џаба када их народ не воли. Или Драган Ðилас - човек који организује емисије 'Телетон' не би ли се у свакој од њих појавио и изигравао највећег хуманитарца, при чему се он све више богатио, а народ бивао све сиромашнији", поручио је Вучић.

Предсједник Србије је истакао и да му је један од најјачих утисака оставио Милан из Сувог Грла.

"Заиста је импозантан тај момак у шајкачи, који има дечачки осмех са 25 година, а чврстину старца који је прошао све у животу. Он се сећа убиства оца, једва крпи крај са крајем, али не мисли да напушта родну груду. Јесам ли крив и зато што је Србија први пут чула за његову судбину? Треба ли да ме оптужују за то што су Грачаница и Бањска лепше него икада? Или зато што се више не стидимо пред Милутином? Све су то могли да ураде неки пре мене, али нису...", рекао је Вучић.

Извор: Тањуг

Коментари / 17

Оставите коментар
Name

Тигар

22.01.2018 08:42

Фукара

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

22.01.2018 09:08

Зато је то што ти рече??? Не могу ту тешку ријеч ни да изговорим! Свака част прдсједнику кад је у овако тешком тренутку,по сваком питању,отишао на тако осјетљиво мјесто! Пратила сам све вријеме! Заиста успјешна посјета,са снажним порукама!!!

Name

Ђорђе

22.01.2018 09:32

Поздрав за Тигра, е Радо о чему ти причаш. Знаш ли да је аплауз био када је АВ полагао вијенац на мјесто злочина. То нема у православној религији и традицији, а нема ни у осталим религијама и традицијама. Дно дна, само се не зна гдје је дубина тог Дна, а можда је дубина Дна у српском народу у врху власти народа. изгеледа Радо, да смо ми огледало у коме се огледају и виде наши политички властодршци. Поздрав за Тигра, једном ријечју све рекао, а ја и Рада попујемо само супротно, а што је српски док не превагне. Подржимо промјене, до Слободе...

Name

Рада

22.01.2018 10:31

Е, мој Ђорђе,можда би било добро да одеш мало на Косово и Метохију! Слажем се само са тобом у једном: Такви смо ми Срби! Смета нам све? Знаш ону народну,,нећу ни како ја хоћу,,? Тако нам је сметало и када је Милошевиш штитио Србе на Косову! А, нема Слободана,а и прије је изгубио моћ и шта би са Косова??? Ми хоћемо оне који би дали све до свога дворишта! Само да би се додворио моћницима! Капа доле и дубок наклон за Вучића што оде и што охрабри тај напаћени и обесхрабрени народ!

Name

Рада

22.01.2018 10:36

Само да додам! Није Вучић аплаудирао,него народ у знак захвалности,што се осмјели да дође на мјесто злочина!!!

Name

Ђорђе

22.01.2018 11:04

Радо, Косово и Метохију сам прешао пјешке, више пута у току једне године војног рока. Чисто да знаш, ово је реалити као и Фарма и друге сплачине, то не гледам. Дали то гледаш ти , на основу коментарима може бити. Ако гледаш буди искрена, не би више коментарисао са тобом. Само да и ја додам, ако је народ слободном жељом аплаудиро, онда је проблам са народом. Поздрав добрим људима...

Name

Бајкер

22.01.2018 13:06

Морао је човјек погинут да би ти био задовољан посетом . Ретард

Name

Ре Дјолету

22.01.2018 16:11

Дјоле дјоле, погледај мало Италијане код њих се аплаудира чак и на сахранама, аплауз значи и поздрав и хвала!

Name

Немамо кисобрана(оцу да покиснем)

22.01.2018 09:55

Демагог не видјени.Косово је део Србије каже ова олош радикалска,а натера Србе да удју у власт са Харадинајом.Истог Харадинаја оптужују за злоцине а са њим прави власт на Косову.Не знам пример из историје за овако нешто.Али сада је у Митровици власт силе и шверца свих врста.Србски криминалци заједно са Албанским (ХарадинАјевим)кримосима праве послове и згрцу паре.Овај душебрижник је укинуо Српске институције на Северу да би шверц био слободан.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вучић

22.01.2018 09:56

Чувај се Радо Трајковиц. Можеш завршити ко Оливер.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абнормал

22.01.2018 13:20

Човјек од угледа погинуо, а он задовољан личном промоцијом? Како се постаје тако охол?

Name

Димњачар

22.01.2018 10:03

Ове брадате сподобе из ткз СПЦ личе на све осим на божије слуге. Нити у једној религији, нити на једној вјерској слици/икони нисам видио овакво неуредне ликове са оваквим крвавим погледом. Оригинал потомци сотоне по изгледу, а када се погледа возни парк и златни крстови, свака сумња нестаје...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђорђе

22.01.2018 10:48

Част изузецима, али ови ликови Димњачаре, требали би се молити да непостоји Бог. Ако вјерују у Божији суд, мислим да је многима мјесто у паклу. Управо због тога не би ме зачудило да пропагирају непостојање Бога. Поздрав за Димњачара и нису они вјера, они су примјер супротан вјери, како не треба. Поззз.....

Name

!!!

22.01.2018 11:37

Е,бсш тако димњачаре! Одавно су показали у шта вјерују/ у бијесна кола,злато и.....????/ У вријеме комунизма бијаше чиста вјера у Бога,као и свештена лица која са правом носише то име!

Name

БОБА

22.01.2018 10:57

СВИ СУ ЗАДОВОЉНИ САМО ЊЕГА НЕМА ПОЗДРАВ ЊЕГОВОЈ ПОРОДИЦИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Американц

22.01.2018 13:23

Морас бити задовољан Ивановиц убијен по твом наредзењу ко је следеци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дали

22.01.2018 14:35

Је народ задовољан ?