Вучић одао пошту Оливеру Ивановићу

Председник Србије Александар Вучић поручио да српски народ мора да остане на Косову и Метохији. Након обиласка манастира Бањска, Вучић отишао у Косовску Митровицу.  

Србија 20.01.2018 | 11:39
Вучић одао пошту Оливеру Ивановићу
Вучић је положио венац на место убиства Оливера Ивановића.



Председник Србије Александар Вучић боравиће данас на Косову и Метохији, где ће обићи северни и централни део покрајине и разговарати са Србима који тамо живе. Председник је прво дошао у манастир Бањска, а затим ће са српским званичницима са КиМ посетити и и Технички факултет у Косовској Митровици.

У манастиру се окупило више од 1.000 људи који желе да поздраве председника. Како јавља наш репортер са лица места, Вучића су испред манастира изашли да дочекају владика рашко-призренски као и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и монаси.



Вучић је пољубио руку Теодосију, а потом су се огласила манастирска звона.

Председник, који је дошао у пратњи сина, поздравио је окупљене грађане и упутио се ка цркви.



У манастиру су и сви председници општина са севера Косова, као и представници Српске листе, изузев градоначелника Митровице Горана Ракића, који председника дочелуке у том граду.



- Посета председника је за нас веома значајна. Сви ми који живимо на Косову, знамо да не можемо да опстанемо без наше државе - рекао је владика Теодосије.

Он је рекао да је манастир Бањска највише обновљен у последњих неколико година.

- Желим да се захвалим владики и људима који су по оваквом времену дошли да нас дочекају овде - рекао је председник.

- Моја порука Србима на Косову и Метохији јесте да Срби морају да остану и опстану на својим огњиштима, а Србија је помагала и помагаће више у будућности - рекао је Вучић.

Он је рекао да ће данас са грађанима разговарати о безбедности у покрајини и о убиству Оливера Ивановића.

- Сачекаћемо резултате истраге да видимо хоће ли довести до починиоца овог злочина. Ако не, онда ће нам много тога бити јасно - поручио је Вучић и додао да ће Србија увек морати да пронађе модус да заштити своје грађане који живе на Косову.

- За нас је од кључног значаја да пронађемо нове механизме за борбу против криминала и корупције у сопственим редовима - истакао је председник.

Он је рекао да је видљиво шта је све урађено на обнови манастира.



Људи су због гужве остављали своје аутомобиле километрима од манастира и пешке су кренули ка светињи да дочекају Вучића. Не смета им ни снег који све јаче веје. Грађани мирно стоје и чекају долазак председника.



Људи у колонама непрестано прилазе манастиру. Раније су у манастир стигли и рудари из Трепче. На улицама у центру града уочљиво је веће присуство припадника КПС-а, као и полицајаца у цивилу.



Након обиласка Косовске Митровиће, председник ће разговарати са грађанима у Дому културе у Лапљем Селу, које се налази недалеко од Приштине. Председник Србије Александар Вучић одлази на Косово и Метохију у тешком тренутку, након убиства Оливера Ивановића, српског политичара из Косовске Митровице, што је, по општој оцени, увелико узнемирило Србе.

(Ало)

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

Анализа запада

20.01.2018 10:51

Свака ти цаст Вуцицу капа до црне земље хвала ти.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хвала

20.01.2018 11:34

хвала Александре, све Ти здраво и весело било.

Name

сyк

20.01.2018 11:03

Зар се немозе направити деклерација измедзу свих народа на Балкану, којима се гарантује мир, стабилност.Сви који буду крсили нацела исте деклерације буду осудзени на дуготрајан затвор или јос горе на смртну казну.Па да видимо ко има петљу заговарати мрзну и рат.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.01.2018 11:34

Може.Али прво да се договоре унутар свога народа,а онда према осталим.

Name

борац

20.01.2018 11:51

Брат брата не гледа какав договор какво сто.Нас народ нема индустрију никаквог развоја остаје му само национализам и то це потрајати.

Name

ре

20.01.2018 11:52

Мозе, мозе ,али то не одговара политикама..

Name

Зворник

20.01.2018 12:01

Браво одлицно рјесење.

Name

@сyк

20.01.2018 16:44

Опет нова Југославија? По трећи пут! Као Србин: Не хвала! Два пута су они који су претходно изгубили ратове (Први и Други свјетски) угурани са нама у исту државу да би послије исту растурили и однијели са собом оно што није њихово. И данас нас оптужују да смо геноцидни а убијали су и протеривали су Србе и у деведесетим и у четрдесетим и у десетом.

Name

лемилица

20.01.2018 14:04

Ово је доказ "величине" човјека и карактера...ОТИШАО НА КОСОВО И ОДАО ПОШТУ УБИЈЕНОМ,А НИЈЕ МУ ДОШАО НА САХРАНУ ПРЕД НОСОМ У БЕОГРАДУ..Нек буде да сам ја луд,а ви и даље трчите и чекајте "Месију"из Београда. или ми из Лакташа.Нетреба нама нико са стране,кад смо сами неписмени и немамо респекта према себи.Нешто слично као кад је онај геy владика у Бјељини и то на Божић служио литургију,умјесто да су га оставили самога да се Богу моли,народ навалио на службу Богу заједно са њим..зато нам све и иде овако низ брдо..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рада

20.01.2018 16:06

човјече много си затрован! Ради на себи па тек онда износи своје мишљење! Кад неком нико не ваља ,запитајте се ко сте ви сами! Хвала!!!

Name

Игор за Рада

20.01.2018 18:14

Ста је цовјек рекао ? Рекао да смрди из WЦ-а и ста сад као мрзи неког, ниста му не ваља ?!