БЛ: Лука га опет дао! Аспирин убио Хоф, нови пораз Лајпцига!

Јовић потврдио победу Ајнтрахта, голеада у Мајнцу.  Фудбалери Ајнтрахта савладали су на гостовању екипу Волфсбург са 3:1, а у листу стрелаца уписао и наш фудбалер Лука Јовић.  Ајнтрахт славио на крилима Срба у Волфзбургу. Ово не може свако: Бејлијева бравура! Јамајчанин постигао сјајан гол петом, са 11 метара! Гужва при врху табеле након непотпуног 19. кола Бундеслиге.  Јојић и Тероде уништили ХСВ! Чувени сат у Хамбургу опет у опасности да престане да куца!

Фудбал 20.01.2018 | 20:45
БЛ: Лука га опет дао! Аспирин убио Хоф, нови пораз Лајпцига!
Фудбалери Ајнтрахта савладали су на гостовању екипу Волфсбург са 3:1, а у листу стрелаца уписао и наш фудбалер Лука Јовић.

Гости су повели головима Халера и Чендлера у 18, односно 22. минуту, да би домаћини смањили вођство средином другог полувремена преко Арнолда.

Ипак, само минут касније остали су без играча, Димате је зарадио црвени картон и морају је раније у свлачионицу. Млади нападач и спрпски фудбалер потврдио је победу екипе из Франкфурта у 85. минуту. 

Мијат Гаћиновић играо је за победнички тим до 79. минута када га је заменио Фернандес. 

Ајнтрахт је седми на табели са 30 бодова, док је Волфсбург на 13. позицији са 20. 

Кад год добије шансу код тренера Ајнтрахта Ника Ковача млади нападач Лука Јовић је искористи. Тако је било и данас на гостовању у Волфзбургу где је млади репрезентативац Србије поготком у финишу оверио тријумф Орлова од 3:1 и одржао сан звани - Лига Европе.

Ко зна, можда на крилима српских фудбалера Гаћиновића и Јовића, Ајнтрах дође и до Лиге шампиона на крају, победе на страни и убедљива игра могу да буду гарант за то. Орлови су данас згромили Вукове, а серију голова отворио је сјајни голгетер Себастен Але, који је опет први "бацио камен".

Унео је Француз сам у мрежу чуваре и лопту у 18. минуту, а само четири минута касније Тимоти Чендлер је после маестралне акције у којој је петом учествовао и Мијат Гаћиновићповисио на 2:0. Волфзбург се вратио у живот на кратко у наставку преко Макса Арнолда у 66. минуту, али је само минут касније остао са играчем мање и без бодова.

Лука Јовић је ушао у игру уместо Хрвата Ребића у 77. минуту, а само неколико минута касније на пас ментора Алеа главом рутински је поставио коначних 3:1. Свака част.   

Леверкузен је био убедљив против Хофенхајма и на гостовању су славили са 4:1 и сада су други на табели иза Бејерна. 

Нови пораз доживели су фудбалери Лајпцига који су изгубили од Фрајбурга са 2:1 и тако препустили Леверкузену друго место. 

Гости су повелико преко Варнера у 66. минуту, да би Фрајбург головима Хаберера и Коха дошао до преокрета. 

Лак посао имали су фудбалери Менхенгладбаха који су са 2:0 победили Агсбурга, а чак пет голова виђено је на мечу Штутгарта и Мајнца где су 'Швабе' славиле са 3:2.

Током поподнева фантастичан је био Леон Бејли код првог гола Леверкузена, а био је то увод у демолирање Хофенхајма на његовом терену. Аспиринџије су дефинитивно озбиљни кандидати за топ четири и Лигу шампиона што су потврдили убедљивом победом од 4:1.

Сјајни Бејли је паковао данас голове саиграчима, а у редовима гостију истакао се Аргентинац Лукас Аларио, који је са два гола у финишу дотукао екипу Јулијана Нагелсмана. Новом победом Бајер се пробио на друго место, а томе је допринео пораз Лајпцига у Фрајбургу од 2:1.

Иако су Бикови повели преко Тима Вернера у 66. минуту, домаћин их је окренуо за само четири минута и оба гола пала су на исти начин - после корнера, а стрелци су били Хаберер и откровење сезоне Робин Кох, млади штопер који је постигао други узастопни погодак у два кола.

Занимљиво, у борби за врх табеле један бод раздваја тренутно клубове од другог до седмог места! Па после реците да је Бундеслига досадна... 

Борусија из Менхенгладбаха је на време спаковала два комада Аугзбургу у првом и другом полувремену у директном окршају за Европу - 2:0, а у сјајном трилеру са пет голова Мајнц је на свом терену победио Штутгарт са 3:2 и стигао га на табели изнад опасне зоне - имају по 20 бодова.

Ово не може свако: Бејлијева бравура! Јамајчанин постигао сјајан гол петом, са 11 метара! Гужва при врху табеле након непотпуног 19. кола Бундеслиге.

Бајерн Минхен, уз утакмицу мање, убједљиво држи прво мјесто Бундеслиге, а након непотпуног 19. кола Бундеслиге, иза Бавараца створила се велика гужва.

Наиме, разлика између другопласираног Бајера Леверкузена и Ајнтрахта из Франкфурта, који је на седмој позицији, је само бод!

"Апотекари" су највише профитирали у овом колу, након што су као гости демолирали Хофенхајм 4:1.

Дерби кола у потпуности је оправдао очекивања, а најљепши тренутак на мечу био је водећи погодак гостију у финишу првог полувремена.

Јамајчанин Леон Бејли испратио је асистенцију Јулијана Бранта, имао је довољно времена да се намјести, а онда је услиједио спектакуларан ударац. Петом, са 11 метара, постигао је водећи гол за Бајер Леверкузен.

Већ на почетку другог полувремена Хофенхајм је имао шансу за изједначење, али сјајан шут Лукаса Рупа зауставила је статива. Након тога, поптуно се распала игра екипе Јулијана Нагелсмана, што су казнили гости и на крају стигли до убједљиве побједе.

Лајпциг је у Фрајбургу водио до 72. минута, али је остао без бодова. За само четири минута домаћин је успио да стигне и престигне предност ривала и дође до великог тријумфа, вриједног седмог мјеста на табели.

Серију добрих издања наставила је Борусија из Менхенгладбаха, која је пред својим навијачима без већих проблема поразила Аугзбург 2:0, те са три бода "прескочила" имењака из Дортмунда, који је јуче одиграо без побједника у Берлину против Херте.

Лука Јовић постигао је трећи погодак за Ајнтрахт, који је као гост славио 3:1 против Волфсбурга.

Иако је прије само неколико дана изгледало да је Келн отписан из борбе за опстанак, "јарчеви" су везали и други узастопни тријумф и тако се са нова три бода још више приближили ривалима.

Двоструки стријелац за Келн у дербију зачеља против ХСВ-а био је Симон Тероде, док је код другог поготка асистирао Милош Јојић.

Јојић и Тероде уништили ХСВ! Чувени сат у Хамбургу опет у опасности да престане да куца.

Инспирисао је Милош Јојић вечерас још једну победу Келна која је вратила посрнули Хамбургер на своје "омиљено" место, дубоко на дно табеле у Бундеслиги. Сјајни Јарчеви везали су и трећу узастопну победу од 2:0, после које су пришли на само три бода некадашњем великану, којем се пету сезону узатопно смеши Цвајта.

Ни сами навијачи ХСВ-а не знају колико су пута преживели гиљотину, али изгледа да им овог пута нема спаса. Хамбургер је екипа без главе и репа, у којој ништа не функционише и која је играчки тренутно убедљиво најслабија у Бундеслиги у односу на ривале.

И наш репрезентативац Филип Костић се, нажалост, уклопио у то сивило, био је ужасан вечерас као и већина саиграча, а цех ће вероватно платити тренер Маркус Гиздол, који је постао безнадежан случај.

Келн је славио захваљујући Симону Теродеу. Новајлија из Штутгарта придодао је још два гола својој пролећној серији и опет је био убојит из прекида где је најјачи. Сјајно је Милош Јојићдириговао игром Јарчева вечерас, а евидентно је да је у сарадњи са њима тренер Рутенбекдовео је фењераша у ред.

Резултат свега је повратак наде у опстанак за Јарчеве која је до прошле недеље била "немогућа мисија", а Хамбургу предстоји бурно пролеће и борба за понос како чувени сат не би престао да откуцава после 55 година проведених без престанка у Бундеслиги.

БУНДЕСЛИГА - 19. КОЛО:

Хофенхајм - Бајер Леверкузен 1:4 (0:1)
/Салаи 86 - Бејли 43, Баумгартлингер 52, Аларио 70, 90+3/

Фрајбург - РБ Лајпциг 2:1 (0:0)
/Хабере 72, Кох 76 - Вернер 66/

Борусија Менхенгладбах - Аугзбург 2:0 (1:0)
/Гинтер 10, Азар 90/

Мајнц - Штутгарт 3:2 (1:1)
/Муто 45+2, 55, Холтман 64 - Кваисон 20 аутогол, Гинчек 90+1/

Волфсбург - Ајнтрахт 1:3 (0:2)
/Арнолд 66 - Халер 18, Чендлер 22, Јовић 85/

ХСВ - Келн 0:2 (0:1)
/Тероде 27, 67/

У недјељу:

Бајерн Минхен - Вердер (15.30)
Шалке - Хановер (18.00)

Одиграно у петак:

Херта - Борусија Дортмунд 1:1 (0:0)
/Зелке 46 - Кагава 71/

ТАБЕЛА: Бајерн Минхен (-1) 44, Бајер Леверкузен 31, РБ Лајпциг 31, Борусија Менхенгладбах 31, Борусија Дортмунд 30, Шалке (-1) 30, Ајнтрахт 30, Аугзбург 27, Хофенхајм 27, Хановер (-1) 26, Херта 25, Фрајбург 23, Волфсбург 20, Штутгарт 20, Мајнц 20, Вердер (-1) 16, ХСВ 15, Келн 12.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар