Казнити одговорне због пропуста

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске сматра да је пропуст код извоза јабука из БиХ у Русију нанио велику штету домаћим произвођачима, а ресорни министар Стево Мирјанић тражи од надлежних инспекцијских и других органа да покрену поступак и санкционишу одговорне у овом случају.

Република Српска 20.01.2018 | 13:33
Казнити одговорне због пропуста
"Министарство осуђује поступак појединих актера у овом послу и истиче да је случај нанио велику штету домаћим произвођачима, као и угледу Републике Српске код руске фитосанитарне инспекције", саопштено је из ресорног министарства.

У саопштењу се подсјећа да је у прошлој години фитосанитарна инспекција Републике Српске издала око 1.200 фитосанитарних сертификата за пошиљке воћа и поврћа, које су извезене на руско тржиште.

"Нисмо имали случајева да је пошиљка враћена, што је најбољи доказ да је фитосанитарни надзор у Републици Српској ефикасан", наводи ес у саопштењу.

Министарство због свега тога тражи од надлежних органа и институција да изврше контроле у дијелу својих надлежности и утврде одговорност свих актера, те дјелују на такав начин, како се овакви случајеви више не би могли поновити.

Руска Федерација поново је увела забрану за увоз јабука из БиХ која ступа на снагу понедјељак, 22. јануара.

Разлог за увођење ове мјере јесте што је компанија из Бијељине препакивала, према наводима руске стране, јабуке поријеклом из Пољске и извозила их у Русију. Пошиљку јабука пратио је фитосанитарни сертификат издат од фитосанитарног инспектора Брчко дистрикта.

(Срна)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Семберац

20.01.2018 12:44

Ко је дозволио Србијанцу који је направио проблем да извози јабуке као воћар из БиХ,гдје су му плантаже...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

20.01.2018 21:00

Дозволио му неко из Министарства који узима провизију.Овај матори кењац Министар право у пензију и онда у старачки дом.Има и младих

Name

Ранко Козомара

21.01.2018 08:00

Најодговорнији је Старац Стево од стотину љета, направио је велики неред у пољопривреди, водопровреди а посебно у шумарству!

Name

Ранко Козомара

21.01.2018 08:00

Најодговорнији је Старац Стево од стотину љета, направио је велики неред у пољопривреди, водопровреди а посебно у шумарству!

Name

БОБА

20.01.2018 12:57

ЈЕДЕМО ВОЋЕ ГДЈЕ НА ДЕКЛАРАЦИЈИ ПИШЕ ОТРОВНО, ШТА ТО ЗНАЧИ ДА СМО ОДАВНО ЗДРАВСТВЕНО УГРОЖЕНИ.ТО СЕ ВИДИ НЕ ТРЕБА НИШТА ЧИТАТИ ДА БИХ СХВАТИЛИ.ОНАЈ КО ЈЕ ПУН КО БРОД ТО ЊЕГА НЕ ИНТЕРЕСУЈЕ, МИСЛИ ДА ГА НЕЋЕ НИШТА ЗАКАЧИТИ ГРДНО СЕ ВАРА.СРЕТНО.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дд

20.01.2018 13:00

Поставите људи Бранка Мастала за министра предсједника повртара РС најискрени цовјек.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бистрик

21.01.2018 09:23

Па људи проверити само камионе цији су довезли јабуку у русију и ето одмотаце се клупко, само напред Стевооо

Name

Боки

20.01.2018 13:08

Тебе треба смијенити метузалеме и ухљебе матори.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Боки

20.01.2018 13:24

Мени као лаику изгледа да су министарства пољопривреде, индустрије и здравства у РС као дотрајали вентили па неконтролисано цури на све стране. Крајње је вријеме да се народ дозове памети па узме одговорност у своје руке па то домаћински дотегне и стави у функцију онако како то функционише свуда у нормалном свијету.

Name

И Ста Имате Од Тога ,

20.01.2018 13:11

какви бедници ,за 2 процента ,који су отисли у приватне дзепове "лудаци зајебали и понизили домаце родље " сви сте исто с*ање ,само вас стрик спасава 'ма*у вам издајницку ;вазно је да је додик своје јабуке добио изплацане

ОДГОВОРИТЕ
Name

лемилица

20.01.2018 15:25

И сад ти блеји бјели оване како нису криви у тој нашој Републик(ц)и и од тога опет направите шупљу причу како вас Федерација а сад ето и Дистрикт кочи..Бједници једни тај лоповлук је потекао из лоповске и шверцерске Бјељине и из Србије-можда је баш о томе неки дан онај бак из Лакташа и причао са оним"миротворцем"у врјеме кад је сахрањиван убијени лик на Косову..И опет ће бити појео вук магарца,али схватате ли кад вам свјетска политика закуца на врата биће као кад не оставите одрезак од плаћене струје или воде,па у случају проблема ви се правдате да није до вас-управо је до вас,односно нас,схватите већ једном да од паламуђења нема ништа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трговац

20.01.2018 16:43

Доста је више јавашлука и крађа.Гади ми се више и живјети на овим просторима.Има ли ишта поштено?

Name

Марек

20.01.2018 18:08

Дједе иди цувај , ако имас , праунуцад ускоро ти је 100 година , а борис се за народне паре и проценте !

ОДГОВОРИТЕ