Дивне лекције чика Јупа Хајнкеса...

Ти фудбалери не виде како обични људи живе и зарађују плату! Не бих довео Обамејана и њему сличне! "Фудбалери морају да пазе на навијаче, а не само да гледају на стање на рачуну на крају месеца", каже тренер Бајерна.

Фудбал 25.01.2018 | 20:45
Дивне лекције чика Јупа Хајнкеса...
Прво Усман Дембеле, а онда и Пјер Емерик Обамејан. Посебно је Габонац узбуркао фудбалске страсти и потегао многа питања. Непослушност, није дошао на време на тренинг, одбијао је наредбе надређених. 

Жели у други клуб. Жели да оде. А под уговором је.

За тренера Бајерна Јупа Хајнкеса то је недопустиво. Са својим искуством и успесима свакако је позван да коментарише све што се догодило.

То је и учинио и том приликом поделио неколико савета. И фудбалских, али и оних животних. Свим људима у фудбалу, посебно фудбалерима.

"Такве ствари постоје дуго, али сада до све достиже нове димензије и на то гледамо веома критички. Фудбалери су привилеговани. Још више ако погледате како многи људи тешко зарађују њихове плате. Тако да професионална етика и морал мора да нам припада. Морате да видите како људи у друштву живе", рекао је Хајнкес.

Онда је директно прокоментарисао дешавања око Обамејана и Дембелеа.

"То што се догађа око њих двојице је за критику. Клуб који доведе те играче мора да буде свестан: они то исто што су Борусији могу и њима да ураде".

Да ли би Хајнекс довео ова два играча?

"Одбио бих да доведем такве играче. Фудбал је тимски спорт, не можете бити себични и гледати само своје циљеве. Морате да мислите и о навијачима исто тако. Морамо да пазимо да нам навијачи не окрену леђа".

Онда је наставио о навијачима...

"Када видим да Арсенал није превише успешан последњих година а да су њихове цене карата све скупље и скупље, то је проблем. Наши су навијачи протестовали због цена карата такође и тотално су у праву".

Како се опходити према таквим фудбалерима?

"Не мислим да је казна решење. Није баш изводљиво ставити играча на трибине на годину дана".

Шта је опција?

"Морате да се договорите са играчем. Да разговарате са њима и објасните им да имају одговорност, а не само да гледају на свој рачун на крају месеца. У клубу морају да постоје правила тога шта се не сме, а то јесте случај у Бајерну. Не бих рекао да се тако нешто никада неће десити у Бајерну, али не могу то да замислим".

Врло је мало људи из тог света који имају било какав додир с реалношћу. Говорио је о животу обичног човека раније Жозе Мурињо, говорио је Синиша Михајловић и сада Хајнкес. Можда још по неки индивидуалац.

Зато су овакве речи ретке, али веома вредне. Сваком ко их разуме на прави начин.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар